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Brewing yeastとは 意味・読み方・使い方
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「Brewing yeast」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 106件
during brewing, yeast that prevents the growth of other, harmful yeast発音を聞く 例文帳に追加
醸造の際,自己以外の有害な酵母菌の系統を殺してしまう酵母 - EDR日英対訳辞書
In sake brewing, it usually means budding yeast.発音を聞く 例文帳に追加
酒造りにおいては、通常は出芽酵母を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The stream of yeast and quality of sake in the line of the Brewing Society発音を聞く 例文帳に追加
協会系酵母と酒質の潮流 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR DISCRIMINATION OF BREWING YEAST BY USING TRANSPOSON例文帳に追加
トランスポゾンを利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁
METHOD FOR IDENTIFYING USEFUL PROTEIN ORIGINATED FROM YEAST FOR BREWING例文帳に追加
醸造用酵母由来の有用タンパク質同定方法 - 特許庁
SCREENING METHOD FOR GENES OF BREWING YEAST例文帳に追加
醸造用酵母遺伝子のスクリーニング法 - 特許庁
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「Brewing yeast」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 106件
Because this type of moto (yeast mash) is generated at a higher temperature than Yamahaimoto (a manufacturing process of yeast mash) and Sokujomoto (fast brewing method of sake mash), the term of koon (high temperature) is used.発音を聞く 例文帳に追加
山廃酛や速醸酛より高温で仕込むためにこの名前がつけられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE例文帳に追加
酵母の分離方法並びにその方法により得られた醸造用酵母及び清酒 - 特許庁
In any of the methods, a yeast for brewing other than the brewer's yeast may be used.例文帳に追加
上記いずれの発明においても、ビール酵母以外の醸造用酵母を用いてもよい。 - 特許庁
UTILIZATION OF CHROMOSOME SNPs ALLELE FOR IDENTIFYING BREWING YEAST例文帳に追加
醸造用酵母を識別する染色体SNPsアレルの利用 - 特許庁
METHOD FOR DISCRIMINATING BREWING YEAST UTILIZING YIL169C GENE例文帳に追加
YIL169C遺伝子を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁
The method for breeding comprises the yeast, as necessary, induction of mutation of the yeast belonging to Saccharomyces cerevisiae such as a yeast for brewing, inoculating the resultant mutant yeast into a selected culture medium containing Antimycin A, selecting a yeast exhibiting resistance thereto and breeding the selected yeast.例文帳に追加
醸造用酵母など、サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する酵母を必要に応じて変異誘発させ、アンチマイシンAを含有する選択培地に植菌し、これに対して耐性を示す酵母を選択、育種する。 - 特許庁
Modern brewing techniques were introduced to Japan in the Meiji period, on which occasion an English word yeast and a German word Hefe were imported to refer to 'microorganisms that promote fermentation' in the course of studying beer brewing techniques instead of sake brewing techniques.発音を聞く 例文帳に追加
日本にこれら近代醸造学が導入されたのは、明治になってからであるが、初めは日本酒のためではなくビールの醸造技術を学ぶ過程で、「発酵をうながす微生物」として英語yeastやドイツ語Hefeが語彙として入ってきた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To develop a new method for the extremely quick and easy separation and breeding of a yeast even from a variety of wild yeasts in nature, especially to prepare a sake having rich aroma and good taste by using a useful brewing yeast obtained by applying the method for the separation of the brewing yeast.例文帳に追加
自然界に多様に存在する野生酵母の中からでも、極めて迅速かつ簡便に有用な酵母の新規な分離、育種方法の開発を課題とする。 - 特許庁
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