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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Brewing yeastに関連した英語例文

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Brewing yeastの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 106



例文

NEW YEAST FOR BREWING例文帳に追加

新規な醸造用酵母 - 特許庁

during brewing, yeast that prevents the growth of other, harmful yeast 例文帳に追加

醸造の際,自己以外の有害な酵母菌の系統を殺してしまう酵母 - EDR日英対訳辞書

In sake brewing, it usually means budding yeast. 例文帳に追加

酒造りにおいては、通常は出芽酵母を指す。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The stream of yeast and quality of sake in the line of the Brewing Society 例文帳に追加

協会系酵母と酒質の潮流 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

METHOD FOR DISCRIMINATION OF BREWING YEAST BY USING TRANSPOSON例文帳に追加

トランスポゾンを利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁


例文

METHOD FOR IDENTIFYING USEFUL PROTEIN ORIGINATED FROM YEAST FOR BREWING例文帳に追加

醸造用酵母由来の有用タンパク質同定方法 - 特許庁

SCREENING METHOD FOR GENES OF BREWING YEAST例文帳に追加

醸造用酵母遺伝子のスクリーニング法 - 特許庁

Because this type of moto (yeast mash) is generated at a higher temperature than Yamahaimoto (a manufacturing process of yeast mash) and Sokujomoto (fast brewing method of sake mash), the term of koon (high temperature) is used. 例文帳に追加

山廃酛や速醸酛より高温で仕込むためにこの名前がつけられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE例文帳に追加

酵母の分離方法並びにその方法により得られた醸造用酵母及び清酒 - 特許庁

例文

In any of the methods, a yeast for brewing other than the brewer's yeast may be used.例文帳に追加

上記いずれの発明においても、ビール酵母以外の醸造用酵母を用いてもよい。 - 特許庁

例文

UTILIZATION OF CHROMOSOME SNPs ALLELE FOR IDENTIFYING BREWING YEAST例文帳に追加

醸造用酵母を識別する染色体SNPsアレルの利用 - 特許庁

METHOD FOR DISCRIMINATING BREWING YEAST UTILIZING YIL169C GENE例文帳に追加

YIL169C遺伝子を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁

The method for breeding comprises the yeast, as necessary, induction of mutation of the yeast belonging to Saccharomyces cerevisiae such as a yeast for brewing, inoculating the resultant mutant yeast into a selected culture medium containing Antimycin A, selecting a yeast exhibiting resistance thereto and breeding the selected yeast.例文帳に追加

醸造用酵母など、サッカロマイセス・セレビシエ(Saccharomyces cerevisiae)に属する酵母を必要に応じて変異誘発させ、アンチマイシンAを含有する選択培地に植菌し、これに対して耐性を示す酵母を選択、育種する。 - 特許庁

Modern brewing techniques were introduced to Japan in the Meiji period, on which occasion an English word yeast and a German word Hefe were imported to refer to 'microorganisms that promote fermentation' in the course of studying beer brewing techniques instead of sake brewing techniques. 例文帳に追加

日本にこれら近代醸造学が導入されたのは、明治になってからであるが、初めは日本酒のためではなくビールの醸造技術を学ぶ過程で、「発酵をうながす微生物」として英語yeastやドイツ語Hefeが語彙として入ってきた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To develop a new method for the extremely quick and easy separation and breeding of a yeast even from a variety of wild yeasts in nature, especially to prepare a sake having rich aroma and good taste by using a useful brewing yeast obtained by applying the method for the separation of the brewing yeast.例文帳に追加

自然界に多様に存在する野生酵母の中からでも、極めて迅速かつ簡便に有用な酵母の新規な分離、育種方法の開発を課題とする。 - 特許庁

Cask sake, brewing in wooden barrel, brewing by the yeast which was separated for the first time in Japan, the development of kijoshu followed by ancient documents "Engishiki" (codes and procedures on national rites and prayers), and so on. 例文帳に追加

樽酒、木桶造り、日本で最初に分離された酵母による醸造、古文書『延喜式』による貴醸酒の開発など。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Brewing lactic acid and a small quantity of adopted yeast are added to mizukoji. 例文帳に追加

そのあと水麹に醸造用乳酸と、採用すると決めた酵母を少量だけ入れる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

The scientific clarification began from the study of seishu yeast in the 1920's at the National Research Institute of Brewing and so on. 例文帳に追加

科学的な解明は、国立醸造試験所などにおける1920年代の清酒酵母の研究に始まる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1965, the 12th yeast of the Brewing Society was separated from "Uragasumi" in Miyagi Prefecture by Kazuo SATO and so on. 例文帳に追加

昭和40年(1965年)、佐藤和夫らにより宮城県『浦霞』から協会系酵母協会12号が分離された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Pink sweet sake made by red seishu yeast of the Brewing Society, and so on. 例文帳に追加

協会系酵母赤色清酒酵母を用いたピンク色の甘口の日本酒など。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This person directs his or her team to make yeast mash and works with a kashira for sake brewing preparation. 例文帳に追加

部下の蔵人を指揮して日本酒酒母造りを、また頭と連携して仕込みを担当する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Additionally, the type of yeast used and the brewing process vary among sake brewers which produce sake of low alcohol concentration. 例文帳に追加

また使用される酵母や製法も、低濃度酒を生産している酒蔵によりさまざまである。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Sake yeast is the generic term referring to yeasts used for brewing sake (Japanese liquor). 例文帳に追加

清酒酵母(せいしゅこうぼ)とは、日本酒醸造に用いられる酵母の総称。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

METHOD FOR DISCRIMINATING YEAST FOR BREWING USING YIL169C GENE, YOL155C GENE OR MUC1 GENE例文帳に追加

YIL169C、YOL155C、MUC1遺伝子を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁

METHOD FOR DISTINGUISHING BREWING YEAST BY UTILIZING FLO GENE OR IGS REGION NEAR RIBOSOME GENE例文帳に追加

FLO遺伝子又はリボソーム遺伝子近傍のIGS領域を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁

To provide a method for quickly and easily carrying out accurate discrimination, classification and identification of brewing yeast.例文帳に追加

醸造用酵母の正確な判別、分類、同定を迅速且つ容易に行う方法の開発。 - 特許庁

As a result, the accurate classification/discrimination of a brewing yeast can be quickly and easily performed.例文帳に追加

その結果、醸造用酵母の正確な分類・判別が迅速且つ容易に可能になる。 - 特許庁

METHOD OF CULTIVATION FOR SOY SAUCE BREWING YEAST AND METHOD OF MANUFACTURING FOR SOY SAUCE USING THE CULTURE SOLUTION例文帳に追加

醤油醸造用酵母の培養方法及びその培養液を用いる醤油の製造方法 - 特許庁

Thereby, it becomes possible to perform the accurate classification and distinction of the brewing yeast quickly and easily.例文帳に追加

この方法により、醸造用酵母の正確な分類、判別が、迅速且つ容易に可能となる。 - 特許庁

To provide a method for accurately discriminating a brewing bottom yeast and a wild-type one each other.例文帳に追加

醸造用下面ビール酵母と野生酵母を高精度に識別する方法を提供すること。 - 特許庁

The fermented milk is such as to be prepared by fermenting livestock milk with lactobacillus and brewing yeast.例文帳に追加

発酵乳は、獣乳を乳酸菌および醸造用酵母により発酵せしめて調製される。 - 特許庁

Ice cream is produced by using yeast mash obtained in the brewing stage of Japanese sake and a milk raw material.例文帳に追加

日本酒の製造工程で得られる酒母と乳原料とでアイスクリームを調製する。 - 特許庁

Among the large number of yeasts, yeasts used for sake brewing are called sake yeast and more than eighty percent of the varieties are Saccharomyces cerevisiae (budding yeast). 例文帳に追加

また多種多様な酵母のなかで日本酒の醸造に用いられる酵母を清酒酵母といい、種は80%以上がSaccharomycescerevisiae(出芽酵母)である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Yeast delivered in such a way was named "Sake yeast Kyokai No. n" ("n" stands for a number.) after Nihon Jozo Kyokai (the Brewing Society of Japan). 例文帳に追加

こうして頒布された酵母には、日本醸造協会にちなんで「協会n号」(nには番号が入る)という名がつけられた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Its yeast was separated and distributed as the yeast of the Brewing Society all over Japan, and came to be used for more than 80 percent of sake which were listed. 例文帳に追加

この酵母が分離され協会系酵母として全国に頒布され、出品酒の8割以上に使われるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

As a result, the first yeast of the Brewing Society was taken from "Sakura-Masamune" of Nada gogo, which had been famous since the latter part of the Edo period, and the second yeast of the Brewing Society was taken from "Gekkeikan" in Fushimi, Kyoto, and they were spread all over Japan. 例文帳に追加

これに則って江戸時代後期から名声の高かった灘五郷の『桜正宗』から協会系酵母協会1号が、さらに京都伏見の『月桂冠』から協会系酵母協会2号が、それぞれ採取され全国に普及した。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

To obtain brewing yeast that highly produces isoamyl acetate and rice wines having a high E/A ratio and to provide a method for producing fragrant liquors by using the brewing yeast.例文帳に追加

酢酸イソアミルを高生産し、E/A比が高い酒類を製造できる醸造用酵母、及び該醸造用を使用した香り豊かな酒類の製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

In the discrimination method of the strains of bottom fermentation yeast for brewing, the detection of allele that consists of a combination of two or more specific alleles selected from the genomic DNA of bottom fermentation yeast for brewing is executed, while distinguishing homojunction and heterojunction, to specify the strains of bottom fermentation yeast based on the result.例文帳に追加

醸造用の下面発酵酵母のゲノムDNAについて特定の荒れるの複数個を選んだ組み合わせからなるアレルの検出をホモ接合とヘテロ接合を区別しつつ行い、その結果に基づいて下面発酵酵母の菌株を特定する、醸造用の下面発酵酵母の菌株の識別方法。 - 特許庁

There are provided a microorganism belonging to Saccharomyces Pichia and oxidizing nitrous acid in a yeast mash; and the method for brewing a yeast mash of original type including using a malt, charging water and the microorganism, when the yeast mash of original type is charged.例文帳に追加

サッカロマイセス・ピチア属に属し、酒母中で亜硝酸を酸化する微生物および生もと系酒母の仕込みに際し、麹、仕込み水および当該微生物を使用することを特徴とする生もと系清酒の醸造方法。 - 特許庁

To provide a method for discriminating the strains of yeast from each other, a method for classifying the strains of the yeast and a method for selecting the strains of the yeast having characteristic brewing properties.例文帳に追加

酵母の菌株を相互に識別する方法、酵母の菌株を分類する方法、並びに、醸造特性に特徴のある菌株を選抜する方法を提供することを目的とする。 - 特許庁

In a preferred embodiment, the yeast to be used in the primary preparation is continuously cultured several times to acclimate the yeast in the yeast mash and the resultant stabilized yeast is used for brewing, in addition, the sesame with a lipid content of15% adjusted is used in the tertiary preparation to produce the objective sesame liqueur.例文帳に追加

更に、ごま焼酎の製造過程において、1次仕込に使用する酵母を連続的に培養を繰り返し、酒母中の酵母を順化、安定させたものを用いると共に3次原料であるごまの脂質を15%以下に調整されたものを用いてごま焼酎を製造する。 - 特許庁

Even today, however, during sake brewing using bubbling yeast, the above-described process of appearance can be seen in the tank. 例文帳に追加

今日でも泡あり酵母を使った醸造では、仕込みタンクのなかで日々刻々と上記のような状貌の推移を見ることができる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

It is a fragrance derived from esters, especially ethyl caproate and isoamyl acetate, generated by sake yeast in the process of low-temperature fermentation like ginjo brewing. (Refer to "Moromi.") 例文帳に追加

吟醸造りのような低温発酵時に酵母が出すエステル類、特にカプロン酸エチルや酢酸イソアミルに起因する香りである(参照:醪)。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Simply referred to as yamahai, yamahai-jikomi (yamahai-shikomi) is a method of brewing sake (Japanese rice wine) that belongs to the kimoto-kei (traditional moto, or yeast starter, developing method). 例文帳に追加

山廃仕込み(やまはいしこみ/-じこみ)とは、単に山廃とも称され、日本酒生酛系(きもとけい)に属する日本酒の製法の一つ。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

This allows fermentation to progress without stopping the activity of the yeast until over 20% alcohol could be made by the end of moromi (raw unrefined sake) brewing. 例文帳に追加

この方法により酵母が活性を失わずに醗酵を進めるため、醪造りの最後には20%を超えるアルコールが生成される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In 1952, the 10th yeast of the Brewing Society was separated from "Fuku-shogun" (literally, 'vice-Shogun') of Meirishurui Co., Ltd. in Ibaragi Prefecture (there are other theories). 例文帳に追加

昭和27年(1952年)茨城の明利酒類『副将軍』より(複数説あり)協会系酵母協会10号が分離された。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

In addition, after the ninth yeast of the Brewing Society was separated from "Koro" (literally, luscious dew) in Kumamoto Prefecture in 1953, ginjoshu was actively brewed as a trial by using it. 例文帳に追加

また昭和28年(1953年)熊本『香露』から協会系酵母協会9号が分離されると、これを用いて盛んに吟醸酒が試みられるようになった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

Most of the yeasts are classified under budding yeast (Saccharomyces cerevisiae), among which strains with a particularly high brewing quality are selected for use. 例文帳に追加

種としてはほとんどが出芽酵母Saccharomycescerevisiaeで、中でも特に醸造特性の高い株が選抜して用いられることが多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

An yeast isolated from ginjo moromi (the main mash for ginjo-shu) used in Saura brewery, which is the producer of "Uragasumi," by Kazuo SATO and others of the brewing laboratory of Sake Makers' Association of Miyagi Prefecture in 1965. 例文帳に追加

昭和40年(1965年)宮城県酒造組合醸造試験所の佐藤和夫らにより、『浦霞』の醸造元である佐浦の吟醸醪より分離。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

例文

At Zenkoku Shinshu Kanpyokai (National New Sake Appraising and Deliberating Fair) held in the brewing year 1990, on which occasion Akita Prefecture sent sake using the yeast, the prefecture won the second largest number of gold prizes in the nation. 例文帳に追加

これを使用した平成2醸造年度の全国新酒鑑評会では秋田県の金賞受賞数が全国2位となった。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

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