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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "Brewing yeast"に関連した英語例文

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"Brewing yeast"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 25



例文

METHOD FOR DISCRIMINATION OF BREWING YEAST BY USING TRANSPOSON例文帳に追加

トランスポゾンを利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁

SCREENING METHOD FOR GENES OF BREWING YEAST例文帳に追加

醸造用酵母遺伝子のスクリーニング法 - 特許庁

during brewing, yeast that prevents the growth of other, harmful yeast 例文帳に追加

醸造の際,自己以外の有害な酵母菌の系統を殺してしまう酵母 - EDR日英対訳辞書

UTILIZATION OF CHROMOSOME SNPs ALLELE FOR IDENTIFYING BREWING YEAST例文帳に追加

醸造用酵母を識別する染色体SNPsアレルの利用 - 特許庁

例文

METHOD FOR DISCRIMINATING BREWING YEAST UTILIZING YIL169C GENE例文帳に追加

YIL169C遺伝子を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁


例文

METHOD FOR DISTINGUISHING BREWING YEAST BY UTILIZING FLO GENE OR IGS REGION NEAR RIBOSOME GENE例文帳に追加

FLO遺伝子又はリボソーム遺伝子近傍のIGS領域を利用した醸造用酵母の判別法 - 特許庁

METHOD FOR SEPARATING YEAST, BREWING YEAST PREPARED THEREBY AND SAKE例文帳に追加

酵母の分離方法並びにその方法により得られた醸造用酵母及び清酒 - 特許庁

To provide a method for quickly and easily carrying out accurate discrimination, classification and identification of brewing yeast.例文帳に追加

醸造用酵母の正確な判別、分類、同定を迅速且つ容易に行う方法の開発。 - 特許庁

As a result, the accurate classification/discrimination of a brewing yeast can be quickly and easily performed.例文帳に追加

その結果、醸造用酵母の正確な分類・判別が迅速且つ容易に可能になる。 - 特許庁

例文

METHOD OF CULTIVATION FOR SOY SAUCE BREWING YEAST AND METHOD OF MANUFACTURING FOR SOY SAUCE USING THE CULTURE SOLUTION例文帳に追加

醤油醸造用酵母の培養方法及びその培養液を用いる醤油の製造方法 - 特許庁

例文

Thereby, it becomes possible to perform the accurate classification and distinction of the brewing yeast quickly and easily.例文帳に追加

この方法により、醸造用酵母の正確な分類、判別が、迅速且つ容易に可能となる。 - 特許庁

The fermented milk is such as to be prepared by fermenting livestock milk with lactobacillus and brewing yeast.例文帳に追加

発酵乳は、獣乳を乳酸菌および醸造用酵母により発酵せしめて調製される。 - 特許庁

To obtain brewing yeast that highly produces isoamyl acetate and rice wines having a high E/A ratio and to provide a method for producing fragrant liquors by using the brewing yeast.例文帳に追加

酢酸イソアミルを高生産し、E/A比が高い酒類を製造できる醸造用酵母、及び該醸造用を使用した香り豊かな酒類の製造方法の提供を目的とする。 - 特許庁

To develop a new method for the extremely quick and easy separation and breeding of a yeast even from a variety of wild yeasts in nature, especially to prepare a sake having rich aroma and good taste by using a useful brewing yeast obtained by applying the method for the separation of the brewing yeast.例文帳に追加

自然界に多様に存在する野生酵母の中からでも、極めて迅速かつ簡便に有用な酵母の新規な分離、育種方法の開発を課題とする。 - 特許庁

To provide a brewing yeast having lessened haze formation ability and a method for producing an alcoholic drink showing lessened haze content.例文帳に追加

ヘイズ生成能を低減させた醸造酵母、ヘイズ含量を低減させた酒類の製造法などの提供。 - 特許庁

The easy pseudohypha forming performance of the brewing yeast is effective for the efficient separation by using a glutamine analog, especially acivicin as the agent 2, and the sake produced by the alcoholic fermentation with the new brewing yeast 3 has characteristic aroma and taste.例文帳に追加

醸造用酵母3の易偽菌糸形性能は、薬剤2としてグルタミンアナログ、特に、アシビシンを用いた場合に効率よく分離でき、この新規な醸造用酵母3によるアルコール発酵で得られた清酒は、特有の芳香と味覚を有する。 - 特許庁

To provide a method for producing alcoholic beverages, etc., by using a brewing yeast having a high maltose and maltotriose assimilation activity, a high concentration wort or sirup-added wort.例文帳に追加

マルトースおよびマルトトリオース資化能の高い醸造酵母、高濃度麦汁あるいはシロップ添加麦汁を用いた酒類の製造法などの提供。 - 特許庁

To provide a screening method for a useful yeast having an aimed phenotype, especially a brewing yeast that can produce liquors excellent in flavor.例文帳に追加

目的の表現型を有する有用酵母のスクリーニング方法、特に、香味に優れた酒類を製造し得る醸造酵母のスクリーニング方法を提供する。 - 特許庁

The α-glucoside transporter gene, its use, especially the brewing yeast having the high maltose and maltotriose assimilation activity, the alcoholic beverages produced by using the yeast and the method for producing them are provided.例文帳に追加

αグルコシドトランスポーター遺伝子及びその用途、特に、マルトースおよびマルトトリオース資化能の高い醸造酵母、該酵母を用いて製造した酒類、その製造方法。 - 特許庁

To provide a brewing yeast having a controlled ester-producing ability, to provide a method for producing an alcoholic drink using the same and having an increased or decreased ester content with the yeast.例文帳に追加

エステル生成能の制御された醸造酵母、その酵母を用いるエステル含量の増大あるいは減少した酒類の製造法などを提供する。 - 特許庁

A brewing yeast 3 having high alcohol fermentation capability and suitable for brewing is selectively separated from a variety of wild yeasts 4 obtained from nature.例文帳に追加

薬剤2による出芽酵母1の偽菌糸形成現象を利用して該酵母を選択分離することを特徴とする酵母の分離方法であり、自然界から得られる多様な野生酵母4からアルコール発酵能が高く醸造に適する醸造用酵母3を選択分離する。 - 特許庁

Further more concretely, the yeast improved with the maltose and maltotriose assimilating activity by improving the expressed amount of a gene MPH2 encoding MPH2p which is the α-glucoside transporter of the brewing yeast, and especially by improving the expressed amount of non-ScMPH2 gene characteristic to beer yeasts, and the method for producing the alcoholic beverages by using the yeast are also provided.例文帳に追加

さらに具体的には、醸造酵母のαグルコシドトランスポーターであるMPH2pをコードする遺伝子MPH2、特にビール酵母に特徴的なnonScMPH2遺伝子の発現量を高めることによって、マルトースおよびマルトトリオース資化能を向上させた酵母、当該酵母を用いた酒類の製造方法。 - 特許庁

When SAKE produced with a fast brewing yeast or SAKE produced by another SAKE brewing method (these SAKE are called common SAKE) is mixed, the quality of the common SAKE can be widely improved by mixing 5-30% pure-rice SAKE produced by the process using KIMOTO (an old SAKE-brewing process involving fermentation with natural lactobacillus).例文帳に追加

速醸系酒母により製造された清酒、又はその他の清酒醸造法により製造された清酒(以上を普通酒と呼ぶ)の調合時に、自然の乳酸菌を利用した、生もと作りによる純米酒を5−30%混和する事により、普通酒の品質を大きく向上させる事ができる。 - 特許庁

More concretely, a yeast in which the ester synthesis ability contributing to the flavor of a product is obtained by regulating the expression amount of a gene EEB1 encoding EEb1p which is the acyl-CoA:ethanol O-acyltransferase/esterase in a brewing yeast, in particular, non-ScEEB1 gene characteristic of beer yeast, and the yeast is used to produce the alcoholic drink.例文帳に追加

さらに具体的には、醸造酵母のアシルCoA:エタノールO-アシルトランスフェラーゼ/エステラーゼであるEEB1pをコードする遺伝子EEB1、特にビール酵母に特徴的なnon-ScEEB1遺伝子の発現量を制御することによって、製品の香味に寄与するエステルの生成能を制御した酵母を得、当該酵母を用いて酒類を製造する。 - 特許庁

例文

This method for distinguishing the yeast is provided by amplifying the genome DNA of the brewing yeast with a PCR method by using a primer amplifying the part or whole of genes containing FLO gene and repeated sequence of IGS region, performing an electrophoresis of the amplified gene fragments, or performing the electrophoresis after treating with a restriction enzyme and distinguishing the yeast by the difference of the electrophoretic patterns.例文帳に追加

醸造用酵母のゲノムDNAをFLO遺伝子、IGS領域の繰り返し配列を含む遺伝子の一部又は全部を増幅させるプライマーを用いて、PCR法にて増幅させ、それら増幅させた遺伝子断片を電気泳動し、又は制限酵素処理したのち電気泳動し、その電気泳動のパターンの違いにより酵母を判別する。 - 特許庁

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