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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > Monoglyceride lipaseの意味・解説 > Monoglyceride lipaseに関連した英語例文

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Monoglyceride lipaseの部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 6



例文

The composition for lipase activity assay secures long-term storage stability in a liquid state by using diglyceride dissolved in an amphoteric surfactant as a lipase substrate and enzymatically detects a monoglyceride formed by a lipase reaction.例文帳に追加

両イオン性界面活性剤に溶解したジグリセリドをリパーゼの基質とすることで液状で長期保存安定性を確保し、リパーゼ反応で生成されるモノグリセリドを酵素的に検出してリパーゼ活性を測定する。 - 特許庁

To provide a monoglyceride including a conjugated fatty acid and to provide a method of producing the monoglyceride including the conjugated fatty acid and the method can use all kind of lipase as a catalyst.例文帳に追加

本発明は、共役脂肪酸を含有するモノグリセリドおよび、すべてのリパーゼを触媒として使用することができる上記共役脂肪酸含有モノグリセリドの製造方法を提供する。 - 特許庁

The method of production for the monoglyceride including the conjugated fatty acid, subjects a free fatty acid including the conjugated fatty acid and glycerin in the presence of lipase as a catalyst to an esterification or esterification and a glycerolysis reaction.例文帳に追加

リパーゼを触媒として用い、共役脂肪酸を含む遊離脂肪酸とグリセリンを、エステル化またはエステル化とグリセロリシスの反応に付することを特徴とする、上記の共役脂肪酸含有モノグリセリドの製造方法。 - 特許庁

The method for producing the fatty acid monoglyceride from a fatty acid and glycerol by an esterification reaction using lipase includes a step for carrying out the esterification reaction after reaching 60% esterification rate of the fatty acid, while regulating the water content so as to be 0.3-2.5 mass%.例文帳に追加

本発明は、リパーゼを用いるエステル化反応によって脂肪酸とグリセロールとから脂肪酸モノグリセリドを製造する方法を提供し、該方法は、該脂肪酸のエステル化率が60%に達した以降のエステル化反応を、水分含量0.3〜2.5質量%に制御して行う工程を包含する。 - 特許庁

例文

An ω-3 type highly unsaturated fatty acid-containing partial glyceride composition is obtained by reacting an ω-3 type highly unsaturated fatty acid-containing fatty acid and/or its ester with glycerol under a reduced-pressure atmosphere in the presence of a lipase which does not substantially recognize a triglyceride as a substrate but recognizes a monoglyceride and/or a diglyceride as the substrate.例文帳に追加

トリグリセリドを基質として実質的に認識せず、モノグリセリド及び/又はジグリセリドを基質として認識するリパーゼの存在下、ω−3系高度不飽和脂肪酸を含有する脂肪酸及び/又はそのエステルとグリセリンとを減圧雰囲気下で反応させて得られるω−3系高度不飽和脂肪酸含有部分グリセリド組成物。 - 特許庁


例文

This emulsion type food composition is obtained by subjecting an oil and fat-containing flavor raw material to lipase treatment, and contains <0.1 mass% of triglyceride, 0.01-20 mass% of free fatty acid, and 0.05-10 mass% of monoglyceride.例文帳に追加

油脂を含有した風味原料をリパーゼ処理して得られるエマルジョンタイプの食品組成物であって、トリグリセリド含量が0.1質量%未満であり、遊離脂肪酸含量が0.01〜20質量%の範囲であり、且つモノグリセリド含量が0.05〜10質量%の範囲であることを特徴とする食品組成物。 - 特許庁

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