例文 (9件) |
molecular cutoffの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
The powdered soy sauce is obtained by powdering impermeable liquid obtained by treating soy sauce with a filter membrane with a molecular weight cutoff of ≥500.例文帳に追加
醤油を分画分子量500以上の濾過膜で処理して得られる非透過液を粉末化し、粉末醤油を得る。 - 特許庁
The method and the system can purify physiologically active substances by using two types of ultrafiltrating membranes of different molecular cutoff and recycling the treatment.例文帳に追加
分画分子量の異なる2種の限外濾過膜を用いて、その処理をリサイクル(再循環)することにより、生理活性物質を精製できる方法およびそのシステム - 特許庁
To realize a desired NF membrane molecular cutoff while effectively repairing the defective section of a UF membrane and further provide a method for manufacturing a NF membrane capable of realizing a high membrane filtration flux.例文帳に追加
UF膜の欠陥部を効果的に補修しつつ、所望のNF膜分画分子量を実現し、更に、高い膜ろ過流束を実現可能なNF膜の製造方法を提供すること。 - 特許庁
The composition is preferably obtained by subjecting the milk or the milk material to a treatment with a microfiltration (MF) membrane having 0.1-2.0 μm pore diameter or a treatment with an ultrafiltration (UF) membrane having 5-500 kDa molecular weight cutoff.例文帳に追加
前記組成物は、乳または乳素材を孔径0.1〜2.0μmの精密濾過(MF)膜処理または分画分子量5〜500kDaの限外濾過(UF)膜処理することにより得ることが好ましい。 - 特許庁
Alternatively, the powdered soy sauce is obtained by adding 10-90 wt.% of impermeable liquid obtained by treating soy sauce with a filter membrane with a molecular weight cutoff of ≥500 to normal soy sauce and powdering the mixture.例文帳に追加
または、醤油を分画分子量500以上の濾過膜で処理して得られる非透過液を、通常の醤油に10〜90%の割合で添加し、混合したものを粉末化し、粉末醤油を得る。 - 特許庁
The composition is preferably obtained by regulating the pH at 4.0-5.0 by adding an acid to the milk or the milk material to remove a casein protein as precipitate, and subjecting the residual product to the treatment with the MF membrane having 0.1-2.0 μm pore diameter or the treatment with the UF membrane having 5-500 kDa molecular weight cutoff.例文帳に追加
また、前記組成物は、乳または乳素材に対して酸を加えてpHを4.0〜5.0に調整し、カゼインタンパク質を沈殿として除去した後、孔径0.1〜2.0μmのMF膜処理または分画分子量5〜500kDaのUF膜処理することにより得ることが好ましい。 - 特許庁
The method uses an ultrafiltration (UF) membrane having a nominal molecular weight cutoff (NMWCO) of from about 0.5 KD to about 10 KD wherein a surface of a membrane 4 have a positive charge or a negative charge, and purifies and concentrates synthetic biological molecules by using the charged surface either to repel synthetic biomolecules retaining them in a retentate or to attract the synthetic biomolecules preferentially for filtration through the membrane.例文帳に追加
約0.5KD〜約10KDの公称分子量カットオフ(NMWCO)をもち、膜4表面が正電荷又は負電荷をもつ限外濾過(UF)膜を使用し、その荷電表面を使用して合成生体分子を跳ね返して残液に保持するか又は合成生体分子を膜濾過に優先的に吸引することにより合成生体分子を精製濃縮する。 - 特許庁
This polypeptide (hereinafter, polypeptide A) detection or quantitative determination method using reversed phase liquid chromatography includes steps of: introducing an OFF phase polypeptide sample containing polypeptide A into a liquid chromatograph; separating it by a molecular cutoff means depending on molecular weight; creating an ON phase polypeptide by a phase transition means; creating an OFF phase polypeptide A by phase transition of a column filler material by interaction; and detecting or determining the eluted polypeptide A.例文帳に追加
逆相液体クロマトグラフを用いるあるポリペプチド(以下、ポリペプチドAと称する)の検出又は定量方法であって、ポリペプチドAを含むOFF相ポリペプチド試料を液体クロマトグラフに導入し、分子量に依存して分画する手段により分離し、相転移させる手段によりON相ポリペプチドAを生成し、カラム充填剤を相互作用で相転移させてOFF相ポリペプチドAを生成し、溶出したポリペプチドAを検出又は定量する。 - 特許庁
To provide a method for obtaining pseudofructose from sugarcane molasses alcohol fermentation distillation residues and muscovado alcohol fermentation distillation residues, which are used only for feed and fertilizer, specifically, to provide a method for obtaining high-purity pseudofructose in high yield from a fraction of molecular cutoff 180 or higher obtained from the sugarcane molasses alcohol fermentation distillation residues and the muscovado alcohol fermentation distillation residues.例文帳に追加
これまで飼料や肥料としてしか利用されていなかったさとうきび由来の糖蜜アルコール発酵蒸留残渣や黒糖アルコール発酵蒸留残渣からプソイドフルクトースを得る方法を提供することであり、詳しくは、糖蜜アルコール発酵蒸留残渣や黒糖アルコール発酵蒸留残渣から得られる分画分子量180以上の分画物から、高純度のプソイドフルクトースを高収率で得る方法を提供すること。 - 特許庁
例文 (9件) |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |