ブラウザの設定でJava Scriptの使用を有効にしてご利用ください。
読み方 シオタレル
grieve
塩を作る
to produce salt
塩ください。
The salt, please.
塩が甘い
(料理なら)The dish is not salt enough―(漬物なら)―The pickles are not sufficiently salted
塩を振る
to sprinkle salt on fish―sprinkle fish with salt
塩水
salt water
塩が辛い
There is too much salt in it
塩の辛い鮭
strongly salted salmon
海塩
sea salt
塩を甘くしておくれ
Do not put too much salt in it.
塩の味
the taste of salt
ヨード入りの塩
iodized salt
焼き塩という塩
in Japanese cooking, salt roasted to remove the bitter taste
塩水に浸す
soak in brine
純粋な塩
pure salt
塩は海水から取る
Salt is obtained from sea-water.
塩が利き過ぎている
There is too much salt in it.
塩を売り歩くこと
the act of peddling salt
塩一つまみ
a pinch of salt
塩という調味料
a seasoning and food preservative, called salt
塩を炒める
decrepitate salts
放出された塩水
effused brine
塩で味を付ける。
We season with salt.
塩をヨウ素化する
iodize salt
塩は水に溶ける
Salt dissolves in water.
少量の塩
a touch of salt
塩を掘ってください
dig salt
塩出しをするために用いる塩
salt added to water in which food is soaking to assist in drawing out excess salt
塩を含む、または塩でいっぱいの
containing or filled with salt
塩を一つまみつまむ
to take a pinch of salt
塩を含むさま
containing salt
塩たれる