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【植物, 植物学】 a ginger plant
〈香辛料〉 ginger.
生姜焼き
豚肉の生姜焼き
ginger‐fried pork.
読み方:しょうが、ショウガ
生薑、薑 とも書く
読み方:しょうきょう
生薑 とも書く
一般的なしょうがの、刺激味のある根茎
(pungent rhizome of the common ginger plant)
太く分岐する香りのよい根茎と葉の多いアシのような茎を持つ、多年生植物
(perennial plants having thick branching aromatic rhizomes and leafy reedlike stems)
読み方 ショウガ
ginger
玉葱
the onion
山葵醤油
horse-radish sauce
葉付きの生薑
race ginger with leaves
唐胡麻の実
the castor-bean
ふろふき大根
furofuki daikon (simmered Japanese radish often served with miso sauce)
山芋という野菜
a vegetable called yam
南瓜という野菜
a fruit called pumpkin
ほうれん草という野菜
a vegetable called spinach
砂糖大根
the sugar-beet
穎割菜という野菜
vegetables called sprouts
玉葱という野菜
a vegetable called onion
大根漬け
pickled radishes
お平の長芋
an insipidly handsome man
芥子蓮根という食べ物
food made of lotus root pickled in mustard, called {'karashirenkon'}
大根おろし
a radish-grater―(おろし大根の意味なら)―grated radishes
長芋の煮物
boiled Chinese yam
ジャガイモの芽
eyes of a potato
食用の大根
a Japanese radish
卸し山葵
grated horse-radish
菊酒という味醂
a type of sweet tasting sake, called 'kikuzake'
芋という野菜
in Japanese culture, potatoes and other potato-like vegetables made of starchy tuberous roots, called 'imo'
生薑