意味 | 例文 (5件) |
クレモリス菌の英語
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英訳・英語 streptococcus cremoris
「クレモリス菌」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 5件
前記乳酸菌として、ストレプトコッカス・クレモリス(Streptococcus cremoris)、ラクトバチルス・ヘルベティクス(Lactobacillus helveticus)、ラクトバチルス・ブルガリクス(Lactobacillusburugaricus)、ストレプトコッカス・サーモフィルス(Streptococcus thermophilus)から選ばれた少なくとも1種以上の乳酸菌を用いることが好ましい。例文帳に追加
It is preferable to use at least one kind selected from Streptococcus cremoris, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus burugaricus and Streptococcus thermophilus. - 特許庁
本発明の乳発酵物の製造方法は、酸素透過度が50fmol/m^2・s・Pa以下である材質から構成される密封容器内に、殺菌した乳又は乳製品を主成分とした原料とクレモリス菌とを封入し、初期溶存酸素を10ppm以下に調整して後発酵させる。例文帳に追加
The method for producing the milk-fermented product includes encapsulating raw material consisting mainly of sterilized milk or a milk product, and Lactococcus cremoris in a hermetically sealed container made of material having an oxygen permeability of 50 fmol/m^2 × s × Pa or less, and adjusting initial dissolved oxygen to not more than 10 ppm and then fermenting the mixture. - 特許庁
ラクトコッカス・クレモリス等の中温性乳酸球菌を使用しながら,保存中も安定した穏やかなチーズ香を呈し,粘性による滑らかな食感を有して日本人の嗜好に適合するとともに容器膨張や外観変化のない発酵乳製品を提供する。例文帳に追加
To obtain a fermented milk product that exhibits stable and mild cheese fragrance also during preservation, has smooth palatability by viscosity, is fit for Japanese preference and has neither container expansion nor appearance change in spite of using a mesophilic streptococcus such as Lactococcus lactis subsp. cremoris. - 特許庁
高温性乳酸球菌であるストレプトコッカス・サーモフィラスから分離培養したストレプトコッカス・サーモフィラスGCL1129乳酸球菌(独立行政法人産業技術総合研究所特許生物寄託センター受領番号 FERM AP−20230)をラクトコッカス・クレモリス等の中温性乳酸球菌に併用して,30℃近辺の発酵温度によってヨーグルトミックスの発酵を行なう。例文帳に追加
Yogurt mix is fermented at a fermentation temperature in the vicinity of 30°C by using Streptococcus thermophilus GCL1129 streptococcus (deposited in Incorporated Administrative Agency, National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, International Patent Organism Depositary as a deposit number of FERM AP-20230) that is separated from Streptococcus thermophilus and cultured and a mesophilic streptococcus such as Lactococcus lactis subsp. cremoris. - 特許庁
乳に、乳酸菌(好ましくは、ラクトコッカス・ラクティス・サブスピーシーズ・クレモリス)及び/又は酵母と、酢酸菌(好ましくは、アセトバクター・オリエンタリス)とを接種し、並行複発酵又は単行複発酵させることにより、乳を乳酸発酵させると共に、乳に含まれるラクトースをラクトビオン酸に変換してラクトビオン酸含有発酵乳を得ることを特徴とするラクトビオン酸含有発酵乳の製造方法。例文帳に追加
This method for producing the lactobionic acid-containing fermented milk includes inoculating to milk, lactic acid bacteria (preferably, Lactococcus lactis subsp. cremoris) and/or yeast, and acetic acid bacteria (preferably, Acetobacter orientalis), lactic-fermenting the milk by parallel plural fermentation or single plural fermentation, and converting lactose contained in the milk into lactobionic acid so as to obtain the lactobionic acid-containing fermented milk. - 特許庁
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ライフサイエンス辞書での「クレモリス菌」の英訳 |
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クレモリス菌
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