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ビール醸造工程の英語
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英訳・英語 brewing process
「ビール醸造工程」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
ビールの高濃度醸造において、発酵工程でα−グルコシダーゼを作用させるビールの製造方法又は発酵工程でα−グルコシダーゼを作用させて酢酸生成量を低減させるビールの製造方法に関する。例文帳に追加
This method for producing the beer comprises making α- glucosidase act in a fermentation step or a method for producing the beer comprises making the α-glucosidase act in the fermentation step and reducing the amount of formed acetic acid in high-concentration brewing of the beer. - 特許庁
更に、ビールの醸造において、発酵工程でα−グルコシダーゼを作用させて真性発酵度を高める低カロリービールの製造方法に関する。例文帳に追加
Furthermore, the method for producing the low-caloric beer comprises making the α-glucosidase act in the fermentation step and raising the degree of fermentation. - 特許庁
抹茶の微粉末をビールの製造工程中で添加し、抹茶風味が飲料全体に均一にいきわたるようにした抹茶風味醸造酒とその製造法を提供するものである。例文帳に追加
This fermented liquor having powdered tea taste is characterized by using fine powder of powdered tea and/or a suspension of powdered tea as a raw material. - 特許庁
本発明はビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液により洗浄処理して脱苦味し、該酵母を乾燥することにより調製される脱苦味乾燥酵母を主要成分とする優れた乳感向上作用を有する乳入り食品用乳感増強剤を提供する。例文帳に追加
The agent for enhancing milk feeling of the milk-containing food has excellent milk feeling improving effect, and has as the main ingredient, debittered dried yeast which is prepared by washing yeast collected from a beer brewing process by an alkali aqueous solution to debitter, and drying the yeast. - 特許庁
これまで使用が困難であったPYF麦芽のPYF活性すなわちPYF因子の濃度を醸造工程ならびに製品品質に影響を与えないように低減させ、さらにビール香味安定性の低下を招く、LOX活性及び麦芽T2N−Pを著しく低減させた魅力のある麦芽を製造する技術を提供すること。例文帳に追加
To provide a technology for producing attractive malt, with which concentration of PYF activity, namely PYF factor of PYF malt conventionally having difficulty in use is reduced without influencing a brewing process and product qualities and LOX activity and malt T2N-P to cause reduction in beer flavor stability are remarkably reduced. - 特許庁
ビール醸造工程から回収された酵母をアルカリ水溶液で処理し、更に該酵母を乾燥処理して得られる乾燥酵母を、ホワイトソース或いはカレーソース等のソース類の製造に際して添加することにより、ソース中の油脂含量を低減化したソース類においても、良好な食味を付与することができるソース類の食味改良剤を提供する。例文帳に追加
The sauce taste improver for imparting favorable taste even to the sauces having reduced content of oil-and-fat is produced by adding dry yeast, obtained by treating yeast collected through a beer-brewing process with alkaline aqueous solution and drying the yeast, when producing white sauce, curry sauce, or the like. - 特許庁
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brewing process
JST科学技術用語日英対訳辞書
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