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乳脂肪球の英語
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英訳・英語 milk fat globule
「乳脂肪球」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
植物由来成分及び乳脂肪球皮膜を含む組成物例文帳に追加
COMPOSITION CONTAINING PLANT-DERIVED COMPONENT AND MILK FAT GLOBULE MEMBRANE - 特許庁
牛乳またはクリームをかき回して作る、食用の脂肪球の乳状液例文帳に追加
an edible emulsion of fat globules made by churning milk or cream発音を聞く - 日本語WordNet
粗大な脂肪球が残らず、十分に脂肪球が微細化された水中油型乳化脂の製造方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing an oil-in-water emulsified fat in which fat globules are sufficiently micronized without leaving coarse globules. - 特許庁
乳脂肪球皮膜及び/またはガングリオシドGM3を有効成分とする免疫機能調節剤。例文帳に追加
This immunity function regulator contains the milk fat globule membrane and/or ganglioside GM3 as an active ingredient. - 特許庁
酸化剤、油類、乳化剤及び微小中空球体を含有する油中水滴型エマルション爆薬において、多価アルコール脂肪酸エステルを構成する脂肪酸が炭素数8〜30の飽和脂肪酸及び炭素数8〜30の不飽和脂肪酸を含む乳化剤を含有した油中水滴型エマルション爆薬を成型してなることを特徴とする爆薬。例文帳に追加
The water drop-in-oil type emulsion explosive contains an oxidizing agent, oil, an emulsifier and micro-hollow spherical body, The explosive is made by shaping the water drop-in-oil type emulsion explosive containing the emulsifier in which a fatty acid constituting a polyhydric alcohol fatty acid ester contains 8-30C saturated fatty acid and 8-30C unsaturated fatty acid. - 特許庁
多価不飽和脂肪酸又は該脂肪酸を構成成分とする油脂の乳化及び酸化抑制のための乳化用組成物であって、乳脂肪球皮膜と、動物性若しくは植物性タンパク質、動物性若しくは植物性ペプチド、及びこれらの組み合わせからなる群から選択される物質とを含む乳化用組成物。例文帳に追加
The component for emulsification to inhibit emulsification and oxidation of the polyunsaturated fatty acid or the oil-and-fat having the fatty acid as a component includes a substance selected from the group consisting of a milk fat globule membrane; an animal or vegetable protein; an animal or vegetable peptide; and a combination thereof. - 特許庁
痛覚を引き起こしうる植物由来成分と乳脂肪球皮膜とを含み、前記植物由来成分に由来する痛覚が低減された組成物。例文帳に追加
The composition includes the plant derived component that can generate a sense of pain and a milk fat globule membrane, in which the pain derived from the plant derived component is reduced. - 特許庁
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「乳脂肪球」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 11件
すなわち上記の課題は、クリームのみを均質化処理して、脂肪球径を2.5μm以下にし、均質化処理していない脱脂乳と混合・調製した原料乳を使用して、カマンベールチーズを製造し、レトルト殺菌処理をしても脂肪球径が25μm以下となるカマンベールチーズの製造方法などにより解決される。例文帳に追加
Specifically, the method comprises using raw material milk prepared through subjecting only the cream to homogenization to make fat globules have ≤2.5 μm and mixing the cream with non-homogenized defatted milk to produce Camembert cheese whose fat globules become ≤2.5 μm even when subjected to retort sterilization. - 特許庁
本発明は、乳酸系樹脂(A)、乳酸系樹脂以外の脂肪族ポリエステル(B)、芳香族脂肪族ポリエステル(C)および球状フィラー(D)を含むことを特徴とする樹脂組成物、および当該樹脂組成物を射出成形してなる樹脂成形体を提供する。例文帳に追加
The resin molding is obtained by injection molding a resin composition comprising a lactic acid-based resin (A), an aliphatic polyester (B) except a lactic acid-based resin, (C) an araliphatic polyester (C) and a spherical filler (D). - 特許庁
本発明は、均質化処理によりクリームの脂肪球径を調整した後に、前記クリームと脱脂乳などから調製した原料乳を発酵することで、殺菌処理をした際にも、滑らかな組織と適度な粘度を有する、例えば固形分中の脂肪含量が62%以上の白カビ系チーズなどの発酵乳製品を得ることができるとの知見に基づくものである。例文帳に追加
The method for producing natural cheese comprises the following process: regulating diameters of fat globules of cream via homogenization treatment followed by fermenting raw material milk prepared from the cream and defatted milk or the like so as to obtain a fermented dairy product such as mildewy cheese having smooth texture and moderate viscosity and having ≥62 wt.% of fat content in a solid. - 特許庁
乳脂肪球皮膜及び/またはガングリオシドGM3の免疫機能に関する新規の作用機序及びそれを利用した医薬用途を見出し、種々の免疫疾患の予防剤または治療剤として有効な医薬並びにそれを配合した飲食品及び飼料を提供することを課題とする。例文帳に追加
To provide a medicine effective as a preventing and treating agent of various immunity disorders and a beverage, food and feed blended with the same by finding out a new action mechanism of milk fat globule membrane and/or ganglioside GM3, associated with the immunity function, and medicinal uses by utilizing them. - 特許庁
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