意味 | 例文 (36件) |
冷凍変性の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 freezing denaturation
「冷凍変性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 36件
冷凍とろろ、及び冷凍とろろの変性防止方法例文帳に追加
FROZEN GRATED YAM AND METHOD FOR PREVENTING DENATURATION OF FROZEN GRATED YAM - 特許庁
冷凍水煮卵の冷凍変性が防止又は抑制され、長期冷凍保存した場合にもその食感や形態を維持した冷凍水煮卵、該冷凍水煮卵を含む冷凍加工食品の製造法を提供すること。例文帳に追加
To provide a frozen egg boiled plain prevented from or suppressed in freezing deterioration and retaining the palate feeling and shape even if freezing for a long period, and to provide a method for producing a frozen processed food including the frozen egg boiled plain. - 特許庁
TMAOの分解による冷凍変性が低減または防止された魚肉の冷凍品および該魚肉を含む冷凍食品。例文帳に追加
FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DENATURATION CAUSED BY DECOMPOSITION OF TMAO, AND FROZEN FOOD CONTAINING THE FISH MEAT - 特許庁
TMAOによる冷凍変性が低減または防止されたフィレまたは切り身である魚肉の冷凍品およびそれら魚肉の加工冷凍食品例文帳に追加
FROZEN PRODUCT OF FISH MEAT AS FILLET OR SLICED FISH LOWERED IN OR PREVENTED FROM FREEZE DETERIORATION BY TMAO, AND PROCESSED FROZEN FOOD OF THE FISH MEAT - 特許庁
魚類の冷凍変性抑制剤および冷凍変性抑制方法ならびに魚類の臭気抑制剤および臭気抑制方法例文帳に追加
FREEZE-DENATURATION INHIBITING AGENT OF FISH, FREEZE-DENATURATION INHIBITING METHOD, FISH ODOR INHIBITING AGENT, AND FISH ODOR INHIBITING METHOD - 特許庁
食品あるいは食品素材を冷凍保存する際に、微量に添加することで,タンパク質の冷凍変性に対して著効を示す物質およびその製造法ならびにこれを利用した冷凍変性防止法を提供する。例文帳に追加
To provide a substance which exhibits a remarkable effect on denaturation by refrigeration of a protein by adding a minute amount of the substance in preserving a food or a food material by refrigeration, its manufacturing method, and a method of preventing denaturation by refrigeration utilizing this substance. - 特許庁
本発明精製魚肉は、冷凍変性抑止剤を添加混合して冷凍することにより、長期の保存が可能である。例文帳に追加
The refined fish meat is preservable for a long time by adding and mixing a freeze denaturation inhibitor followed by freezing. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「冷凍変性」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 36件
塩タラコ,辛子メンタイコ等の加工魚卵の冷凍劣化及びタンパク質の変性を抑制する冷凍劣化防止剤を提供する。例文帳に追加
To provide an agent for preventing degradation by freezing of processed fish eggs such as salted cod roe and spiced/salted cod roe and preventing degeneration of proteins contained in the same. - 特許庁
青魚のしゃぶしゃぶ料理に適した魚類の冷凍変性抑制剤および冷凍変性抑制方法ならびに魚類の臭気抑制剤および臭気抑制方法を提供する。例文帳に追加
To provide a freeze-denaturation inhibiting agent of fish suitable for shabu-shabu cooking (boiling quickly thinly sliced fish with vegetables, and dipping in sauce) of blue-skinned fish, to provide a freeze-denaturation inhibiting method, to provide a fish odor inhibiting agent, and to provide a fish odor inhibiting method. - 特許庁
タンパク質変性抑制剤、冷凍変性が抑制された擂潰食肉およびその製造方法ならびに練り製品の製造方法例文帳に追加
AGENT FOR INHIBITING DENATURATION OF PROTEIN, GROUND MEAT WHOSE FROZEN DENATURATION IS INHIBITED AND PRODUCTION OF THE FOOD AND PRODUCTION OF FISH PASTE PRODUCT - 特許庁
魚卵類などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性して、特に、ソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。例文帳に追加
To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce. - 特許庁
魚卵類などの蛋白質含有素材を含む冷凍ソースを電子レンジで解凍・加熱(調理)する際の過加熱を防止でき、該ソースに含まれる蛋白質含有素材が過加熱により変性してソースの食感及び外観などが損なわれることのない、電子レンジ耐性を有する冷凍ソース及び該冷凍ソースを含有する冷凍食品を提供すること。例文帳に追加
To provide frozen sauce having microwave oven resistance, prevented from overheat when thawing/heating (cooking) with a microwave oven the frozen sauce including a protein-containing material such as roe, and free from being damaged especially in sauce palate feeling and outer appearance by the denaturation of a protein-containing material included in the sauce by overheat, and to provide frozen food including the frozen sauce. - 特許庁
本発明の魚類筋肉の水溶性抽出物により、魚類の冷凍品においてトリメチルアミン−N−オキシド分解に起因するタンパク質の変性を防止し、魚類冷凍品の商品価値を維持するものとして有用である。例文帳に追加
This water-soluble extract of fish muscle is useful because of inhibiting protein denaturation caused by decomposition of trimethylamine-N-oxide in frozen fish products, therefore in maintaining the commodity value of such frozen products. - 特許庁
炭酸カルシウムと、DEが30以下、好ましくは20以下の澱粉加水分解物又はその還元物とを添加した冷凍とろろ、及び冷凍とろろの変性防止方法。例文帳に追加
The frozen grated yam is added with calcium carbonate and a starch hydrolyzate having ≤30 DE, preferably ≤20 DE or the reduced product of the starch hydrolyzate. - 特許庁
冷凍変性し易い加熱凝固卵白部を含んでいるにも関わらず、増粘剤等の添加物や澱粉を使わずとも、解凍後にもチルド品に匹敵する食感を示す冷凍卵加工品を提供する。例文帳に追加
To obtain a processed food of frozen egg exhibiting a palatability comparable with that of chilled food after thawing even without using an additive such as a thickener, etc., and a starch in spite of containing a thermally coagulated white part to be readily denatured by freezing. - 特許庁
|
意味 | 例文 (36件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |