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澱粉のこ化の英語
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英訳・英語 starch gelatinization
「澱粉のこ化」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 543件
糊化澱粉が好ましくは架橋澱粉糊化物である。例文帳に追加
The gelatinized starch preferably comprises crosslinked gelatinized starch. - 特許庁
置換澱粉の原料は特に限定されず、例えば馬鈴薯澱粉、タピオカ澱粉、小麦澱粉、コーンスターチ、ワキシコーンスターチ、サゴ澱粉、米澱粉、甘藷澱粉等をエステル化あるいはエーテル化したものを用いることができる。例文帳に追加
The raw material of the substituted starch is not particularly limited, and comprises, for example, the one obtained by esterifying or etherifying potato starch, tapioca starch, wheat starch, corn starch, waxy corn starch, sago starch, rice starch, sweet potato starch or the like. - 特許庁
より好ましくは、加工澱粉がα化澱粉及び/又はエーテル化澱粉であるもの。例文帳に追加
More preferably, the processed starch comprises pregelatinized starch and/or etherified starch. - 特許庁
前記澱粉類が、澱粉1、エーテル化澱粉、エステル化澱粉から選択された少なくとも一種であることが好ましい。例文帳に追加
The starches are preferably at least one selected from the group consisting of starch 1, etherified starch and esterified starch. - 特許庁
硬化型澱粉組成物、変性澱粉、その製造方法、及びその物品例文帳に追加
CURABLE STARCH COMPOSITION, MODIFIED STARCH, METHOD FOR PRODUCING THE SAME, AND ARTICLE COATED THEREWITH - 特許庁
前記前記澱粉が酸化澱粉、酸処理澱粉および酸焙焼澱粉のうちの少なくとも一つを含むものを使用することができる。例文帳に追加
As the starch, a starch containing at least one among an oxidized starch, an acid-treated starch and an acid-roasted starch can be used. - 特許庁
本発明において、ゲル状化材として用いられる澱粉類としては、好ましくは、タピオカ澱粉、馬鈴薯澱粉、及び穀類澱粉の次亜塩素酸ソーダ処理澱粉、熱処理澱粉、酸化澱粉、軽度の架橋澱粉、エーテル化澱粉、エステル化澱粉の一種又は二種以上のような加工澱粉類を挙げることができる。例文帳に追加
The starches usable as the gelation materials are preferably one or more of modified starches such as starches treated with sodium hypochlorite, heat-treated starches, oxidized starches, slightly crosslinked starches, etherified starches and esterified starches of tapioca starch, potato starch and cereal starch. - 特許庁
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「澱粉のこ化」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 543件
水性接着剤組成物は、非糊化澱粉および/または膨潤澱粉から構成され、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の比が30:70〜90:10であるような、豆澱粉と穀物澱粉および/または塊茎澱粉の混合物を必須に含むことを特徴とする。例文帳に追加
This aqueous adhesive composition is composed of non-gelatinized starch and/or swelling starch, wherein the composition contains a mixture of legume starch and cereal starch and/or tuber starch as an essential component in such a manner that a ratio of the legume starch to the cereal starch and/or the tuber starch is 30:70 to 90:10. - 特許庁
澱粉、グルコマンナン、油脂を特定量含有した製パン改良材及び製パン改良材を使用したパンの製造方法であり、澱粉はアミロペクチンがほぼ100%の澱粉およびこれらの澱粉より作られた化工澱粉を用いる。例文帳に追加
The starch is composed of nearly 100% amylopectin or a modified starch produced from the above starch. - 特許庁
好ましくは、カチオン化澱粉がカチオン化タピオカ澱粉であり、カチオン化タピオカ澱粉のカチオン化度が0.010〜0.040である。例文帳に追加
Preferably, the cationized starch is a cationized tapioca starch, and the cationized degree of the cationized tapioca starch is 0.010-0.040. - 特許庁
また、前記澱粉質原料100質量部中に、エーテル化澱粉及び/又はエステル化澱粉が25質量部以上含まれていることが好ましい。例文帳に追加
The etherified starch and/or the esterified starch are preferably contained in an amount of ≥25 pts.wt. to 100 pts.wt. of the starchy raw material. - 特許庁
かかるワキシー澱粉は、未糊化のワキシー澱粉であるのが好ましく、特にもち種とうもろこし起源のワキシー澱粉であるのが好ましい。例文帳に追加
Such waxy starch is preferably un-gelatinized waxy starch, in particular, glutinous corn-origin waxy starch. - 特許庁
更に、加工澱粉および/または馬鈴薯澱粉の内、エーテル化タピオカ澱粉および/またはアセチル化を30重量%以上とする。例文帳に追加
The modified starch and/or potato starch contain ≥30 wt.% of etherized tapioca starch and/or acetylated tapioca starch. - 特許庁
α化澱粉としてはα化馬鈴薯澱粉、α化タピオカ澱粉、α化トウモロコシ澱粉が、酵素変性澱粉としてはヒドロキシアルキル化澱粉を酵素で分解したものが、可塑剤としては多価アルコール、糖アルコール、植物油脂が使用できる。例文帳に追加
Usable examples of the pregelatinized starch are pregelatinized potato starch, pregelatinized tapioca starch and pregelatinized corn starch, and the enzymatically modified starch is the decomposition product of a hydroxyalkylated starch with an enzyme and the plasticizer is a polyhydric alcohol, a sugar alcohol or vegetable oil-and-fat. - 特許庁
(a)アルファ化米粉及び(b)コーンスターチ、タヒ゜オカ澱粉、小麦粉澱粉及び馬鈴薯澱粉からなる群から選択される少なくとも一種の澱粉のアルファ化澱粉を(a)アルファ化米粉/(b)アルファ化澱粉=2/1〜20/1(重量比)にて含有するパン又は菓子用添加剤とする。例文帳に追加
This additive for bread or confectioneries includes (a) pregelatinized rice flour and (b) a pregelatinized starch of at least one of starch selected from the group consisting of corn starch, tapioca starch, wheat starch, and potato starch in a ratio of ((a) the pregelatinized rice flour)/((b) the pregelatinized starch)=(2/1) to (20/1) (weight ratio). - 特許庁
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