意味 | 例文 (8件) |
bottom fermentation yeastとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 下面発酵酵母
「bottom fermentation yeast」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
top fermentation uses a yeast that ferments at higher temperatures than that used for bottom fermentation発音を聞く 例文帳に追加
上面発酵は、底面発酵のために使用されたイーストより高温で発酵するイーストを使用する - 日本語WordNet
In the discrimination method of the strains of bottom fermentation yeast for brewing, the detection of allele that consists of a combination of two or more specific alleles selected from the genomic DNA of bottom fermentation yeast for brewing is executed, while distinguishing homojunction and heterojunction, to specify the strains of bottom fermentation yeast based on the result.例文帳に追加
醸造用の下面発酵酵母のゲノムDNAについて特定の荒れるの複数個を選んだ組み合わせからなるアレルの検出をホモ接合とヘテロ接合を区別しつつ行い、その結果に基づいて下面発酵酵母の菌株を特定する、醸造用の下面発酵酵母の菌株の識別方法。 - 特許庁
a slow kind of alcoholic fermentation at a temperature low enough that the yeast cells can sink to the bottom of the fermenting liquid発音を聞く 例文帳に追加
酵母細胞が発酵している液体の底に沈むのに十分に低い温度の遅い種類のアルコールの発酵 - 日本語WordNet
To clarify the correspondence of a protein to a gene and the functions of all genes with the genome sequence information of bottom fermentation yeast.例文帳に追加
下面発酵酵母のゲノム配列情報を用いて、蛋白質と遺伝子との対応および全ての遺伝子の機能を解明する。 - 特許庁
To provide a method for mutually discriminating strains of bottom fermentation yeast for brewing.例文帳に追加
本発明は、醸造用の下面発酵酵母の菌株を相互に識別する方法を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a method for producing a fermented malt beverage having a weizenbier-like fruity aroma not using wheat malt which mainly causes gassing and turbidity but using bottom fermentation yeast suitable for a large brewing facility.例文帳に追加
噴き濁りの主要因となる小麦麦芽を用いず、大型醸造設備に適した下面発酵酵母を用いて、ヴァイツェンビール様のフルーティー香を有する発酵麦芽飲料を製造する方法の提供。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「bottom fermentation yeast」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
The method for producing the fermented malt beverage includes at least: a preparation process for preparing maische by using barley malt as a fermentation raw material and preparing wort by applying saccharification treatment to the maische; and a fermentation process for fermenting by inoculating the obtained wort with the bottom fermentation yeast, and contains 3 ppm or larger of isoamyl acetate and/or 300 ppb or larger of 4VG.例文帳に追加
発酵原料として大麦麦芽を用いてマイシェを調製し、当該マイシェに糖化処理を行って麦汁を調製する仕込工程と、得られた麦汁に下面発酵酵母を接種し、発酵を行う発酵工程と、を少なくとも有し、3ppm以上の酢酸イソアミル及び/又は300ppb以上の4VGを含有する発酵麦芽飲料を製造することを特徴とする、発酵麦芽飲料の製造方法。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (8件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「bottom fermentation yeast」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |