小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

difficulty in chewingとは 意味・読み方・使い方

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

意味・対訳 咀嚼困難


JST科学技術用語日英対訳辞書での「difficulty in chewing」の意味

difficulty in chewing


「difficulty in chewing」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

SNACK MATERIAL BASE FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING例文帳に追加

咀嚼困難者用おやつの素 - 特許庁

ACID SEASONING FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING, FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING, AND METHOD FOR SUPPLYING FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING例文帳に追加

咀嚼・嚥下困難者用酸性調味料、咀嚼・嚥下困難者用食品、及び咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法 - 特許庁

SAUCE, FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING, AND METHOD FOR SUPPLYING FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING例文帳に追加

ソース、咀嚼・嚥下困難者用食品、及び咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法 - 特許庁

METHOD FOR SERVING FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING例文帳に追加

咀嚼・嚥下困難者用食事の提供方法 - 特許庁

METHOD FOR PRODUCING CUTTLEFISH SASHIMI FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING, AND CUTTLEFISH SASHIMI例文帳に追加

そしゃく困難者用イカ刺身の製造方法およびイカ刺身 - 特許庁

PROCESSED FOOD FOR PERSON HAVING DIFFICULTY IN CHEWING/SWALLOWING, AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加

咀嚼・嚥下困難者用加工食品及びその製造方法 - 特許庁

例文

To provide a meat processed product having a shape suitable for a person having difficulty in chewing and a person having slight difficulty in swallowing in a hospital, an institution, or a household.例文帳に追加

咀嚼困難者及び軽度の嚥下困難者向けに適した性状の食肉加工品を病院・施設向け、あるいは、家庭向けに提供する。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

「difficulty in chewing」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 20



例文

To provide a processed food for persons having difficulty in chewing and persons having slight difficulty in chewing, and to provide a method for measuring texture by which physical properties thereof can accurately be evaluated.例文帳に追加

咀嚼困難者及び軽度の嚥下困難者用加工食品と、その物性を正確に評価することができるテクスチャー測定法を提供する。 - 特許庁

To provide a method for producing cuttlefish sashimi (sliced raw cuttlefish) for persons having difficulty in chewing, by which cuttlefish sashimi is provided with more sufficient palate feeling of cuttlefish sashimi than that of conventional one and provided with proper physicality as a food for the persons having difficulty in chewing.例文帳に追加

イカ刺身としての食感が従来よりも充分に提供され、そしゃく困難高齢者用食品として適合する物性を持ったイカ刺身製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide snack material base for persons having difficulty in chewing, enabling persons who have difficulty in chewing such as aged persons or false-teeth wearing persons to enjoy edible parts of brown algae such as kelp as snack.例文帳に追加

高齢者や入れ歯の者等の咀嚼困難者がこんぶ等の褐藻類の可食部をおやつとして美味しく供食することのできる咀嚼困難者用おやつの素を提供することを目的とする。 - 特許庁

To provide snack material base for persons having difficulty in chewing, enabling persons who have difficulty in chewing such as aged persons or false-teeth wearing persons to enjoy dry fish and shellfish used to eat long time ago and having nostalgic taste as snack.例文帳に追加

高齢者や入れ歯等の咀嚼困難者が昔よく食べたなつかしい味のする乾燥魚介類をおやつとして美味しく供食できる、咀嚼困難者用おやつの素を提供する。 - 特許庁

To provide a method for supplying acid food in a condition of being close to normal food in flavor, palate feeling and outer appearance to a person having a difficulty in chewing/swallowing without causing choking.例文帳に追加

酸味のある食品を、咀嚼・嚥下困難者にむせを誘発せずに、風味や食感、外観が通常食に近い状態で供する。 - 特許庁

To provide a method for serving food allowing a person having difficulty in chewing/swallowing to easily swallow, using highly nutritious jelly-like food easy to be harsh and sticky.例文帳に追加

ざらついたりべたついたりしやすい高栄養ゼリー状食品を用いながら、咀嚼・嚥下困難者が飲み込みやすい食事として提供する。 - 特許庁

To provide a revolutionary method for producing an excellent fish paste product having both softness allowing even a person who has difficulty in swallowing/chewing such as an elderly person to easily chew and smoothness hardly sticking to the oral cavity or throat of the person who has difficulty in swallowing/chewing, and having further high nutritional value.例文帳に追加

高齢者などの嚥下・咀嚼困難者でも簡単に咀嚼できる軟らかさと、この嚥下・咀嚼困難者の口腔や咽頭に付着しにくい滑らかさとを兼ね備え、更に高い栄養価を有する秀れた魚肉練り製品を製造できる画期的な魚肉練り製品の製造方法を提供する。 - 特許庁

例文

The method includes using acid seasoning for a person having difficulty in chewing/swallowing, containing carrageenan and/or psyllium seed gum, and having a content ratio of acetic acid to citric acid of 2:8-8:2.例文帳に追加

カラギナン及び/又はサイリウムシードガムを含有し、酢酸及びクエン酸の含有比が2:8〜8:2であることを特徴とする咀嚼・嚥下困難者用酸性調味料を用いる。 - 特許庁

>>例文の一覧を見る

difficulty in chewingのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
独立行政法人科学技術振興機構独立行政法人科学技術振興機構
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS