fermentation alcoholとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 発酵し蒸留された酒に入っている、酔わせる物質
「fermentation alcohol」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 194件
If necessary, a lactic fermentation is carried out before the alcohol fermentation.例文帳に追加
また必要な場合はアルコール発酵以前に乳酸発酵させる。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING COHESIVE ALCOHOL FERMENTATION YEAST AND COHESIVE ALCOHOL FERMENTATION YEAST例文帳に追加
凝集性アルコール発酵酵母の生産方法及び凝集性アルコール発酵酵母 - 特許庁
The alcohol produced by any of the alcohol fermentation methods described above is provided.例文帳に追加
更に、上記したいずれかの方法で発酵させたアルコールを提供する。 - 特許庁
a group of enzymes that causes alcohol fermentation, called zymase発音を聞く 例文帳に追加
チマーゼという,アルコール発酵にかかわる酵素群 - EDR日英対訳辞書
Distill the fermentation liquor in which alcohol is generated.発音を聞く 例文帳に追加
アルコールが生成された発酵液を蒸留する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
METHOD RELATING TO ALCOHOL FERMENTATION AND/OR CULTIVATION OF YEAST例文帳に追加
酵母のアルコール発酵及び/又は培養に関する方法 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「fermentation alcohol」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 194件
This fruit vinegar is produced by adding a speed vinegar to an alcohol fermentation product at the middle stage of an alcohol fermentation process to forcibly stop the alcohol fermentation, in the process for adding culture yeast to a raw material juice such as apple juice and subjecting the juice to the alcohol fermentation, and then subjecting the stopped product to an acetic acid fermentation process and an aging process.例文帳に追加
りんご果汁などの原料果汁に培養酵母を加えてアルコール醗酵させる工程において、アルコール醗酵が終了する途中段階で種酢を加えて醗酵を強制的に中止させ、その後酢酸発酵及び熟成の工程を経て果実酢を製造した。 - 特許庁
The alcohol fermentation and the acetic acid fermentation may be carried out after adding protease to the well boiled solution.例文帳に追加
また、煮熟液にプロテアーゼを添加した後、アルコール発酵及び酢酸発酵をさせてもよい。 - 特許庁
To provide an efficient alcohol fermentation method in saved resource and saved energy, by which the fermentation ability of an alcohol fermentation microorganism such as yeast is reinforced to improve a fermentation rate, and to provide the alcohol fermented by the fermentation method.例文帳に追加
酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させることによって、発酵速度を向上させる省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供する。 - 特許庁
To provide an efficient alcohol fermentation method in saved resources and saved energy, wherein the fermentation ability of an alcohol fermentation microorganism such as yeast is reinforced in a high temperature region at a fermentation temperature of ≥33°C, and to provide an alcohol fermented by the fermentation method.例文帳に追加
発酵温度33℃以上の高温領域における酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させた省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a resource-saving and energy-saving efficient alcohol fermentation method by which the fermentation rate can be improved by enhancing the fermentation abilities of alcohol fermentation microorganisms such as yeast; and to provide the alcohol fermented by the fermentation method.例文帳に追加
酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させることによって、発酵速度を向上させる省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。 - 特許庁
The alcohol fermentation method as a base includes fermenting an alcohol fermentation raw material by adding a pulverized product of citron seed, loquat seed, grape seed, sesame seed or garlic tuber, or an extract thereof thereto to enhance the fermentation rate by enhancing the fermentation abilities of the alcohol fermentation microorganisms.例文帳に追加
アルコール発酵原料に、ユズ種子,ビワ種子,ブドウ種子,ゴマ種子又はニンニク塊茎の粉砕物又はその抽出物を添加して発酵させるアルコール発酵方法を基本として提供し、この手段によって、アルコール発酵微生物の発酵能を増強させて発酵速度を向上させる。 - 特許庁
To provide a resource-saving and energy-saving efficient alcohol fermentation method by which the fermentation abilities of alcohol fermentation microorganisms such as yeast at a high-temperature region of ≥33°C of fermentation temperature are enhanced, and to provide the alcohol fermented by the fermentation method.例文帳に追加
発酵温度33℃以上の高温領域における酵母などのアルコール発酵微生物の発酵能を増強させた省資源・省エネルギーで効率的なアルコール発酵方法及び該発酵方法で発酵させたアルコールを提供することを目的とする。 - 特許庁
|
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「fermentation alcohol」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |