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gelatinization degreeとは 意味・読み方・使い方
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意味・対訳 α化度
「gelatinization degree」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
METHOD OF MANUFACTURE FOR BISCUIT OF ENHANCED GELATINIZATION DEGREE例文帳に追加
糊化度を上げるビスケットの製造法 - 特許庁
CEREAL AND CEREAL FLOUR HAVING LOW DEGREE OF GELATINIZATION, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND USE THEREOF例文帳に追加
低糊化度の穀物および穀物粉、その製造方法ならびにその使用 - 特許庁
In a conventional process for forming a foam comprising a step of adjusting the degree of pre-gelatinization of a raw starch, a small amount of a polyhydric alcohol as an additive for imparting elasticity is added when the degree of pre-gelatinization is adjusted and/or when water is added on expanding.例文帳に追加
従来の生澱粉のα化度を調節して形成されていた発泡材に、そのα化度を調節する際、及び/又は、発泡させる時の加水時に弾力性付加添加剤として多価のアルコールを少量付与する。 - 特許庁
When steamed by a dedicated rice cooker, the stickiness unique to Japonica rice is produced, and it becomes faintly sweet due to increased degree of gelatinization of starch.発音を聞く 例文帳に追加
米専用の炊飯器で炊くとジャポニカ種特有の粘り気が現れ、澱粉のアルファ化度が高くなり淡い甘味がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The coating material for the non-fried food product contains starch having a gelatinization degree of 40-95% and granule size coarser than 120 mesh and an oil-and-fat.例文帳に追加
このノンフライ食品用衣材は、α化度が40〜95%でありかつ120メッシュより粗い粒度の澱粉と油脂とを含む。 - 特許庁
As a result, the degree of gelatinization just after the boiling can be raised and the frozen noodles of good quality can be produced even by carrying out the slow thawing.例文帳に追加
したがって、茹で直後の糊化度を高めることができ、緩慢解凍を行っても品質の良い冷凍麺を製造することができる。 - 特許庁
By adding a gelatinized starch, it is possible to achieve the increase of the Tg by increasing the gelatinization degree of the starch during the baking.例文帳に追加
アルファ化澱粉を添加することによって、焼く間に澱粉ゼラチン化度を増大させてTgを増大させることを実現できる。 - 特許庁
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「gelatinization degree」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 19件
To cook rice capable of sufficiently heated having a high degree of gelatinization even if an amount of added water for rice is small in an inductive heating cooker having a rice-cooking function.例文帳に追加
炊飯機能を有する誘導加熱調理器において、米に対する加水量が少なくても、加熱が十分で糊化度の高いご飯を炊飯できるようにする。 - 特許庁
The composition contains 9-89.9 mass% of β-1, 3-1, 4-glucan and 10-70 mass% of starch, and has a gelatinization degree of ≥25 wt.%.例文帳に追加
β−1,3−1,4−グルカンを9〜89.9質量%、及び澱粉を10〜70質量%含有し、糊化度が25%以上であることを特徴とする組成物。 - 特許庁
To provide the subject revolutionary method capable of realizing new freshly crushed grilled rice cake through breaking down the fixed idea of a conventional production method, challenging to pursue a product high in gelatinization degree, and a technique to suppress its aging, and also to obtain glutinous rice confectionery.例文帳に追加
従来製法の固定観念を打破し、糊化度の高い製品の追求に取り組み、老化を抑制する手法によって新しい搗きたて焼き餅を実現できる画期的な糯米菓の製造方法並びに糯米菓を提供すること。 - 特許庁
To provide the subject roasting device capable of uniformly roasting both the surface layers and center of a to-be-roasted material and enabling a roasting with high gelatinization degree and high nutritive value to be conducted.例文帳に追加
焙煎原料の表層部と中心部との焙煎を均一に行い、糊化度が高く、栄養価の高い焙煎を行うことができる電子レンジ用焙煎装置の提供。 - 特許庁
The germinated polished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugar in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-pullulanase) method.例文帳に追加
発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽精白米。 - 特許庁
This fuel storage gel is used for making gelation ions coexist in a composition containing a fuel gelatinization resin formed of a polymer electrolyte and a methanol fuel to enhance the dissociation degree of the polymer electrolyte to swell and gelatinize the composition.例文帳に追加
また、燃料貯蔵力と高い燃料取出効率とを両立し、取り扱い性および安全性に優れ、また燃料取出収率を高めることができる燃料電池用燃料貯蔵ゲルを提供する。 - 特許庁
This germinated unpolished rice is structured as follows: ≥0.15 g of the direct reduction sugars is contained in 100 g of the germinated unpolished rice in dried base; and 9-40 wt.% of all the starch content is gelatinized when measuring the gelatinization degree of starch in the germinated unpolished rice by a BAP (β-amylase-prulanase) method.例文帳に追加
発芽玄米乾燥重量100グラム中の直接還元糖含量が0.15g以上であり、発芽玄米の澱粉の糊化度をBAP法で測定したとき、総澱粉含量の9〜40%が糊化されている発芽玄米。 - 特許庁
This germinated brown rice subjected to a hydrothermal treatment or steaming is characterized by that the starch gelatinization degree is ≤30%, and its general viable cell number is ≤1,000/g.例文帳に追加
澱粉の糊化度が30%以下であり、かつ一般生菌数が1000個/g以下であることを特徴とする熱水処理又は蒸気処理された発芽玄米。 - 特許庁
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