意味 | 例文 (20件) |
karasumiとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 台湾産からすみ からすみの干し からすみ(唐墨、鰡子、鱲子)は、ボラなどの卵巣を塩漬けし、塩抜き後、天日干しで乾燥させたもの。
「karasumi」を含む例文一覧
該当件数 : 20件
Karasumi in other countries発音を聞く 例文帳に追加
日本以外でのカラスミ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
As a historical document pertaining to Karasumi, there is a document that apparently states that Hideyoshi TOYOTOMI ate Karasumi.発音を聞く 例文帳に追加
歴史的なからすみに関する文献としては、豊臣秀吉が食したというものがあるとされている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi is called "bottarga" or "enbotargo" in Italy.発音を聞く 例文帳に追加
イタリアでは、イタリア語でボッタルガ(Bottarga)またはボタルゴ(enBotargo)という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The Karasumi produced in Nagasaki Prefecture using mullet roe is famous in Japan, while the Karasumi produced in Kagawa Prefecture using roe of Spanish mackerel caught in the fishing grounds of Japan is also known.発音を聞く 例文帳に追加
日本ではボラを用いた長崎県産のものが有名だが、香川県ではサワラを用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi is served in various ways, including as an hors d'oeuvre by slicing it thinly and as Karasumi-vinegar by grating and mixing it with vinegar.発音を聞く 例文帳に追加
薄く切り分けてオードブルに供したり、すりおろして酢を混ぜてからすみ酢にしたりして使用する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi had been made from Spanish mackerel roe since it was first imported from China.発音を聞く 例文帳に追加
中国からの伝来当時より鰆の卵で作られていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「karasumi」を含む例文一覧
該当件数 : 20件
In Taiwan, Karasumi is called "U-yu-tsu" in the Beijing dialect of Chinese and "O-hi-ji" in Taiwanese.発音を聞く 例文帳に追加
台湾では「烏魚子」(北京語:ウーユーツ、台湾語オーヒージー)という。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In the eastern Mediterranean, Karasumi is popular as a dish of the meze.発音を聞く 例文帳に追加
東地中海沿岸ではメゼの一品として親しまれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi is a food product made from fish roe, which is first salted down and then sun-dried after some of the salt is removed in water.発音を聞く 例文帳に追加
カラスミ(鱲子)は、魚の卵巣を塩漬けし、塩抜き後、天日干しで乾燥させたもの。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Besides Japan, Taiwan, Spain, Egypt and the Italian island of Sardinia also produce Karasumi.発音を聞く 例文帳に追加
日本以外でも台湾やイタリアのサルデーニャ島、スペイン、エジプトでも作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi is often dubbed one of the three major Japanese delicacies, along with sea urchin and salted entrails of trepang.発音を聞く 例文帳に追加
ウニ、ナマコ文化的側面と併せて、日本三大珍味と呼ばれることがある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The Karasumi production process is complete after about ten days of sun-drying, during which the oil that rises to the surface should be wiped away.発音を聞く 例文帳に追加
表面に浮き出る脂を拭き取りながら、約10日間の天日干しを繰り返して仕上げる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Karasumi has been produced in Greece and Egypt since long ago, being salted down for consumption.発音を聞く 例文帳に追加
からすみは古くからギリシャ・エジプトに産し、塩漬けにして食膳に上がっていた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is believed that Nagasaki was the first city in Japan to which Karasumi was imported from China; this occurred at the beginning of the Edo period.発音を聞く 例文帳に追加
日本には江戸時代の初期に中国より長崎に伝来したといわれている。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
|
意味 | 例文 (20件) |
|
karasumiのページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved | |
Text is available under Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA) and/or GNU Free Documentation License (GFDL). Weblio英和・和英辞典に掲載されている「Wiktionary英語版」の記事は、Wiktionaryのkarasumi (改訂履歴)の記事を複製、再配布したものにあたり、Creative Commons Attribution-ShareAlike (CC-BY-SA)もしくはGNU Free Documentation Licenseというライセンスの下で提供されています。 |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「karasumi」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |