1016万例文収録!

「"断熱冷却"」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > "断熱冷却"に関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

"断熱冷却"を含む例文一覧と使い方

該当件数 : 8



例文

有機化合物の断熱冷却式晶析方法及び装置例文帳に追加

METHOD AND APPARATUS FOR ADIABATIC COOLING CRYSTALLIZATION OF ORGANIC COMPOUND - 特許庁

断熱冷却装置、画像形成装置例文帳に追加

HEAT INSULATION COOLING DEVICE AND IMAGE FORMING APPARATUS - 特許庁

送風により炉心の断熱冷却及び燃焼効率を向上させた小型高温焼却炉例文帳に追加

SMALL HIGH TEMPERATURE INCINERATOR HAVING HEAT INSULATION COOLING AND COMBUSTION EFFICIENCY ENHANCED BY AIR SUPPLY AT CORE - 特許庁

本発明は、追加ジャケットを加熱、断熱冷却の何れかとして、造粒運転を円滑化することを目的とする。例文帳に追加

To make a pelletizing operation smooth by using an additional jacket for any one of the purposes: heating, thermal insulation or cooling. - 特許庁

例文

運転及び設備費を低減できる有機化合物の断熱冷却式晶析方法及び装置を提供する。例文帳に追加

To provide a method and an apparatus for adiabatic cooling crystallization of an organic compound enabling reduction of costs of operation and equipment. - 特許庁


例文

ユニット支持治具10は、熱処理ユニット40を断熱冷却するための断熱雰囲気を形成する開閉可能な断熱雰囲気形成手段を備えている。例文帳に追加

The unit holder 10 is equipped with an openable and closable insulating atmosphere forming means which forms an insulating atmosphere to adiabatically cool the heat treatment unit 40. - 特許庁

高い初期温度と高加圧下で自然に起る瞬間的な均一断熱圧縮工程及び加圧を止めた時の断熱冷却工程とを組合せ、食品の微細な香気に悪影響を与えることなく且つ食品の食感及び色調の変化を最小限にとどめ得る、商業的な食品の殺菌方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for commercially sterilizing a food capable of not exerting a bad influence on a fine fragrance of food and minimizing change in texture and color tone of food by combining a momentary uniform adiabatic compression process naturally occurring at a high initial temperature under high pressure with an adiabatic cooling process when pressurization is stopped. - 特許庁

例文

高い初期温度と高加圧下で自然に起る瞬間的な均一断熱圧縮工程及び加圧を止めた時の断熱冷却工程とを組合せ、食品の微細な香気に悪影響を与えることなく且つ食品の食感及び色調の変化を最小限にとどめ得る、商業的無菌状態の食品の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a food in commercially aseptic condition, capable of minimizing the change in texture and color tone of foods without having bad influence on fine flavor of the food by combining an instantaneous and uniform adiabatic compression step which naturally occurs at high initial temperature and under high pressure with an adiabatic cooling step comprising stopping pressurization. - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS