意味 | 例文 (6件) |
なれ鮨の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 6件
(なれ鮨などの食物が)熟し過ぎる例文帳に追加
to become excessively old - EDR日英対訳辞書
まだ十分に熟れていない熟鮨例文帳に追加
a Japanese fermented fish and rice dish, called 'narezushi,' which has not fully fermented - EDR日英対訳辞書
なれ鮨という魚の腹に飯を詰めた料理例文帳に追加
a dish made by stuffing vinegared boiled rice into fish called {'narezushi'} - EDR日英対訳辞書
大別すると、生鮮魚介を用いた「早鮨」系統のもの、魚介類に米を加えて乳酸発酵させた「なれ鮨」系統のものに区分される。例文帳に追加
Sushi is roughly classified into a group of 'Haya-zushi' (fresh sushi) using fresh seafood, and a group of 'Nare-zushi' (fermented sushi) which is seafood kept in rice and fermented by the action of lactic-acid bacillus. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
和歌山県のアユのなれずし(鮎鮨)、秋田県のハタハタ寿司などがあり、特に滋賀県の鮒寿司は日本に現存する唯一の「ほんなれ」として有名である。例文帳に追加
Nare-zushi of sweetfish (Ayu-zushi - fermented sushi with sweetfish) in Wakayama Prefecture, Hatahata-zushi (Sandfish sushi) in Akita Prefecture are named, and especially, Funa-zushi (crucian carp sushi) in Shiga Prefecture is famous as the only 'honnare' (genuine fermented sushi) existing now in Japan. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (6件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |