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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 標準含水率に関連した英語例文

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標準含水率の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 7



例文

従来の標準型の遠心脱機を用いて、高効型遠心脱機なみの性能、すなわち脱汚泥の82%を達成しうる脱汚泥のを低下させる方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for reducing a water content in dewatered sludge that achieves performance similar to a highly efficient dewatering centrifuge namely having the water content of the dewatered sludge of 82% using a conventional standard dewatering centrifuge. - 特許庁

生ごみの分解処理運転が少なくとも強モード、標準モード、弱モードを有し、生ごみ処理材のを検知してに応じた分解処理運転モードで自動的に分解処理運転を行う生ごみ処理装置7である。例文帳に追加

In a garbage treating device 7, garbage decomposing treating operation at least has a strong mode, a standard mode and a weak mode and the decomposing treating operation is automatically performed in a decomposing treating operation mode corresponding to water content of a garbage treating material after water content thereof is detected. - 特許庁

本発明による中に浮遊するの屈折と同等な微粒子の計数方法は、屈折が1.4〜1.46の標準粒子を用いて微粒子(10)の大きさを校正した微粒子測定装置(20)を用いて被検(1)中にまれる透明度の高い微粒子(10)を計数する方法である。例文帳に追加

In the method for counting the particulates floating in the water equivalent to the refractive index of the water, the particulates (10) having high transparency contained in the water to be inspected (1) are counted through the use of the particulate measuring device (20), in which the particulates (10) are calibrated through the use of the reference particles of a refractive index of 1.4-1.46. - 特許庁

なお、告示で示された、乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等の通常戻しをして摂食する食品は、前述する方法にて測定を行うことを原則とするが、乾燥状態で検査を行った場合には、日本食品標準成分表等の戻しによる量のデータ(重量変化)を用いて換算を行った結果を分析値とする。例文帳に追加

Food that is generally consumed in rehydrated states, such as dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in the Notification, shall be, in principle, tested according to the above-mentioned method. If they are tested in dry states, the measurement results shall be converted into rehydrated state, based on the moisture content data (weight-change rate) of such food after rehydration, which are provided in the Standard Tables of Food Composition in Japan. - 厚生労働省

例文

界面活性剤を有する洗剤粒子群と酵素有粒子群とを有してなる嵩密度250g/L以上500g/L未満の洗剤組成物であって、5℃のに該酵素有粒子群を投入して以下に示す攪拌条件にて60秒間攪拌してJIS Z 8801規定の標準篩(目開き74μm)に供した場合、該酵素有粒子群の溶解が85%以上である洗剤組成物:〔攪拌条件:1Lの硬(71.2mgCaCO__3 /Lに相当し、Ca/Mgのモル比は7/3。)に試料1gを投入し、1Lビーカー(内径105mm)内で攪拌子(長さ35mm、直径8mm)にて回転数800rpmで攪拌する。例文帳に追加

This detergent composition comprises a surfactant-containing detergent particle group and an enzyme-containing particle group and has ≥250 and <500 g/L bulk density. - 特許庁


例文

食品中の放射性物質の試験法については、平成24 年3月15 日付け食安発0315第4号(以下「試験法通知」という。)により通知したところであるが、乾燥きのこ類等の戻しによる量のデータ(重量変化)について、当面の間、科学技術・学術審議会資源調査分科会編「日本食品標準成分表2010」を踏まえて、別添1に示す品目ごとに、各々の重量変化を用いることとする。例文帳に追加

The testing method for radioactive substances in food has been notified by Notice 0315Article 4 of the Department of Food Safety (hereinafter referred to as “the Testing Method Notification”) dated March 15, 2012. As for the moisture content data (weight-change rate) of dried mushrooms, etc., after rehydration, weight-change rates for individual items provided in Annex 1 shall be used for the time being, which are based on theStandard Tables of Food Composition in Japan 2010” published by the Subdivision on Resources, the Council for Science and Technology. - 厚生労働省

例文

なお、告示で示された、乾燥きのこ類及び乾燥野菜並びに乾燥させた海藻類及び乾燥させた魚介類等を測定する際には、できるだけ飲食に供される状態と同様の状態で行う観点から、粉砕後のサンプルに、日本食品標準成分表等の戻しによる量の公表データ(重量変化)を参考として、必要な分をあらかじめ添加し行うことを原則とするが、乾燥状態で検査を行い、2.3の取扱いに従って換算を行っても差し支えない。例文帳に追加

When testing dried mushrooms, dried vegetables, dried seaweeds, and dried fish and shellfish specified in the Notification, from the standpoint of reflecting the actually consumed state of food in the testing, in principle, the samples are ground, and water is added in an amount required for rehydrating the relevant dried food. The amount of water required for the rehydration is determined on the basis of the moisture content data (weight-change rate) of such food after rehydration, which are provided in the Standard Tables of Food Composition in Japan. Otherwise, data obtained from measurements using dry samples may be converted into rehydrated data according to the calculation provided in 2.3. - 厚生労働省

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