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「清酒粕」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 清酒粕に関連した英語例文

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清酒粕の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 12



例文

代表的には、清酒粕を用いる。例文帳に追加

Representatively, Sake lees is used. - 特許庁

-酒と分離、圧搾された酒粕を人手をかけて丁寧に剥がし揃えた物。例文帳に追加

Sakekasu separated from refined sake before being pressed and carefully peeled and cut by hand.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒粕は、酒製造時の副産物のため、原料米由来の胚芽等が含まれることがある。例文帳に追加

Since sakekasu is a by-product of manufacturing refined sake, it sometimes contains the rice germ.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒に酒粕を混和して、酒粕の成分を酒に溶出させ、それを圧搾することによってアミノ酸度2以上の高アミノ酸度を有する高濃度酒を得る。例文帳に追加

This high concentration sake having a high amino acid concentration of 2 or more of amino acid degree is produced by mixing lees of rice wine with sake to elute components in the lees of rice wine and pressing the mixture. - 特許庁

例文

清酒粕に含まれるS-アデノシルメチオニンの抽出方法であって、清酒粕と醸造に由来する酢類とを混合して清酒粕と醸造に由来する酢類とを含む組成物を調製する工程、及び上記工程により得られた組成物中の固形分を除去してS-アデノシルメチオニンを含む抽出物を得る工程を含む方法。例文帳に追加

This extraction method of S-adenosylmethionine contained in sake lees includes: a process for preparing a composition containing sake lees and vinegars derived from brewing by mixing sake lees with vinegars derived from brewing; and a process for obtaining extract containing S-adenosylmethionine by removing solid matter in the composition obtained in the above process. - 特許庁


例文

もろみ取り焼酎とは別の製法で、酒かす(日本酒の酒粕)を蒸留して造られる「粕取り焼酎」と呼ばれる焼酎がある。例文帳に追加

With different process from that of moromitori shochu, shochu called "kasutori shochu" is produced by distillation of defined rice wine lees.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

酒粕を利用して入浴剤や化粧水等としも利用できるような高アミノ酸度の高濃度酒を容易に安価に得る。例文帳に追加

To easily produce high concentration sake (refined rice wine) having a high amino acid content and capable of being used as a bathing agent, a skin lotion, etc., by using lees of rice wine at a low cost. - 特許庁

主要原料を魚介類、食塩及び清酒粕として醗酵熟成させて成る魚醤油としたことを特徴としたものである。例文帳に追加

The fish sauce is obtained by preparing fish and shellfish, salt and Sake (rice wine) lees as main materials, and fermenting and aging the materials. - 特許庁

糖、酒粕及び麹を、酵母を用いてアルコール発酵することによって得られる発酵液を火入れすることにより得られる香味液及び前記香味液を含む合成酒。例文帳に追加

This flavoring liquid obtained by subjecting sugar, Sake lees and malted rice to an alcoholic fermentation treatment using yeast and then pasteurizing the obtained fermentation liquid, and the synthetic Sake containing the flavoring liquid. - 特許庁

例文

例えば、コメ発酵液から酒粕を除去した後、オリを沈殿させ、前記オリを除去することより得られる液体画分を、前記活性炭処理を施していない澄コメ発酵液として使用できる。例文帳に追加

For example, a liquid fraction obtained by removing sake lees from a rice fermentation liquid, thereafter precipitating the lees and removing the lees can be used as the clear rice fermentation liquid not subjected to activated carbon treatment. - 特許庁

例文

酒粕加工物などの、酒の製造工程にて生み出される中間体、最終産物、およびこれらの加工物を利用した自律神経調節剤の提供。例文帳に追加

To provide an autonomic nerve regulator utilizing an intermediate, a final product and their processed materials yielded at the production processes of sake, such as a sake lees-processed material. - 特許庁

例文

清酒粕を原料中5〜20重量%とするのが好ましく、また原料に耐塩性酵母菌および/または耐塩性乳酸菌を添加したものとしてもよい。例文帳に追加

The Sake lees preferably account for 5-20 wt.% of the raw materials, and a salinity-tolerant yeast and/or a salinity-tolerant lactobacillus may be added to the raw materials. - 特許庁

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