意味 | 例文 (7件) |
Dried young sardinesの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
Dried young sardines 例文帳に追加
ちりめんじゃこ - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It is often eaten with various toppings such as tsukemono (Japanese pickled vegetables), umeboshi (pickled plums), shiokara (salted fish entrails), shirasuboshi (dried young sardines), tsukudani (various ingredients such as seafood and seaweed cooked in sweetened soy sauce) and peanuts. 例文帳に追加
漬け物、梅干し、塩辛、しらす乾し、佃煮、落花生など、さまざまなものを付け合わせに食べる事が多い。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a device for efficiently removing impurities mixed in young sardines which are materials for dried small sardines in a cooker of the type for forcedly producing convection into a hot water channel with steam.例文帳に追加
蒸気によって強制的に熱湯流路内へ対流を起こさせる形式の煮釜において、煮干し材料であるシラス魚に混入する夾雑物を効率よく除去するための装置を得ることにある。 - 特許庁
Chirimenjako (small dried fish) is small, young fish, such as type of sardines (anchovy, maiwashi, urume iwashi, shirouo sardine, ikanago), cooked in salted water and dried in the sun. 例文帳に追加
ちりめんじゃこ(縮緬雑魚)は、イワシ類(カタクチイワシ・マイワシ・ウルメイワシ・シロウオ・イカナゴなど)の仔稚魚を食塩水で煮た後、天日などで干した食品。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a device for removing narrow and long foreign substances hard to be removed by a wind power separation technique such as fishing guts which might be contaminated in the process of producing dried small fishes by boiling young sardines.例文帳に追加
この発明はシラス魚を茹でて煮干しを製造する過程で、材料に混入することのあるテグスなど、風力選別によって除去しにくい細長い夾雑物を除去することを目的とする。 - 特許庁
意味 | 例文 (7件) |
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