例文 (6件) |
beta starchの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 6件
As time passes alpha starch returns to beta starch (deterioration of starch) and becomes hard. 例文帳に追加
時間の経過と共にαデンプンがβデンプンに戻っていき(デンプンの劣化)、硬くなる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
People can barely digest beta starch in grains such as uncooked rice, and it does not taste good even when eaten. 例文帳に追加
人は生米等のβデンプンを殆ど消化できず、食べても旨くない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
This food improver for the starch-containing food is obtained by including barley beta fiber.例文帳に追加
デンプン含有食品用改良剤は、大麦ベータファイバーを含有させたものである。 - 特許庁
This rice cooker is provided with a control device 14 to execute a preheating process for letting rice absorb water, and then execute a process of changing alpha-starch of rice into beta-starch by controlling heating means 5, 6, and 7 based on detection values by temperature detection means 11 and 12 at least.例文帳に追加
炊飯器は、少なくとも温度検出手段11,12の検出値に基づいて加熱手段5,6,7を制御し、米に吸水させるための予熱工程を実行後、米をベータ澱粉からアルファ澱粉に変化させるための工程を実行する制御装置14を備える。 - 特許庁
The amount of the improver added is preferably 0.1-20 mass% based on the starch-containing food in terms of barley beta fiber.例文帳に追加
デンプン含有食品用改良剤の添加量は、大麦ベータファイバーとしてデンプン含有食品に対して、0.1〜20質量%の範囲内が望ましい。 - 特許庁
The food comprising rice, cereals, minor cereals or beans is eaten raw as it is, or in a dried or powdery state through soaking thereof in water without processing such as heating, cooking with water, or steaming in a state of beta starch.例文帳に追加
本発明は、米類、穀類、雑穀類または豆類をそのまま、またはこれらの乾燥したもの若しくは粉末を、水につけて加熱、水炊き、蒸すの加工処理を施すことなくベータ澱粉の状態で丸ごと食することを特徴としている。 - 特許庁
例文 (6件) |
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