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【解剖】 (a) cartilage
【料理】 gristle.
軟骨化
軟骨化する
chondrify
軟骨組織
cartilaginous tissue
軟骨板
a cartilaginous plate.
読み方:なんこつ
(1)
(2)
a tough, flexible tissue that lines joints and gives structure to the nose, ears, larynx, and other parts of the body.
関節を覆ったり、鼻や耳、喉頭などを始めとする一部の部位の骨組みを作ったりしている、丈夫で柔軟性のある組織。
出典:北里大学医療衛生学部 医療情報学研究室編集 医学用語集
強靱な弾性組織
(tough elastic tissue)
読み方 ナンコツ
cartilage;ambiguous
読み方 なんこつ
Cartilage; gristle
披裂軟骨
arytenoid cartilage
もろい骨
brittle bones
骨組織
osseous tissue
小柱骨
trabecular bone
輪状軟骨
cricoid cartilage
骨の小窩
a lacuna in a bone
骨格の骨
skeletal bones
顱頂骨
the parietal bone
軟骨に変わる
turn into cartilage
骨の藤な腫瘍
a bonelike tumor
骨性の突起
a bony process
小さい骨
a small bone
骨だらけ
bony
硬い骨
strong bones
寛骨という,骨盤を形成する骨
a bone in the pelvis, called coxal bone
尻の骨
the hip bones
足根の骨
any bone of the tarsus
膝の骨
a bone in a knee
脊椎動物の膜骨
the membrane bone of a vertebrate animal
砧骨という耳小骨
a small bone in the middle ear, called incus
短骨という,脊椎動物の器官
a short animal bone
骨の不均質性
the inhomogeneity of bone
頬骨という骨
a facial bone, called cheekbone
さらされた骨
exposed bones
骨学
osteology
関節の骨
the bone of a joint
人工的の骨
an artificial bone
骨にする
reduce to ashes
身体の骨
the bones of a body
骨をしゃぶる
to pick a bone
軟骨