意味 | 例文 (6件) |
酵素的エステル交換の英語
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英訳・英語 enzymatic interesterification
「酵素的エステル交換」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
酵素の存在下、糖化合物とエステル化合物とを効率的にエステル交換反応させて糖エステルを得る方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for obtaining a sugar ester by carrying out effectively a transesterification reaction between a sugar ester and an ester compound in the presence of an enzyme. - 特許庁
酵素によるエステル化またはエステル交換反応において、簡便な方法で酵素活性を向上させることによって、エステルを効率的に製造する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for efficiently producing an ester by improving enzyme activities by a simple method in an esterification or transesterification reaction by an enzyme. - 特許庁
Pseudomonas glumae(Burkholderia plantarii)LU 2023から出発して得られる前記タンパク質を生産する方法およびそれらの酵素的、特にエナンチオ選択的エステ加水分解または有機エステルのエステル交換に対する使用。例文帳に追加
There are disclosed a method for producing the proteins obtained by starting from Pseudomonas glumae (Burkholderia plantarii) LU 2023 and the use of the proteins for the enzymatic, in particular, enantioselective ester hydrolysis or interesterification of organic esters. - 特許庁
出発原料に50℃以上の高い融点を持つ油脂を含み、酵素による1、3位特異的なエステル交換を行う油脂の製造において、安価な酵素を用いても、2位の脂肪酸組成の異性化率を低く保ち、しかも製造時間が短かい方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing oil and fat containing oil and fat having a high melting point of 50°C or higher in a starting material and performing 1,3-position specific transesterification by an enzyme, capable of keeping the isomerization rate the fatty acid composition at the 2-position low even by using an inexpensive enzyme, and also having a short production time. - 特許庁
一段階の反応で目的生成物が得られ収率がよく、また本発明のエステル交換反応は一相系で行われるため多様な基質と酵素を使用でき、また有機溶媒類を用いないので環境に優しく、溶媒および酵素がリサイクル利用できるといった利点を有する。例文帳に追加
The method has the merits that the objective products are obtained in a single step reaction with a preferable yield, and the transesterification is carried out in a single phase and thus various substrates and enzymes can be used, and the process is free from organic solvents and thereby is gentle to the environment, and the solvent and enzyme can be recycled. - 特許庁
植物性油脂を分画する段階;前記の分画された植物性油脂を脂肪酸誘導体と混合し、原料油脂を製造する段階;及び、前記の原料油脂を酵素的エステル交換反応させる段階で製造されたチョコレート用及び製菓用ココアバター代替油脂。例文帳に追加
There is provided the alternative oil and fat for cocoa butter for chocolate and for confectionery coatings, produced by steps of fractionating vegetable oil and fat, mixing the fractionated vegetable oil and fat with a fatty acid derivative to produce raw material oil and fat, and applying the raw material oil and fat to enzymatic transesterification. - 特許庁
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