例文 (9件) |
"他人丼"を含む例文一覧と使い方
該当件数 : 9件
そもそも「他人丼」という名称は関西が起源である。例文帳に追加
Primarily, the Kansai region is the birthplace of the name "tanin-don." - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
他人丼の具材をかけうどんに乗せた他人うどんもある。例文帳に追加
There is also tanin-udon in which the ingredients of tanin-don are placed on kake-udon (Japanese wheat noodle with broth). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
主に関西地方では牛肉を使用したのを「他人丼」と呼ぶ。例文帳に追加
Mainly in the Kansai region, donburimono using beef is called "tanin-don." - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
これは、開化丼は他人丼の別名と解釈されているからと推測される。例文帳に追加
A possible reason for this is that kaika-don was interpreted as another name for tanin-don. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
吉野家などの牛丼チェーンが関西に進出するまでは、牛肉の丼といえば「他人丼」であった。例文帳に追加
Donburi with beef meant "tanin-don" until Gyu-don (donburimono with cooked beef on cooked rice) chains such as Yoshinoya penetrated into the Kansai region. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
明治初期には牛丼や他人丼、1891年に鶏肉を卵でとじた親子丼が登場した。例文帳に追加
In the early Meiji period, "Gyu-don" (Donburimono with cooked beef on cooked rice) and "Tanin-don" (Donburimono with cooked beef and egg on cooked rice; literally, stranger Donburimono) were introduced, and in 1891, "Oyako-don," in which chicken meat cooked with egg is placed on cooked rice appeared. - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
他人丼(たにんどん、-どんぶり)とは、牛肉もしくは豚肉を、玉ねぎなどと割り下で煮て卵でとじ、丼飯の上に乗せた料理である。例文帳に追加
Tanin-don or tanin-donburi is a dish in which beef or pork that is boiled with onions in a stock mixed with soy sauce, mirin and sugar, stiffened with eggs, and then placed on donburi meshi (a bowl of boiled rice). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (9件) |
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