例文 (4件) |
シキ割の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 4件
本発明のグラウト材は、砕石微粉体を主成分とし、これに水懸濁によりシキソトロピーを発現する多孔性微粉体を重量比10〜100%の割合で混合し、さらに当該混合物に対して水を重量比40〜100%の割合で加えてなる。例文帳に追加
This grout material is obtained by compounding fine powder of crushed stone as a main component with porous fine powder developing a thixotropy by water suspension in the weight ratio of 10-100% and adding water to the mixture in the weight ratio of water to the mixture of 40-100%. - 特許庁
胴は内地の胡弓と異なって椀型になっており(古くは椰子の実を二つに割って胴にした)、三線と同様にニシキヘビの皮を張る。例文帳に追加
The trunk is made in the shape of a bowl, being different from that of Kokyu in the main islands of Japan (in olden times, the trunk was made by splitting the nut of coconut palms into halves), and the leather of a python is used for covering the trunk as those for Sanshin (Okinawan traditional three-stringed instrument). - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
膜物性を確保する成分であるシロキサン構造を有する化合物を含み、プロトン伝導に寄与する成分として、置換基R1、R2を有する2,5−ジヒドロキシキノン誘導体をシロキサン単位1個に対して0.1〜10個の割合で含むプロトン伝導材料である。例文帳に追加
The proton conductive material contains a compound having a siloxane structure which is a component to secure film physical property and contains 2,5-dihydroxy quinone derivative having a substitution group R1, R2 0.1-10 pieces against one siloxane unit as a component to contribute to proton conductivity. - 特許庁
生地を、第1次発酵後に、分割成形し、その後、ホイロ工程を経て、焼成工程の途中でブラウンサーブの状態で焼成を中止し、冷凍して半完成フライ製品とし、解凍後、フライすることで、ドーナツやピロシキ等の最終製品を製造する。例文帳に追加
Dough is divided and formed after primary fermentation and then, passed through drier process and baking is stopped in a state of brown serve in the middle of baking process and half-baked material is frozen to provide a semifinished product and thawed and fried to produce a final product such as doughnut or pirozhki. - 特許庁
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