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ゾープを含む例文一覧と使い方
該当件数 : 7件
アスペルギルス属菌及びリゾープス属菌の混合培養系を用いたアミラーゼの生産方法例文帳に追加
PRODUCTION METHOD OF AMYLASE BY USING MIXED BACTERIAL CULTURE OF ASPERGILLUS BACTERIUM AND RHIZOPUS BACTERIUM - 特許庁
また、リゾープス属菌に対するアスペルギルス属菌の割合を等しく又は多くして、グルコアミラーゼの活性を高めることができる。例文帳に追加
The activity of the glucoamylase is also improved by equalizing or increasing the ratio of the Aspergillus bacterium to the Rhizopus bacterium. - 特許庁
原料デンプンに、混合培養したリゾープス属菌とアスペルギルス属菌を加えて、α−アミラーゼとグルコアミラーゼを生成し、しかも、加えるリゾープス属菌とアスペルギルス属菌の割合と培養時間を制御して、α−アミラーゼとグルコアミラーゼの生産量を調整する。例文帳に追加
An α-amylase and the glucoamylase are produced with the raw starch to which the mixedly cultivated Rhizopus bacterium and Aspergillus bacterium are added, and also through control of the ratio and a cultivating time of the Rhizopus bacterium and the Aspergillus bacterium to be added, the production amount of the α-amylase and the glucoamylase is adjusted. - 特許庁
アスペルギルス属菌とリゾープス属菌を適当比率で混合培養し、直接、生デンプン又は加工されたデンプンからグルコアミラーゼを含むアミラーゼを効率よく短時間で生産する方法を提供する。例文帳に追加
To provide a method for directly producing an amylase including a glucoamylase from a raw or processed starch efficiently and quickly, by properly mixing and cultivating an Aspergillus bacterium and Rhizopus bacterium. - 特許庁
また、この方法を用いてリゾープス・ペカとバシラス・サチルスとを混合培養し、単純培養系では得られない高い抗菌活性及び広範な抗菌スペクトルを有する抗菌物質を製造できる。例文帳に追加
Antibiotics having high antibiotic activity and a wide antibiotic spectrum which are not obtained in a simple culture system can also be produced by mixed culturing of Rhizopus peka with Bacillus subtilis by using the method. - 特許庁
リゾープス属に属する菌又はその培養物から水抽出により得られる生理活性物質を有効成分とすることを特徴とする皮膚病治療剤。例文帳に追加
This therapeutic agent for dermatosis is characterized by comprising a physiologically active substance as an active ingredient obtained by extracting it from a fungus belonging to the genus Rhizopus or its cultured product with water. - 特許庁
液状油および/または固体脂に対し0.1〜20重量%の水素添加油脂を加えた後、粉末状のアルカリゲネス属由来またはリゾープス属由来の脂質分解酵素を分散させ、接触させることにより、加熱時に発生する不快な臭いが低減し、かつ保存時に生成する戻り臭が抑制された油脂を製造できる。例文帳に追加
Fat and/or oil are combined with 0.1-20 wt.% of hydrogenated fat and/or oil, then a powdery lipase originating from Alcaligenes or Rhizopus is dispersed therein and brought into contact therewith to give the objective fat and/or oil with reduced unpleasant flavor occurring in heating and reduced reversion flavor occurring during the storage. - 特許庁
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