例文 (5件) |
Cooking the Booksの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 5件
Dolphin meat cooking methods appeared on home-cooking books in England in the 15th century. 例文帳に追加
15世紀のイングランド家庭料理についての本にもイルカ料理が登場する。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide such an input means that the user can effectively obtain the information without doing the work of putting cooking books in order also after having taken the trouble to find out and check the cooking books, in the case where the user wants to know the way of making a combination seasoning, the heating standard time of the menu, and the inside technique of a range, etc.例文帳に追加
合わせ調味料の作り方、メニューの加熱目安時間、レンジの裏技などを知りたい場合、使用者がわざわざ調理本を探し出し調べた後も調理本を片づけるという作業をしなくても、効果的にその情報を得ることができるような入力方法を提供すること。 - 特許庁
The Okusa School books of inherited teachings including "Okusa School Cooking Book," "Lecture Notes of Inherited Teachings from Master Okusa," and the like which also survive, all of which are supposed to have been written a little later than the book mentioned above even though the actual creation date is unknown. 例文帳に追加
分流の大草流の相伝書としても『大草流料理書』『大草殿より相伝の聞書』などがあり、成立年代は不明だが、上記書籍より若干下る時代と思われる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Other concrete descriptions of sukiyaki exist in the books "Ryori-Dango-shu" (literally, collection of consultations on cooking) published in 1804, and "Geiniku-Chomi-kata" (literally, how to season whale meat) published in 1829, from which we can derive that sukiyaki dishes were cooked by broiling poultry meat such as duck and chicken or other meat like whale meat, on a heated spade over a fire. 例文帳に追加
また、文化(日本)元年(1804年)の『料理談合集』や文政12年(1829年)の『鯨肉調味方』にも具体的な記述が見られ、使い古した鋤を火にかざして鴨などの鶏肉や、あるいは鯨肉などを加熱する一種の焼肉であったことが判る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (5件) |
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