例文 (5件) |
Dan Riceの部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 5件
It also describes the brewing methods of "sake" (Japanese rice wine) such as "dan-jikomi" (the process of mixing the main ingredients), "morohaku-zukuri" (how to make sake from 100% white rice) and "hi-ire" (pasteurization). 例文帳に追加
他、段仕込み、諸白造り、火入れなど - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
In Taiwan, people enjoy rou sing in various ways including stuffing in rice balls, adding to the batter of crepe-like breakfast food dan bing and using as a topping for rice porridge that they eat for breakfast. 例文帳に追加
台湾ではおにぎりや「蛋餠」と呼ばれるクレープのような朝食料理に入れたり、朝粥に乗せて食べる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The amount of denso was nitaba-niwa (two sheaves and two bunches) per a dan (about 992 ㎡)of rice field under Taiho Code and it was revised to hitotaba-gowa (one sheaves and five bunches) by Kakushiki (amendment of Ritsuryo Code) dated October 21, 706. 例文帳に追加
田租は大宝律令では1段につき2束2把、慶雲3年9月10日(旧暦)(706年10月21日)格式では1束5把に改められた。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
According to "Engishiki" (967) written about a century later, the major sake was thick, brewing rice and malt several times, which can be seemed as the origin of dan-jikomi (the three-stage preparation) in later ages. 例文帳に追加
それより約一世紀ほど新しい『延喜式』(967年)によれば、主に造られる酒質は米と麹を数回に分けて仕込む濃い味の酒になっており、後世の段仕込みの原型がすでにうかがわれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
It shows the high-quality brewing techniques of the time describing a lot of techniques that are used for sake brewing today such as dan-jikomi (the three-stage preparation), morohaku-zukuri (sake made from 100% white rice), pasteurization and lactic acid fermentation. 例文帳に追加
段仕込み、諸白造り、火入れ、乳酸菌発酵など、現代の日本酒造りでも使われている技法が多く記述され、当時の酒造技術の高さがうかがえる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
例文 (5件) |
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