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沸騰する
boil
【形式ばった表現】 seethe
セ氏 100 度で沸騰する
boil [come to the boil] at 100° centigrade
沸騰させる
bring [heat] 《the water》 to a [the] boil
沸騰させておく
keep something boiling [at the boil].
〈議論などが〉 be roused; be excited; be heated; 【形式ばった表現】 be agitated
沸騰点
⇒ふってん.
読み方:ふっとう
(1)
(2)
(3)
強く沸騰させる
(boil vigorously)
沸点に達し、液体から気体へ変化する
(come to the boiling point and change from a liquid to vapor)
沸騰している液体の中で調理すること
(cooking in a liquid that has been brought to a boil)
平均海面で液体が沸騰する温度
(the temperature at which a liquid boils at sea level)
何かを液体から気体に変えるのに熱を適用すること
(the application of heat to change something from a liquid to a gas)
読み方 フットウ
coction
読み方 ふっとう
1
(=煮えたつこと)ebullition (=boiling); effervescence (=bubbling):(=する) to boil; to seethe; to effervesce
2
(=騒ぎたつこと)a stir; a ferment; a clamour:(=する) to stir; to clamour; to be in a ferment
Boiling
カテゴリ 技術用語
come to a boil
the boiling point
沸騰散
an effervescent powder
沸騰している
simmering water
場面沸騰
The whole scene is in a ferment.
煮えて沸騰する
to cook something and make it boil
過度に沸騰する
boil excessively
boil vigorously
沸騰しだす.
come to the [a] boil
湯などが沸騰しているさま
of water, the condition of briskly boiling etc, boiling briskly
(湯が)沸騰する
of water, to boil vigorously
水は沸騰した
The water came to a boil
沸騰してこぼれる.
boil over
まるで沸騰するかのように、泡立つ
foam as if boiling
湯を沸騰させる.
bring water to the [a] boil
沸騰中にあふれる、またはあふれそうになる
overflow or cause to overflow while boiling
沸騰したら火力を落としてください。
Once it boils, please turn down the heat.
湯などの液体を沸騰させる
to boil a liquid
沸騰した液体の中で調理する
cook in a simmering liquid
液体が沸騰しはじめる沸点という温度
the temperature at which a liquid boils, called boiling point
御湯が沸騰してなくなっている。
The water is boiling away.
沸騰している[いない].
be on [off] the boil
(煮汁などが)沸騰し過ぎる
(of a soup) to boil for too long
沸騰している湯に塩を入れなさい。
Put some salt into the boiling water.
cooking in a liquid that has been brought to a boil
鍋が沸騰したら火力を落としてください。
Once the pot boils, please turn down the heat.
お湯が沸騰してどんどんなくなっているよ。
水は沸騰すると蒸気になる。
When water boils, it turns into steam.
お湯が沸騰して蒸発した。
The water has boiled away.
沸騰しないように沸点以上に熱せられた液体の状態
of a liquid, the state of being heated to a temperature higher than boiling point without boiling
沸騰