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あんぽ柿の英語
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英訳・英語 partially dried Japanese persimmon
「あんぽ柿」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
干し柿乾燥装置及びそれを用いたあんぽ柿の製造方法例文帳に追加
DRIED PERSIMMON DRYING APPARATUS, AND DRIED PERSIMMON PRODUCING METHOD USING THE SAME - 特許庁
包装されたあんぽ柿を包装時の品質を維持したまま、すなわちあんぽ柿の色を濃いオレンジ色に保持し、あんぽ柿からの柿汁の発生がなく、包装容器に膨らみや結露が生じることなく、長期保存することができるあんぽ柿の保存方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a storage method for 'ANPOKAKP' (a kind of persimmon fruit) capable of storing the wrapped 'ANPOKAKP' for a long period while preserving the quality of the time when it was wrapped, preserving deep orange color, free from the generation of persimmon juice, and free from bulging of the wrapping case and dew formation. - 特許庁
干し柿の消費拡大のため、干し柿の一種である「あんぽ柿」を使用し、亜硫酸残留量が皆無の高品質の柿リキュールを製造する方法を提案する。例文帳に追加
To provide a method for producing a high-quality persimmon liqueur that does not have residual amount of sulfurous acid, by using "Anpo" persimmons which is a type of dried persimmon for increasing the consumption of dried persimmons. - 特許庁
干し柿のうち、硫黄で燻蒸し、乾燥させた後も柔らかく果肉に水気が感じられるものを、あんぽ柿という。例文帳に追加
One type of Hoshigaki called anpogaki, is fumigated by sulfur and remains soft and juicy even after drying.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
醸造アルコールまたはスピリッツ類を使用し、これに上記のように加工処理されたあんぽ柿を、アルコール液1.8リットルに対しあんぽ柿1kgの割合で、120〜150日漬け込むことにより、柿エキスを溶出させ、香味の抽出を促しながら、常温・暗所で密閉貯蔵する。例文帳に追加
A brewing alcohol or spirit is used, "Anpo" persimmons processed as stated earlier are immersed in the brewing alcohol or spirit, in a ratio of 1 kg of persimmon to 1.8 liters of alcohol liquid for 120-150 days; and persimmon essence is eluted and the "Anpo" persimmons are preserved at a normal temperature in a dark place, while flavor extraction is promoted. - 特許庁
即効性の脱酸素剤や複数個の脱酸素剤包装体を用いて、包装されたあんぽ柿を保存する方法において、あんぽ柿が収納されている包装容器内の酸素濃度を12時間以内、好ましくは6時間以内に0.1%以下にする。例文帳に追加
In the method using an immediately effective oxygen absorber or multiple oxygen absorber for storing the wrapped 'ANPOKAKP' the oxygen concentration in the container in which the 'ANPOKAKP' is contained, is set ≤0.1% within 12 hours, preferably 6 hours. - 特許庁
その後、前記工程を経て得られた抽出液を混和した後、遠心分離機あるいはろ布などでろ過して、残さとろ液(上澄み)とに分離することでほのかにあんぽ柿の香味を有するリキュールを得る。例文帳に追加
Then, the extracted solution obtained by this process is mixed, filtered by a centrifugal separator or a filter cloth, and a filtrate (supernatant) is separated from the residue which yields a liqueur having the flavor of "Anpo" persimmons. - 特許庁
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「あんぽ柿」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
遠赤外線乾燥処理を行いイオウ薫蒸なしで、亜硫酸残留量が皆無の「あんぽ柿」を原料とするリキュールの製造方法である。例文帳に追加
The method for producing a liqueur includes using "Anpo" persimmons, having no residual quantity of sulfurous acid as a raw material by carrying out a far-infrared radiation drying treatment without sulfur fumigation. - 特許庁
シアン配糖体を含む果実を原料とし、その製造工程中に原料であるシアン配糖体を含む果実以外の酸化防止効果のある物質(例えば、亜硫酸ガス、亜硫酸塩、ポリフェノール、アスコルビン酸、柿渋、酸化防止剤を含んだ又は含まないワイン、ビール、果汁等)を添加することにより、カルバミン酸エチルを低減した酒類を簡便な操作で製造する。例文帳に追加
The new alcoholic beverage reduced in ethyl carbamate levels is produced by a simple operation, using as raw materials cyanogenic glycoside-containing fruits; and in the production process, by adding a substance having antioxidative effects, other than the fruits (for instance, sulfur dioxide, sulfite, polyphenols, ascorbic acid, persimmon juice, (antioxidant-containing) wine, beer and fruit juice). - 特許庁
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