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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ライフサイエンス辞書 > 塩分を加えるの英語・英訳 

塩分を加えるの英語

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英訳・英語 salt


ライフサイエンス辞書での「塩分を加える」の英訳

塩分を加える


「塩分を加える」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 4



例文

塩水により塩抜きし、塩分を5〜10%に減塩した梅干を、水分を切った後に−15℃以下で急速冷凍し、塩分を抑えるとともに、その他の添加物を加えることなく、果肉に含まれる有効成分の減少を防ぐようにしたことを特徴とする冷凍梅干。例文帳に追加

Frozen pickled ume is obtained by removing salt from pickled ume in salt water to bring salinity to 5-10% followed by draining and rapidly freezing the product at ≤-15°C so as to reduce salt and prevent decrease of active components contained in fruit meat without adding other additive. - 特許庁

塩水により塩抜きし、塩分を5〜10%以下に減塩した梅干を、水分を切った後に、果肉をほぐして練り梅とし、次いで前記練り梅を所定の形状に成型した後に、−15℃以下で急速冷凍し、塩分を抑えるとともに、その他の添加物を加えることなく、果肉に含まれる有効成分の減少を防ぐようにした冷凍成型練り梅。例文帳に追加

Frozen molded paste ume is obtained by removing salt from pickled ume in salt water to bring salinity to 5-10% followed by draining, bringing the pickled ume into paste ume through unstiffening fruit meat, molding the paste ume in a prescribed form and rapidly freezing the product at ≤-15°C so as to reduce salt and prevent decrease of active components contained in fruit meat without adding other additive. - 特許庁

根菜類2,2・・と食肉類3,3・・から選ばれた食品素材を、食塩を加えることなくブイヨン液4で煮熟処理し、然る後包材に殺菌充填することにより、食塩分0.5%以下で、かつ食品素材にブイヨンの風味が染み込んだ殺菌済み熱処理食品素材を得る。例文帳に追加

A food material composed of ingredients each selected from root vegetables 2, 2... and meat 3, 3... is boiled with a bouillon 4 without adding salt, sterilized and packed in a packaging material to give a sterilized heat- treated food material having ≤0.5% salt content and a flavor of bouillon soaked into the food material. - 特許庁

例文

本発明は、食品の味付けに用いる調味液を、マイクロ・ナノバブル発生装置による処理を行うことにより、短時間で食品に含浸させることが可能となり、特に塩分以外の旨味成分の含浸を促進させることが可能となり、また調味液に処理を行うため食品に処理を加えるのと異なり装置、設備が簡単なものですみコストが削減でき、省エネルギーを可能とする。例文帳に追加

Processing seasoning liquid used for seasoning food with micro nano bubble generator enables impregnation to food within a short time, especially promoting impregnation of taste components other than salinity, and since the method processes seasoning liquid, equipment and facility can be simplified different from methods which process food so that cost can be reduced and energy can be conserved. - 特許庁

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