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本エビ類の英語
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英訳・英語 Eucarida
「本エビ類」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 6件
イセエビ類は古くから日本各地で食用とされている。例文帳に追加
Ise ebi have been eaten since ancient times all over Japan.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
本発明の加工身は、主材料として異なる種類のエビ・カニの身、同種のエビ・カニの異なる肉質の身、生又はボイルしたエビ、カニの身のいずれか1又は2以上を組み合わせてなるエビ・カニの身で構成される。例文帳に追加
This processed meat comprises one or more of the meats of the different kinds of lobsters, prawns, shrimp and crabs, the meats of the same different kinds of lobsters, prawns, shrimp and crabs, and the meats of raw or boiled lobsters, prawns, shrimp and crabs. - 特許庁
本発明は、廃棄甲殻類のエビの頭部および外殻を低分子化する乾燥処理技術と低分子アミノ酸が抽出され易い乾燥殺菌エビ粉末を製造することができる(廃棄甲殻類の乾燥殺菌処理方法および甲殻類の乾燥殺菌粉末)を得ることにある。例文帳に追加
To obtain dry sterilization technique for low-molecularizing the heads and shells of lobsters of crustacea wastes, and (a dry sterilization method of crustacea wastes and dry sterilized powder of crustacea) which facilitate extraction of low molecular amino acid. - 特許庁
本発明は、廃棄甲殻類のエビの頭部および外殻を低分子化する乾燥処理技術と低分子アミノ酸が抽出され易い乾燥殺菌エビ粉末を製造することができる(廃棄甲殻類の乾燥殺菌処理方法および甲殻類の乾燥殺菌粉末)を得ることにある。例文帳に追加
To provide a dry treatment technique for reducing the molecular weight of the head part and outer shell of shrimp in waste shellfish, a method for drying and sterilizing waste shellfish capable of producing a dried sterilized shrimp powder from which low-molecular weight amino acids are easily extracted, and also to provide the dried sterilized powder of shellfish. - 特許庁
また本発明の方法は、エビ・カニの身を、上記二種類以上のカニの身を親和させる植物性若しくは動物性の材料より抽出された油脂分よりなる調整材を添加して混練し、当該練成エビ・カニの身を熟成させることを特徴としている。例文帳に追加
The method for producing the processed meat comprises adding the adjusting material comprising the oil or fat extracted from the vegetable or plant material to the meat of the lobsters, prawns, shrimp or crabs, kneading the mixture and then aging the kneaded lobsters, prawns, shrimp or crabs. - 特許庁
歩留りの低下等に伴う食感の低下を抑制すると共に、エビ本来の外観ではない透明感が生じることを抑えることができ、必要により加熱処理する以前であっても食欲がそそられる鮮やかな赤色に発色させることができる食感及び透明感を改良したエビ類の製造方法を提供すること。例文帳に追加
To provide a method for producing processed prawns with a palatable feeling and reduced transparency, capable of inhibiting the reduction of the palatable feeling accompanying with the reduction of their yield, etc., also reducing the transparency which is not original to the prawns, and as required, also developing a fresh red color whetting to appetite even before their heat treatment. - 特許庁
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