意味 | 例文 (97件) |
Food microorganismsとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 食品微生物
「Food microorganisms」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 97件
To provide an antimicrobial agent against microorganisms causing food poisoning and putrefactive microorganisms of a food by using seeds and leaves of loquat.例文帳に追加
ビワ種およびビワ葉を用いて、食中毒菌や食品腐敗菌に対する抗菌機能を有する抗菌剤を提供することである。 - 特許庁
PRODUCTION METHOD OF PRESSURE SENSITIVE MICROORGANISMS, PRODUCTION METHOD OF FERMENTED FOOD, FERMENTED FOOD, AND KILLING MICROORGANISM METHOD FOR FERMENTED FOOD例文帳に追加
圧力感受性微生物の作出方法並びに発酵食品の製造方法並びに発酵食品並びに発酵食品の殺微生物方法 - 特許庁
The soy-sauce fat is not able to be used for food as it was generated through decomposition or oxidization using microorganisms.発音を聞く 例文帳に追加
醤油油は微生物による分解や酸化のため、食用油脂としての利用はできない。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
The health food comprises Salacia reticulata and microorganisms containing at least a yeast fungus and a lactic acid bacterium.例文帳に追加
コタラヒンブツに、少なくとも酵母菌及び乳酸菌を含む菌類が含有されている健康食品。 - 特許庁
To provide a product enclosed with microorganisms having thermal resistance, enabling eating and as useful living microorganisms through protecting the microorganisms from heat enable to be mixed with a food requiring a cooked process, and to provide a method for producing the product.例文帳に追加
微生物を熱から保護することで、加熱加工を要する食品への混合を可能にし、生きた有用微生物を食すことができる耐熱性を有する微生物封入物および製造方法を提供する。 - 特許庁
The method for preventing the growth of E. coli microorganisms in the food products is to bring the composition into contact with the food products by spraying or the like.例文帳に追加
および、該組成物を食品に噴霧等により接触させる、大腸菌の食品内増殖防止方法。 - 特許庁
To provide a method for sterilizing microorganisms in a food, which has high safety to human body and the environment, does not impair flavor and taste of food, with which harmful microorganisms in a food can be sterilized and to obtain a germicide for foods and a frozen sterilized food.例文帳に追加
人体や環境に対する安全性が高く、食品の味、風味を損なうことなく、食品中の有害微生物を殺菌できる食品中の微生物の殺菌方法、食品用殺菌剤および殺菌冷凍食品を提供する。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「Food microorganisms」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 97件
To provide a method of composting food residue in which high temperature fermentation/decomposition is continued by using high temperature resistant fermentation microorganisms to prevent the death of the fermentation microorganisms.例文帳に追加
本発明は、高温度耐性発酵菌によって発酵菌の死滅を防ぎ、高温の状態での発酵・分解を継続させることを可能とした食物残滓の堆肥化処理方法を提供することを目的とするものである。 - 特許庁
To provide a treatment method for cleaning sewage discharged from the fishery processing industry or the livestock industry by food processing microorganisms and soil microorganisms.例文帳に追加
水産加工業や畜産業等から排出される汚水を、食品加工用微生物と土壌微生物により、低コストで汚水を浄化する処理方法を提供する。 - 特許庁
To obtain an agent for inhibiting the settlement of non-beneficiary intestinal microorganisms, e.g. Escherichia coli and the like, or a food and beverage or feed having an inhibitory effect on the settlement of non-beneficiary intestinal microorganisms.例文帳に追加
大腸菌等の非有益腸内微生物定着阻止剤、あるいは非有益腸内微生物の定着阻止効果を賦与した飲食品又は飼料を提供する。 - 特許庁
Therefore, by taking the agent for inhibiting the settlement of non-beneficiary intestinal microorganisms or the food and beverage or feed having an inhibitory effect on the settlement of non-beneficiary intestinal microorganisms, enteral fungus floras can be improved.例文帳に追加
したがって、この非有益腸内微生物定着阻止剤、あるいは非有益腸内微生物の定着阻止効果を賦与した飲食品や飼料を摂取することにより、腸内菌叢を改善することができる。 - 特許庁
Also, a method for producing the food by adding the separated "cholesterol-decomposing microorganisms derived from the fermented food or their decomposing enzymes" in the process of producing the fermented food such as the kimutsi, is useful.例文帳に追加
また、分離した「発酵食品由来のコレステロール分解微生物もしくはその分解酵素」をキムチ等発酵食品の製造過程で添加する製造法も有効である。 - 特許庁
To provide a mixed flour for food obtained by blending yeast and lactobacillus which are useful as microorganisms for the food, and a food by using the same.例文帳に追加
本発明は、食品用微生物として有用な酵母、乳酸菌を配合した食品用ミックス粉及びこれを使用した食品を提供することを目的とする。 - 特許庁
To provide a method for rapidly, simply and effectively removing a quantitative inhibiting ingredient derived from a food from a food sample in order to measure counts of microorganisms in the food in high accuracy.例文帳に追加
食品中の微生物数を迅速かつ高精度で測定するために、迅速かつ簡便に食材由来の定量阻害成分を食品試料から有効に除去する方法を提供すること。 - 特許庁
partial sterilization of foods at a temperature that destroys harmful microorganisms without major changes in the chemistry of the food発音を聞く 例文帳に追加
食物の化学的属性を大幅に変えることなく、有害な微生物を殺す温度で、食物を部分的に殺菌すること - 日本語WordNet
|
意味 | 例文 (97件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「Food microorganisms」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |