意味 | 例文 (7件) |
coagulating enzymeとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
「coagulating enzyme」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 7件
To provide a method for precisely estimating timing for adding a milk coagulating enzyme and timing for cutting curd each in a cheese production process.例文帳に追加
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を正確に予測する。 - 特許庁
METHOD FOR ESTIMATING TIMING FOR ADDING MILK COAGULATING ENZYME AND TIMING FOR CUTTING CURD EACH IN CHEESE PRODUCTION PROCESS例文帳に追加
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期の予測方法 - 特許庁
This method for producing the tofu excellent in elasticity and strength by using fine whole fat raw soybean powder without separating the soybean curd refuse is provided by fermenting and coagulating by using only a pro-biotic lactobacillus and transglutaminase enzyme without using the coagulating agent.例文帳に追加
全脂微細生大豆粉末を用いて、おからを分離せずに全豆腐を製造することにおいて、凝固剤を使わずに、プロバイオティック乳酸菌とトランスグルタミナーゼ酵素のみで醗酵し凝固させることによって、弾力性と強度に優れた豆腐を製造する。 - 特許庁
The method for estimating timing for adding a milk coagulating enzyme and timing for cutting curd each in a cheese production process comprises using a neutral network 1 to estimate the timing for adding the milk coagulating enzyme and for cutting the curd based on the whole of a solid C, a starter addition rate R, pH variation in and after culturing start time each for raw material milk.例文帳に追加
チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を予測するにあたり,原料乳の全固形分C,スターター添加率R,培養開始時及び培養開始後の原料乳のpH変化に基づき,ニューラルネットワーク1を用いて,チーズ製造における凝乳酵素添加時期,カード切断時期を予測する。 - 特許庁
This rubber-like composition contains gelatin, polyphenol such as tannin and catechin, and a coagulating agent selected from the group consisting of multivalent metal salt such as calcium lactate and phenol oxidizing enzyme such as laccase.例文帳に追加
ゼラチンと、タンニンやカテキンなどのポリフェノールと、乳酸カルシウムなどの多価金属塩およびラッカーゼなどのフェノール酸化酵素からなる群から選ばれる凝集剤とを含むゴム状組成物である。 - 特許庁
A milk coagulating enzyme and an acid component are added in conditions that suppress coagulation with acid and coagulation with rennet while allowing a raw material milk to flow in a flow channel 3, to obtain a fluid material.例文帳に追加
流路3で原料乳を流動させながら凝乳酵素および酸成分を、酸による凝固およびレンネットによる凝固が抑えられる条件で添加して流動物を得る。 - 特許庁
The soybean processed food is obtained by adding protein bridging enzyme such as transglutaminase to soymilk produced from soybeans soybeans having 7S globulin (β-conglycinin) as the main component, and further adding to the product a coagulating agent such as magnesium chloride.例文帳に追加
大豆7Sグロブリン(β—コングリシニン)を主成分とする大豆から製造した豆乳にトランスグルタミナーゼ等のタンパク質架橋酵素を添加し、さらに塩化マグネシウム等の凝固剤を添加して大豆加工食品が得られた。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
|
意味 | 例文 (7件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「coagulating enzyme」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |