意味 | 例文 (9件) |
fermented seasoningsとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
「fermented seasonings」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
Fermented rice seasonings, such as Japanese sake rice wine and rice vinegar, are also used for many dishes.発音を聞く 例文帳に追加
日本酒や米酢などの米発酵調味料も多用される。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
There are also fermented seasonings that are exempt from liquor tax which contain 10-14% alcohol and 1.5g/100ml salt.発音を聞く 例文帳に追加
また、10%14%のアルコールを含み、食塩を1.5g/100mL以上含む、酒税のかからない発酵調味料もある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide fermented soybeans which are suitable for eating, through the addition of rice malt, salted sea tangle, and seasonings to fermented soybeans, followed by mixing.例文帳に追加
本発明は、納豆に米麹、塩昆布、調味料等を加えて混ぜ合わせることにより非常に食べやすい納豆を提供することを目的とするものである。 - 特許庁
The invention provides a fermented organic acid produced by fermenting a sugar raw material containing proteins or a mixture obtained by adding proteins to a sugar raw material and having a nitrogen concentration of 0.7-5.0% and a salt concentration of 0-0.1%, and provides a material for seasonings composed of the fermented organic acid.例文帳に追加
本発明は、たんぱく質を含有する糖質原料又は糖質原料にタンパク質を添加した混合物を発酵させて得た、窒素濃度0.7〜5.0%及び塩分濃度0〜1.0%である有機酸発酵物及び本有機酸発酵物からなる調味料素材を提供する。 - 特許庁
Seasoning is based on soup stock, and fermented soybean seasonings, such as soy sauce and miso (bean paste) that includes a lot of umami (giving good taste) ingredients, in addition to salt for salty flavor.発音を聞く 例文帳に追加
調味は出汁を基本とし、塩味をつけるのには塩のほか、うま味を豊富に含んだ醤油、味噌などの大豆発酵調味料が基本的な調味料として用いられる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Sashimi is a Japanese delicacy consisting of raw seafood that is sliced and eaten with seasonings such as soy sauce and vinegared miso (fermented soybean paste) along with condiments such as wasabi (Japanese horseradish) and ginger.発音を聞く 例文帳に追加
刺身(さしみ)とは、魚介類を生のまま切り、醤油・酢味噌などの調味料にワサビ・ショウガなどの薬味を合わせて食べる料理の総称である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
To provide a storing container for fermented soybeans or the like, capable of dropping and supplying seasonings into a storing container main body by sticking chopsticks or the like through a lid, capable of mixing the fermented soybeans by stirring them with the chopsticks or the like without removing the lid, and capable of using the container without soiling surroundings of the storing container when the fermented soybeans are stirred.例文帳に追加
本発明は蓋を箸等によって突き刺すことにより、収納容器本体内に調味料を落下供給することができるとともに、蓋を外すことなく納豆を箸等によってかき混ぜることができ、かき混ぜ時に周囲を汚したりすることがなく使用することができる納豆等の収納容器を得るにある。 - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「fermented seasonings」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 9件
To provide an epoch-making and practical method for producing seasonings, enabling a seasoning with an unconventional first flavor and ingredients to be produced, making it possible to comply with various requests while utilizing a conventional method for producing a soybean-based seasoning such as Miso (fermented soybean paste) or soy sauce.例文帳に追加
味噌や醤油等の既存の大豆を用いた調味料の製造工程を利用しつつ、これまでにない風味及び成分の調味料を製造可能とし、様々な要望に応え得る画期的かつ実用的な大豆を用いた調味料の製造方法を提供するものである。 - 特許庁
There are provided the Aspergillus sp. which lacks the function of a gene encoding subtilisin-related protease alpB, has a remarkably lower spore-forming ability than that of a parent strain, has total protease activity equal to or larger than that of the parent strain hardly scattering spores, and is therefore extremely practical for the production of fermented seasonings; and the method for utilizing the same.例文帳に追加
麹菌において、サブチリシンリレーテッドプロテアーゼalpBをコードする遺伝子の機能を欠損させることによって、親株よりも胞子形成能が著しく低下しているために、胞子をほぼ飛散させることがなく、しかも親株以上の総プロテアーゼ活性を有するために、醸造調味料の製造においてきわめて実用的な麹菌及びその利用法を提供する。 - 特許庁
|
意味 | 例文 (9件) |
|
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「fermented seasonings」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |