例文 (6件) |
魚しょう油の部分一致の例文一覧と使い方
該当件数 : 6件
しょう油漬けにしたカマスサワラなどの地元の魚で作るにぎりずしです。例文帳に追加
It's hand-shaped sushi made with wahoo or other local fish marinated in soy sauce. - 浜島書店 Catch a Wave
マルハ株式会社と宮島醤(しょう)油(ゆ)株式会社が共同で,柔らかい骨の魚を開発した。例文帳に追加
Maruha Corporation and Miyajima Shoyu have jointly developed fish with soft bones. - 浜島書店 Catch a Wave
ペプチドを多く含む調味料素材は、魚節や魚節抽出残渣を原料とし、食塩、グルテン存在下にてしょう油麹とグルタミナーゼを用いて分解してなることを特徴としている。例文帳に追加
The seasoning material highly containing peptide is obtained by decomposing dried fish and its extract residual substance as raw material using soy sauce malt and glutaminase in the presence of salt and gluten. - 特許庁
また、ペプチドを多く含む調味料素材の製造方法は、魚節や魚節抽出残渣を原料とし、食塩、グルテン存在下にてしょう油麹とグルタミナーゼを用いて分解することを特徴としている。例文帳に追加
The method for producing seasoning material highly containing peptide comprises using dried fish and its extract residual substance as raw material, and decomposing the dried fish and the extract residual substance using soy sauce malt and glutaminase in the presence of salt and gluten. - 特許庁
白菜、キュウリ、ダイコン等の野菜や数の子等の魚卵を、ナイシンを含む食塩に塩漬け後、水洗いしてから水を切り、塩、しょう油、みそ、かす、こうじ、からし粉、ぬか、もろみ、酢等の漬床に漬込んで保存する。例文帳に追加
A method for producing the pickles includes salt-pickling in nisin-containing salt, vegetables such as Chinese cabbage, cucumber and radish, and fish egg such as herring roe, washing the product in water followed by dehydrating, pickling the product in pickle paste such as salt, soy sauce, fermented soybean paste, sake lees, malted rice, mustard powder, rice bran, unrefined sake and vinegar, and preserving the product. - 特許庁
冷凍した魚肉または牛肉のロインの表面を焼き上げ、これを合成樹脂の包装袋に入れると共に、包装袋内にしょう油をベースとした調味液を入れて真空包装し、凍結することを特徴としている。例文帳に追加
This method for producing a seasoned and slightly roasted fish or meat comprises roasting the surface of a frozen fish or beef loin, putting the roasted fish or beef loin in a packing synthetic resin bag, further putting a seasoning liquid based on soy sauce in the packing bag, vacuum-packing the put materials and then freezing the packed materials. - 特許庁
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