意味 | 例文 (116件) |
LEAF VEGETABLE COVERING DEVICE例文帳に追加
葉野菜の被覆装置 - 特許庁
AGROCHEMICAL-FREE CULTIVATION METHOD FOR LEAF VEGETABLE例文帳に追加
葉菜の無農薬栽培方法 - 特許庁
APPARATUS FOR HARVESTING LEAF VEGETABLE SUCH AS LEEK例文帳に追加
にら等の葉菜収穫装置 - 特許庁
HYDROPONICS METHOD OF LEAF VEGETABLE例文帳に追加
葉菜類の水耕栽培方法 - 特許庁
DEVICE FOR BUNDLING LEAF VEGETABLE AND BUNDLING DEVICE SET ON LEAF VEGETABLE HARVESTER例文帳に追加
葉野菜収束装置及び葉野菜収穫機に装着した収束装置 - 特許庁
CASING APPARATUS FOR LEAF VEGETABLE IN BAGGING APPARATUS FOR LEAF VEGETABLE例文帳に追加
葉菜類の袋詰め装置における葉菜類の詰込み装置 - 特許庁
HEALTH FOOD MADE FROM BAMBOO GRASS LEAF, VEGETABLE LEAF, VEGETABLE ROOT, ETC., AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
笹の葉、植物の葉、根等を素材とする健康食品及びその製法 - 特許庁
SEEDING METHOD FOR LEAF VEGETABLE AND SEEDER, AND METHOD FOR HARVESTING THE LEAF VEGETABLE例文帳に追加
葉菜類の播種方法と播種機、ならびに収穫方法 - 特許庁
CONVEYER FOR LEAF VEGETABLE AND LEAF VEGETABLES HARVESTER例文帳に追加
葉菜類用コンベヤおよび葉菜類収穫機 - 特許庁
RAISING UP OF HANGING DOWN OUTER LEAF OF HEAD-FORMING VEGETABLE AND WORKING MACHINE FOR RAISING UP OUTER LEAF OF HEAD-FORMING VEGETABLE例文帳に追加
結球野菜の垂れ下がった外葉の起し方法および結球野菜用外葉起し作業機 - 特許庁
WATER CULTURE CONTAINER FOR LEAF VEGETABLE AND WATER CULTURE METHOD FOR LEAF VEGETABLE USING THE SAME例文帳に追加
葉菜類の水耕栽培用容器およびこれを使用した葉菜類の水耕栽培方法 - 特許庁
FREEZING LEAF VEGETABLE AND PICKLE COMPRISING FROZEN LEAF VEGETABLE OBTAINED BY THE FREEZING例文帳に追加
葉菜の冷凍方法及びそれにより得られた冷凍葉菜を主原料とした漬物 - 特許庁
As a vegetable, the ao-jiso leaf is called 'oba.' 例文帳に追加
青紫蘇の葉は野菜としては「大葉(おおば)」とも呼ばれる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
APPARATUS FOR ROUGHLY CUTTING LEAF AND STEM FOR HARVESTER OF ROOT VEGETABLE CROP例文帳に追加
根菜作物収穫機の葉茎部粗切り装置 - 特許庁
FRESHNESS KEEPING CONTAINER AND FRESHNESS KEEPING METHOD FOR LEAF VEGETABLE例文帳に追加
葉菜類の鮮度保持容器及び鮮度保持方法 - 特許庁
MICRONIZATION METHOD AND GREEN LEAF MICRONIZATION PRODUCT BY MICROWAVE HEATING DRYING METHOD OF VEGETABLE GREEN LEAF例文帳に追加
植物の生葉のマイクロ波加熱乾燥法による微粉末化方法並びに生葉微粉末化製品 - 特許庁
To provide a method for freezing vegetable by which vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw, can be frozen without spoiling crunchiness thereof: and vegetable, particularly chopped vegetable or leaf vegetable which is chopped so as to be suitable for being immediately cooked or eaten raw.例文帳に追加
野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜、のシャキシャキ感を失なうことなく冷凍保存する方法、及び、その方法で保存した野菜、特に直ちに調理したり生食に供したり出来るように刻んだ刻み野菜や葉物野菜 - 特許庁
FRESHNESS RETENTION BINDER OF LEAF VEGETABLE AND METHOD FOR FRESHNESS RETENTION BINDING OF LEAF VEGETABLE USING THE BINDER例文帳に追加
葉状農作物の鮮度保持結束体及び該結束体を用いた葉状農作物の鮮度保持結束方法 - 特許庁
To improve efficiency of preparation operation of a head-forming leaf vegetable by properly cutting outer leaves of the head-forming leaf vegetable such as a cabbage.例文帳に追加
キャベツなど結球葉菜の外葉を適正に切断して結球葉菜における調製作業の能率向上化を図る。 - 特許庁
GREEN AND MODERATELY SOFT LEAF GARLIC VEGETABLE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME例文帳に追加
緑色で適度にやわらかな葉にんにく野菜ならびにその栽培方法 - 特許庁
(1) The partition is formed in the shape of a leaf vegetable such as lettuce.例文帳に追加
(1)サラダ菜など葉物野菜の形状をした仕切りを作る。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING VEGETABLE PICKLE CONTAINING TEA LEAF COMPONENT, GARLIC FERMENTED SOYBEAN PASTE CONTAINING TEA LEAF COMPONENT, AND PIMENTO FERMENTED SOYBEAN PASTE CONTAINING TEA LEAF COMPONENT例文帳に追加
茶葉成分入り野菜漬物、茶葉成分入りニンニク味噌及び茶葉成分入りピーマン味噌の製造方法 - 特許庁
The main raw material is the single or mixed vegetable powder of a leaf or a stem of molokheiya, a tea leaf, a vegetable such as a lotus root, Lepidiummeyenii Walp, agar, beer yeast or the like, and the powder of the leaf of the lotus in a proportion of 5-60 wt.% is used with 95-40 wt.% of the vegetable powder.例文帳に追加
主原料はモロヘイヤの葉や茎、茶葉、レンコン等の野菜、マカ、寒天、ビール酵母等の単独或いは混合した植物質粉末であり、植物質粉末95〜40重量%に対し荷葉粉末5〜60重量%の割合で使用する。 - 特許庁
To provide a vegetable seedling transplanter which is especially good as a leaf vegetable seedling transplanter.例文帳に追加
本発明では、特に葉野菜苗の移植機として良好な野菜苗移植機を提供することが課題である。 - 特許庁
The food preparation or cosmetic comprises the bergenin derivative, a Chrysanthemum morifolium flower extract-containing vegetable oil, and a pine leaf extract-containing vegetable oil.例文帳に追加
食品製剤又は化粧品は、ベルゲニン誘導体、菊の花エキス含有植物油、松の葉エキス含有植物油からなるものである。 - 特許庁
To obtain an oil and fat cooked frozen vegetable capable of maintaining an excellent flavor and a functional base level even after rewarming, including a root vegetable and a leaf vegetable as objects and to provide a method for producing the vegetable.例文帳に追加
暖め直した後でも優れた口当たりや官能基レベルを維持でき、根菜類及び葉菜類を対象として含むような油脂調理冷凍野菜及びその製造方法を提供する。 - 特許庁
METHOD FOR PRODUCING DRY POWDER OF VEGETABLE STALK AND LEAF HAVING HIGH CONTENT OF α-LINOLEIC ACID AND ROSMARINIC ACID例文帳に追加
α−リノレン酸およびロスマリン酸を高度に保持した植物茎葉乾燥粉末の製造方法。 - 特許庁
This leaf vegetable for the freezing treatment is obtained by preliminarily arbitrarily folding up the leaf portion of the leaf and then further folding up the folded leaf portion on the stem portion in a prescribed shape.例文帳に追加
葉物野菜を冷凍処理する前にあらかじめ一枚葉の葉部を任意に折りたたみ、次に茎部と折りたたまれた葉部を所定の形状に折り畳み加工することによって解決できる。 - 特許庁
To provide a method for industrially producing dry powder of vegetable stalk and leaf such as edible Perilla frutescens leaf, effective for suppressing the lowering of contents of α-linoleic acid and rosmarinic acid and giving the dry powder of the vegetable stalk and leaf such as Perilla frutescens leaf rich in these components.例文帳に追加
食用エゴマ葉などの植物茎葉乾燥粉末を工業的に調製するにあたり、α-リノレン酸含量およびロスマリン酸含量の低下を抑制し、これらの成分を多く含むエゴマ葉などの植物茎葉乾燥粉末を製造する方法を提供する。 - 特許庁
意味 | 例文 (116件) |
本サービスで使用している「Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス」はWikipediaの日本語文を独立行政法人情報通信研究機構が英訳したものを、Creative Comons Attribution-Share-Alike License 3.0による利用許諾のもと使用しております。詳細はhttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ および http://alaginrc.nict.go.jp/WikiCorpus/ をご覧下さい。 |
Copyright © National Institute of Information and Communications Technology. All Rights Reserved. |
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved. |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |