1153万例文収録!

「retrogradation」に関連した英語例文の一覧と使い方 - Weblio英語例文検索


小窓モード

プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > retrogradationの意味・解説 > retrogradationに関連した英語例文

セーフサーチ:オン

不適切な検索結果を除外する

不適切な検索結果を除外しない

セーフサーチについて

retrogradationを含む例文一覧と使い方

該当件数 : 9



例文

AGENT FOR PREVENTING RETROGRADATION OF STARCH AND STARCH PRODUCT例文帳に追加

澱粉老化防止剤と澱粉製品 - 特許庁

Quality degradation caused by the starch retrogradation can be retarded by using the skin without deteriorating the dough quality of the skin even after freezing and thawing.例文帳に追加

このことにより、凍結・解凍を経ても皮の生地物性を損ねることなく、澱粉老化に伴う品質劣化を改良することができる。 - 特許庁

To provide a method for manufacturing bakery products which prevents retrogradation and alteration of a soaker dough and makes it possible to preserve the soaker dough for long periods.例文帳に追加

中麺の老化および変質が防止され、該中麺を長期間保存可能とするベーカリー製品の製造方法を提供すること。 - 特許庁

To provide a method for producing starch using a non-maltogenic exoamylase and a method for retarding retrogradation of starch in baked products.例文帳に追加

非マルトース生成エキソアミラーゼの使用による澱粉生成物の製造方法及びベーキングされた生成物における澱粉の老化を遅延するための方法を提供する。 - 特許庁

例文

To provide a skin dough and a skin for a wrapped filling food, which retard quality degradation caused by starch retrogradation without deteriorating dough quality, taste and palatability of the skin for the wrapped filling food.例文帳に追加

包あん食品用の皮の生地物性、食味及び食感を損なうことなく、澱粉老化に伴う品質劣化を改良した包あん食品用の皮生地及び皮を提供する。 - 特許庁


例文

To provide a nanofiltration membrane process for producing liquid low DE starch hydrolysates having<about 25 DE and<about 5 polydispersibility index, particularly in their liquid form which are eventually substantially retrogradation free, and have lower viscosity at high dry solids compared to conventional products.例文帳に追加

ナノろ過分別による低DEデンプン加水分解物製造方法、それによって得られる生成物、及びそれらの生成物の使用を提供する。 - 特許庁

To provide a compact of a temperature self-controlling nature useful as a planar or film-like temperature self-controlling heater etc. with a sharp resistance variation in the course of temperature control and a small rate of change in a resistance value (return characteristics) in repeated use, i.e., a small-retrogradation characteristic, at a high temperature.例文帳に追加

面状やフィルム状の温度自己制御ヒーター等として有用で、温度制御時の抵抗値の変化がシャープで、かつ、高温度での繰り返し使用における抵抗値の変化率(戻り特性)が小さい自己温度制御性成形体とその製造方法を提供することを課題とする。 - 特許庁

In the method for producing a bread containing dried fruit, raw material flour is blended with glutinous species (waxy species) gelatinized hydroxypropyl starch to produce a bread containing dried fruit for preventing the retrogradation of the same attributable to the effects of a dried fruit kneaded therein so as to sustain the soft texture of the bread at production for a long period.例文帳に追加

ドライフルーツ入りパン類の製造において、原料粉にもち種(ワキシー種)のα化ヒドロキシプロピルでん粉を配合することにより、練り込んだドライフルーツの影響による老化を防止して、パン類の製造時のソフトな食感を長期にわたり持続するドライフルーツ入りパン類を製造する。 - 特許庁

例文

To provide a method for producing a bread containing dried fruit for preventing the retrogradation of the same attributable to the effects of a dried fruit kneaded therein so as to sustain the soft texture of the bread at production for a long period in the bread kneaded with the dried fruit; and a bread containing dried fruit produced by the production method.例文帳に追加

ドライフルーツを練り込んだパン類において、練り込んだドライフルーツの影響による老化を防止して、パン類の製造時のソフトな食感を長期にわたり持続するドライフルーツ入りパン類の製造方法及び該製造方法によって製造されたドライフルーツ入りパン類を提供すること。 - 特許庁

索引トップ用語の索引



  
Copyright © Japan Patent office. All Rights Reserved.
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS