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読み方:しおをまく
塩を撒く とも書く
塩を振る
to sprinkle salt on fish―sprinkle fish with salt
塩を作る
to produce salt
塩を売り歩くこと
the act of peddling salt
ヨード入りの塩
iodized salt
塩が辛い
There is too much salt in it
塩を炒める
decrepitate salts
ばらりと塩をまくさま
the aspect associated with sprinkling salt on something
塩を加える
add salt to
塩の辛い鮭
strongly salted salmon
塩を一つまみつまむ
to take a pinch of salt
塩水
salt water
塩を掘ってください
dig salt
塩ください。
The salt, please.
塩が甘い
(料理なら)The dish is not salt enough―(漬物なら)―The pickles are not sufficiently salted
塩を甘くしておくれ
Do not put too much salt in it.
焼き塩という塩
in Japanese cooking, salt roasted to remove the bitter taste
塩をヨウ素化する
iodize salt
純粋な塩
pure salt
塩一つまみ
a pinch of salt
並み塩という食塩
salt called crude salt
塩水に浸す
soak in brine
塩の味
the taste of salt
お塩とって。
Pass me the salt.
塩の行進
The Salt March
塩を売る店
a shop that sells salt
塩という調味料
a seasoning and food preservative, called salt
塩が利き過ぎている
There is too much salt in it.
海塩
sea salt
塩出しをするために用いる塩
salt added to water in which food is soaking to assist in drawing out excess salt
放出された塩水
effused brine
塩をまく