a nutrient that the body needs in small amounts to function and stay healthy. ubiquinone helps mitochondria (small structures in the cell) make energy. it is an antioxidant that helps prevent cell damage caused by free radicals (highly reactive chemicals). ubiquinone is fat-soluble (can dissolve in fats and oils) and is found in fatty fish, beef, soybeans, peanuts, and spinach. it is being studied in the prevention and treatment of some types of cancer and heart disease and in the relief of side effects caused by some cancer treatments. also called coenzyme q10, coq10, q10, and vitamin q10.
身体の機能や健康維持のために少量だけ必要とされる栄養素。ユビキノンはミトコンドリア(細胞内の微小な構造体)によるエネルギーの産出を助ける。フリーラジカル(反応性の高い化学物質)による細胞の損傷を予防する抗酸化物である。ユビキノンは脂溶性(脂肪や油に溶ける)であり、脂肪を多く含む魚、牛肉、大豆、ピーナッツ、ホウレンソウに含まれている。いくつかの種類のがんの予防と治療に関して研究されているほか、一部のがん治療で発生した副作用の緩和の観点からも研究されている。「coenzyme q10(コエンザイムq10)」、「coq10」、「q10」、「vitamin q10(ビタミンq10)」とも呼ばれる。
出典:Wiktionary
ubiquinone (複数形 ubiquinones)
名詞の変化形:
|