意味 | 例文 (52件) |
くえん酸発酵の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 citric acid fermentation
「くえん酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 52件
アルコール発酵完了後、酢酸菌、蜂蜜の希釈液及び種酢を加えて酢酸発酵させる。例文帳に追加
After completing the alcoholic fermentation, acetobacter, diluted honey and seed vinegar are added to the product to perform acetic acid fermentation. - 特許庁
クエン酸含有発酵飲料及びその製造方法例文帳に追加
CITRIC ACID CONTAINING FERMENTED BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
クエン酸含有発酵飲料及びその製造方法例文帳に追加
CITRIC ACID-CONTAINING FERMENTED BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁
また、煮熟液にプロテアーゼを添加した後、アルコール発酵及び酢酸発酵をさせてもよい。例文帳に追加
The alcohol fermentation and the acetic acid fermentation may be carried out after adding protease to the well boiled solution. - 特許庁
ポリビニルアルコール系多孔質ゲルに、クエン酸発酵菌が担持されてなる、クエン酸発酵菌固定化担体。例文帳に追加
The citric acid fermentation microorganism-immobilized carrier is obtained by supporting a citric acid fermentation microorganism on a polyvinyl alcohol-based porous gel. - 特許庁
クエン酸発酵菌としては、アスペルギルス菌株を用いるのが好ましい。例文帳に追加
An Aspergillus strain is preferably used as the citric acid fermentation microorganism. - 特許庁
煮豆加工品の製造方法は、乳酸菌を添加し、これを発酵させる乳酸菌添加・発酵工程S1,S6,S11を備える。例文帳に追加
This method for producing the boiled bean processed product comprises lactic acid bacterial adding and fermenting steps S1, W6 and S11 of adding lactic acid bacteria and carrying out fermentation thereof. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「くえん酸発酵」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 52件
大麦濃縮液およびホップ抽出物を含む非発酵炭酸飲料の製造方法およびこれによって製造された非発酵炭酸飲料例文帳に追加
METHOD FOR PRODUCING UNFERMENTED CARBONATED BEVERAGE CONTAINING BARLEY CONCENTRATE AND HOP EXTRACT, AND UNFERMENTED CARBONATED BEVERAGE PRODUCED THEREBY - 特許庁
これに水を加えて希釈液を作り、この希釈液を有機質廃棄物などの原料に一定量噴霧し、これを発酵攪拌機内で一次発酵させ、この処理物を二次発酵堆積槽において自然発酵させ、動物類の飼料とする、乳酸発酵組成物の製造方法。例文帳に追加
Water is added to this composition to make a diluted solution, a certain fixed amount of the diluted solution is sprayed on a raw material such as the organic wastes, the raw material is primary-fermented in a fermentation stirrer, this treated material is naturally fermented in a secondary fermentation and accumulation tank to make the feed for animals. - 特許庁
クエン酸発酵菌固定化担体及びその製造方法並びにクエン酸の製造方法例文帳に追加
CITRIC ACID FERMENTATION MICROORGANISM-IMMOBILIZED CARRIER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING CITRIC ACID - 特許庁
発酵臭や酸味が弱く、塩分が少ないが、メラノイジンが多く含まれた大豆発酵物を提供する。例文帳に追加
To provide a soybean fermented product slightly having fermented smell or acidic taste and having little salt but much melanoidin. - 特許庁
大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳酸菌のいずれか1以上により発酵分解させた大豆発酵物が含有されている大豆発酵物含有食品である。例文帳に追加
This soybean fermented material-containing food product contains a soybean fermented material which is obtained by fermenting and dissolving soybeans with at least one selected from a fungus, yeast and lactic acid bacterium in a ≤5 wt.% salinity or salt-free condition. - 特許庁
エリスリトールを含有する食塩水中で、キャベツを乳酸発酵させてサワークラウトを得る。例文帳に追加
This sauerkraut is obtained by subjecting cabbages to a lactic fermentation in salt water containing erythritol. - 特許庁
クエン酸を高い生産効率で製造することのできるクエン酸発酵菌固定化担体及びクエン酸の製造方法を提供する。例文帳に追加
To obtain a citric acid fermentation microorganism-immobilized carrier, which produces citric acid in high production efficiency and to provide a method for producing citric acid. - 特許庁
L−アミノ酸発酵用細菌の生育および増殖を妨げることなく、L−アミノ酸収量を向上することのできるL−アミノ酸発酵用添加剤を提供する。例文帳に追加
To provide an additive for L-amino acid fermentation capable of improving L-amino acid yield without preventing growth and proliferation of bacteria for Lamino acid fermentation. - 特許庁
|
意味 | 例文 (52件) |
|
くえん酸発酵のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
DBCLS Home Page by DBCLS is licensed under a Creative Commons 表示 2.1 日本 License. | |
All Rights Reserved, Copyright © Japan Science and Technology Agency | |
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「くえん酸発酵」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |