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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > くえん酸発酵の意味・解説 > くえん酸発酵に関連した英語例文

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くえん酸発酵の部分一致の例文一覧と使い方

該当件数 : 52



例文

アルコール発酵完了後、酢菌、蜂蜜の希釈液及び種酢を加えて酢発酵させる。例文帳に追加

After completing the alcoholic fermentation, acetobacter, diluted honey and seed vinegar are added to the product to perform acetic acid fermentation. - 特許庁

クエ含有発酵飲料及びその製造方法例文帳に追加

CITRIC ACID CONTAINING FERMENTED BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

クエ含有発酵飲料及びその製造方法例文帳に追加

CITRIC ACID-CONTAINING FERMENTED BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

また、煮熟液にプロテアーゼを添加した後、アルコール発酵及び酢発酵をさせてもよい。例文帳に追加

The alcohol fermentation and the acetic acid fermentation may be carried out after adding protease to the well boiled solution. - 特許庁

例文

ポリビニルアルコール系多孔質ゲルに、クエ発酵菌が担持されてなる、クエ発酵菌固定化担体。例文帳に追加

The citric acid fermentation microorganism-immobilized carrier is obtained by supporting a citric acid fermentation microorganism on a polyvinyl alcohol-based porous gel. - 特許庁


例文

クエ発酵菌としては、アスペルギルス菌株を用いるのが好ましい。例文帳に追加

An Aspergillus strain is preferably used as the citric acid fermentation microorganism. - 特許庁

煮豆加工品の製造方法は、乳菌を添加し、これを発酵させる乳菌添加・発酵工程S1,S6,S11を備える。例文帳に追加

This method for producing the boiled bean processed product comprises lactic acid bacterial adding and fermenting steps S1, W6 and S11 of adding lactic acid bacteria and carrying out fermentation thereof. - 特許庁

大麦濃縮液およびホップ抽出物を含む非発酵飲料の製造方法およびこれによって製造された非発酵飲料例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING UNFERMENTED CARBONATED BEVERAGE CONTAINING BARLEY CONCENTRATE AND HOP EXTRACT, AND UNFERMENTED CARBONATED BEVERAGE PRODUCED THEREBY - 特許庁

これに水を加えて希釈液を作り、この希釈液を有機質廃棄物などの原料に一定量噴霧し、これを発酵攪拌機内で一次発酵させ、この処理物を二次発酵堆積槽において自然発酵させ、動物類の飼料とする、乳発酵組成物の製造方法。例文帳に追加

Water is added to this composition to make a diluted solution, a certain fixed amount of the diluted solution is sprayed on a raw material such as the organic wastes, the raw material is primary-fermented in a fermentation stirrer, this treated material is naturally fermented in a secondary fermentation and accumulation tank to make the feed for animals. - 特許庁

例文

クエ発酵菌固定化担体及びその製造方法並びにクエの製造方法例文帳に追加

CITRIC ACID FERMENTATION MICROORGANISM-IMMOBILIZED CARRIER, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND METHOD FOR PRODUCING CITRIC ACID - 特許庁

例文

発酵臭や味が弱く、塩分が少ないが、メラノイジンが多く含まれた大豆発酵物を提供する。例文帳に追加

To provide a soybean fermented product slightly having fermented smell or acidic taste and having little salt but much melanoidin. - 特許庁

大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳菌のいずれか1以上により発酵分解させた大豆発酵物が含有されている大豆発酵物含有食品である。例文帳に追加

This soybean fermented material-containing food product contains a soybean fermented material which is obtained by fermenting and dissolving soybeans with at least one selected from a fungus, yeast and lactic acid bacterium in a ≤5 wt.% salinity or salt-free condition. - 特許庁

エリスリトールを含有する食塩水中で、キャベツを乳発酵させてサワークラウトを得る。例文帳に追加

This sauerkraut is obtained by subjecting cabbages to a lactic fermentation in salt water containing erythritol. - 特許庁

クエを高い生産効率で製造することのできるクエ発酵菌固定化担体及びクエの製造方法を提供する。例文帳に追加

To obtain a citric acid fermentation microorganism-immobilized carrier, which produces citric acid in high production efficiency and to provide a method for producing citric acid. - 特許庁

L−アミノ発酵用細菌の生育および増殖を妨げることなく、L−アミノ収量を向上することのできるL−アミノ発酵用添加剤を提供する。例文帳に追加

To provide an additive for L-amino acid fermentation capable of improving L-amino acid yield without preventing growth and proliferation of bacteria for Lamino acid fermentation. - 特許庁

醗酵液を希釈することにより、分離液中のアンモニア性窒素(NH_4−N)濃度を下げ、メタン発酵におけるメタン細菌のNH_4−N阻害を防止して、安定かつ効率的なメタン発酵処理を行える。例文帳に追加

The stable and efficient methane fermentation treatment can be carried out by lowering the concentration of ammonia nitrogen (NH_4-N) in the separation liquid by diluting the acid fermentation liquid and by preventing the NH_4-N inhibition of methane bacteria in the methane fermentation. - 特許庁

なお、沖縄の「もろみ酢」はクエを多く含む泡盛の酒粕を原料に使用し、これを酢発酵して製造している。例文帳に追加

And "moromi vinegar" in Okinawa prefecture uses as its ingredient the sakekasu of "awamori" (strong Okinawa liquor) which includes lots of citric acids and is produced by acetic-fermenting this.  - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス

有胞子性乳菌、発酵性材料を含有する漬物組成物であって、該発酵性材料1000gに対して、食塩を50〜260gの範囲で含有せしめたことを特徴とする漬物組成物。例文帳に追加

This pickle composition comprises an ascospore lactobacillus and a fermentative material and is characterized by including 50-260 g common salt per 1,000 g of the fermentative material. - 特許庁

木酢液、発酵卵白にラクトフェリン、ビタミン類、ミネラル類、アミノ類を配合して魚類用飼料添加物を得る。例文帳に追加

This feed additive for the fishes is obtained by formulating pyroligneous acid and a fermented albumen with lactoferrin, vitamins, minerals and amino acids. - 特許庁

人体に安全な、しかも無害な、発酵エタノールとクエ及び精製水を用いたことを特徴とする。例文帳に追加

This insecticide composition is characterized by using fermented ethanol, citric acid and pure water which are safe and non-harmful for human bodies. - 特許庁

主に乳菌や酵母菌の馴化、発酵、培養を経た後で、その濃縮液を作るなどのステップが行われる。例文帳に追加

This method for producing the soybean fermentation extract comprises steps such as the assimilation, fermentation, and culture of lactic acid bacterium or yeast, and the production of the concentrate. - 特許庁

好気的条件下、エタノール生産性が十分高く、エタノール分離濃縮に用いる浸透気化膜の性能低下原因物質、特にコハクを産生しないかあるいは産生量の少ないエタノール発酵性微生物を用い、好気的条件下でエタノール発酵を行い、その結果得られた発酵液から浸透気化膜を用いてエタノールを分離濃縮する。例文帳に追加

The ethanol fermentation is performed on aerobic conditions by using an ethanol fermentation microorganism, which at aerobic conditions, has fully high ethanol productivity and either not produces or hardly produces performance degradation-causative agents of pervaporation membranes which are applicable to ethanol separation and condensation, especially succinic acid, and the ethanol is separated and condensed from a fermented liquor obtained as the result. - 特許庁

エタノール発酵液中に共存している、発酵の副産物である有機を、当該発酵液のpHを中性付近に調整、維持することによって解離型のイオンとして存在させることにより、エタノール選択的透過性分離膜への吸着を著しく低減もしくは回避した、濃縮エタノール液の安定生産システムである。例文帳に追加

In the stable production system for the concentrated ethanol liquid, adsorption to the ethanol selective permeability separation membrane is outstandingly reduced or avoided by existing organic acid, i.e., the by-product of fermentation co-existing in the ethanol fermentation liquid as a dissociation type ion by adjusting and maintaining pH of the fermentation liquid to approximately neutrality. - 特許庁

また、前記クエ発酵菌固定化担体と、糖類を含有する水とを接触させることによって、クエを生成させることを特徴とする、クエの製造方法。例文帳に追加

The method for producing citric acid comprises bringing water containing a saccharide into contact with the citric acid fermentation microorganism-immobilized carrier. - 特許庁

貯蔵される微生物は、微生物細胞全体であって、発酵培地から回収された細胞ペースト;水、生理的食塩水またはリンのような適当な緩衝液などの適当な懸濁媒質を用いて調製した微生物細胞の水性懸濁液の形をしていてもよく、または、発酵培養媒質の成分および微生物培養の産生物を含有する発酵培養液を含む。例文帳に追加

The stored microorganism may be the whole microbial cells, and may be in the form of a cell paste recovered from a fermentation medium, or an aqueous suspension of the microbial cells prepared by using a suitable suspension medium such as water, physiological saline solution or suitable buffer solution such as phosphate, or includes a fermentation culture solution containing components of the fermentation culture medium and products of microbial culture. - 特許庁

おから1と米糠2と食塩4と水3とを撹拌混合した混合物を半分ずつに分配し、一方の半部に乳菌5を添加し他方の半部に麹菌6を添加してそれぞれ別個に発酵熟成させ、発酵熟成の後に両半部を撹拌混合する。例文帳に追加

This production of a pickle bed is to prepare a mixture by mixing bean-curd lees 1, rice bran 2, common salt 4 and water 3, divide the mixture into halves, add lactobacilli 5 to the one half and Aspergillus oryzae 6 to the other half, ferment these halves separately and mix and agitate the halves after fermentation. - 特許庁

煮沸処理の工程を経た月桃エキス液を有用微生物菌などで発酵処理した発酵液と、食酢又はクエ含有液と、アロエベラ葉肉を加熱処理した液を、25%、25%、50%の割合で配合することによって水虫治療液を製造する。例文帳に追加

This athlete's foot-treating liquid is characterized by comprising a fermentation liquid prepared by applying a fermentation treatment using a useful microorganism, or the like, to an Alpinia speciosa extract subjected to a boiling treatment, a vinegar or citric acid-containing liquid, and preferably further a liquid obtained by thermally treating aloe vera mesophyll, preferably in a ratio of 25 %, 25 % and 50 %, respectively. - 特許庁

ストレプトコッカス属、エンテロコッカス属、ロイコノストック属、ラクトコッカス属、ラクトバチルス属、およびペディオコッカス属のいずれかに属する乳菌から選択される少なくとも1種類の乳菌を用いて魚肉または魚肉由来タンパク質を乳発酵することにより、ACE阻害活性および胆汁結合能を有する乳発酵物が得られる。例文帳に追加

A lactic acid fermentation product having ACE inhibition activity and bile acid binding capability can be produced by the lactic acid fermentation of a fish meat or a protein derived from a fish meat with at least one kind of lactic bacterium selected from the bacterium belonging to either one of the genera Streptococcus, Enterococcus, Leuconostoc, Lactococcus, Lactobacillus and Pediococcus. - 特許庁

芳香族ジカルボンとして、例えばリグニンとデンプンの発酵で得られるエタノールとを原料として合成することができるジ(4−カルボキシ−2−メトキシフェノキシ)−α,ω−エタンが好適である。例文帳に追加

As the aromatic dicarboxylic acid, for example, di(4-carboxy-2-methoxyphenoxy)-α,ω-ethane which can be synthesized by using lignin acid and ethanol obtained by the fermentation of starch as a raw material is suitably used. - 特許庁

1包内における乳菌の死菌の菌数が10億個から5兆個であり、乳菌の生菌の菌数が100万個以上であることが好ましく、味料は、発酵パウダーとクエとの混合物であることが好ましい。例文帳に追加

It is preferable that the number of the killed bacteria of lactic acid bacteria in one pack is 1 billion-5 trillion and the number of the live bacteria of lactic acid bacteria is 1 million or above, and the sour agent is the mixture of fermented lactate powder and citric acid. - 特許庁

本発明は、蛋白質、糖類、油脂及び水を含むクリームミックスを乳発酵するか又は有機を添加してpHを調整した後、ホエーを除去することなく液に澱粉を添加し、加熱し冷却することを特徴とした、擬性乳化安定な水中油滴型の発酵乳製品様食品の製造法である。例文帳に追加

This method for producing the fermented milk product-like food comprises fermenting with lactate or adding organic acid to cream mix containing protein, saccharides, oil and fat and water to adjust pH, adding starch to the liquid without removing whey, and heating and cooling the product. - 特許庁

(A)発酵セルロース複合体(B)乳化剤(C)ポリリンナトリウム、リン三カリウム、リン水素二カリウムおよびクエ三ナトリウムからなる群から選択される1種以上を用いて乳成分入り抹茶飲料を調製し、それを振盪して起泡化する。例文帳に追加

The green tea drink containing a milk component is prepared by using (A) a fermented cellulose complex, (B) an emulsifying agent and (C) one or more kinds of substances selected from the group consisting of sodium polyphosphate, tripotassium phosphate, hydrogen dipotassium phosphate and trisodium citrate, and the prepared drink is frothed by shaking. - 特許庁

二条大麦、六条大麦等の麦を出発原料として、健康増進に資するクエ及びGABAを含有する発酵飲料及びその製造方法を開発する。例文帳に追加

To obtain a fermented beverage which is obtained from barley such as two-rowed barley, six-rowed barley, etc., as a starting raw material and contains citric acid and GABA contributing to health promotion. - 特許庁

二条大麦、六条大麦等の麦を出発原料として、健康増進に資するクエを含有する発酵飲料及びその製造方法を開発する。例文帳に追加

To obtain a healthy citric acid containing fermented beverage by using barley such as two-rowed barley, six-rowed barley, etc., as a raw material and to provide a method for producing the same. - 特許庁

米麹に黒大豆の煮汁を加えて発酵・自己消化液であって、アントシアニンの濃い赤味を呈する液体からなるクエ含有飲料とした。例文帳に追加

The citric acid-containing beverage comprises liquid as fermented/self-digestion liquid obtained by adding soup of black soybeans to malted rice, and showing dark redness of anthocyanin. - 特許庁

枯草菌の発酵成分を含む生菌製剤、プロポリス、クエが配合された不活化剤であり、ウイルス及び細菌を不活化することを特徴とする不活化剤を提供する。例文帳に追加

The deactivator is produced by mixing probiotics containing fermented components of Bacillus subtilis, Propolis and citric acid, and deactivates the viruses and the bacteria. - 特許庁

食品に含有され、乳化を安定させる食品の乳化安定化組成物であって、大豆を食塩5重量%以下又は無塩の状態で真菌、酵母及び乳菌のいずれか1以上により発酵分解させ、アグリコン型イソフラボンの全イソフラボン中の割合が50%以上になるように調整されている大豆発酵物を主成分とする食品の乳化安定化組成物である。例文帳に追加

The emulsion stabilizing composition is included in a food to stabilize emulsified state of the food, and is composed mainly of a fermented soybean obtained by fermenting and decomposing soybeans with at least one of fungi, yeasts and lactobacilli in a state having a salt content of ≤5 wt.% or in a salt-free state, and adjusting the ratio of an aglycone-type isoflavone in total isoflavone to50%. - 特許庁

クエ発酵物の他に果汁又は野菜汁のいずれか1以上を含有せしめることにより、課題を解決できるような食肉及び魚介類の食味改善剤を提供することができる。例文帳に追加

The invention relates to the taste improving agent for meat and seafood which solves problems of the above, comprising a product of citric acid fermentation, and either one or more of a fruit juice or a vegetable juice. - 特許庁

アルコール発酵工程から排出される副産物を有効利用すること、および種々の疾病の原因とされる活性素やフリーラジカルを強力に消去できる、所謂抗化活性が高く、栄養的にもアミノを豊富に含む、従来にないアルコール酵母含有組成物の提供。例文帳に追加

To provide a nonconventional alcohol yeast-containing composition enabling a by-product discharged from an alcohol fermentation process to be effectively utilized, capable of strongly eliminating active oxygen and a free radical which are considered to be causes of various kinds of diseases, i.e. having high antioxidant activities, and containing rich amino acids in nutritional view points. - 特許庁

ストレプトコッカス属、エンテロコッカス属、ロイコノストック属、ラクトコッカス属、ラクトバチルス属、及びペディオコッカス属のいずれかに属する乳菌から選択される少なくとも1種類の乳菌を用いて動物性タンパク質を乳発酵することにより、血液中及び肝臓中の脂質濃度低下能を有し、かつ/又は乳菌の菌体を含まない状態で胆汁結合能を有する乳発酵物を得る。例文帳に追加

The lactic acid fermentation product having ability of reducing a lipid concentration in blood and in the liver and/or ability of binding to bile acid in a state in which the lactic acid fermentation product does not contain a lactic bacterium cell body is obtained by subjecting an animal protein to lactic fermentation by using at least one lactic acid bacterium belonging to the genus of any of Streptococcus, Enterococcus, Leuconostoc, Lactococcus, Lactobacillus and Pediococcus. - 特許庁

梅酢を、脱塩工程、脱クエ工程および濃縮工程の各工程に任意の順序で付して処理することにより得られた、脱塩され、脱クエされ、濃縮された梅酢濃縮物に、梅酢から分離された酵母菌株、および糖類を加えてアルコール発酵を行って梅ワインを製造する。例文帳に追加

This method for producing the plum wine comprises subjecting a desalting process, a citric acid-removing process, and a concentration process in an arbitrary order to a plum vinegar, adding a yeast strain separated from plum vinegar and a saccharide to the obtained, desalted, citric acid-removed, and concentrated plum vinegar concentrate, and subjecting the mixture to an alcohol fermentation. - 特許庁

コリネフォルム細菌からの新規遺伝子sdhC、sdhAおよびsdhBの単離、および酵素コハクデヒドロゲナーゼのサブユニットA、BまたはCをコードするsdhA−、sdhB−またはsdhC−遺伝子を弱めることによるL−アミノの改良された発酵法。例文帳に追加

This method for isolating new genes sdhC, sdhA and sdhB from coryneform bacteria is provided, and the improved fermenting method for producing an L-amino acid by attenuating the sdhA-, sdhB- or sdhC-gene- encoding subunits A, B or C of an enzyme, succinic acid dehydrogenase is also provided. - 特許庁

にんじん抽出エキス、エゾウコギ抽出エキス、ニコチンアミド、お茶エキス、にんにく抽出エキス、牡蠣肉抽出エキス、梅肉エキス、梅果汁含有香料、澱粉発酵エキス、ビタミンB1、ビタミンB2、ビタミンB6、キトサン及び天然タウリンが混合されてなることを特徴とする。例文帳に追加

This beverage contains an essence of a carrot, an essence of Acanthopanax senticosus Harms, nicotinic acid amide, an essence of tea, an extracted essence of garlic, an extracted essence of oyster, an essence of Japanese apricot flesh, a perfume containing Japanese apricot juice, an essence of fermented starch, vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, chitosan, and a natural taurine. - 特許庁

紅芋類から発酵法によりポリフェノール類や各種ミネラル成分の抽出液を得て、これにクエを含むヒラミレモン等の柑橘類の果実搾り汁を添加してpHを3程度に調整後、天然塩に添加・乾燥させて、製塩する方法。例文帳に追加

The extract solution of polyphenols, obtained by fermentation of purple sweet potato, and of several kinds of mineral components is provided, a juice of citrus fruits, e.g. Citrus depressa, containing citric acid is added to the obtained solution to adjust pH of the solution about 3 and the resultant is added to natural salt and dried to produce the red to purple salt. - 特許庁

本発明は、低糊化温度を有する澱粉を含むコーン、特に劣性なシュガリー‐2アレルに対してホモ接合性またはヘテロ接合性のワキシートウモロコシ植物から、エタノール、クエのような発酵系製品の製造方法を提供する。例文帳に追加

The invention provide a method for producing a fermentation product such as ethanol and citric acid from a corn containing starch having low gelatinization temperature, especially from a waxy corn plant having homozygosity or heterozygosity to recessive sugary-2 allele. - 特許庁

製品保管前に、ドライトマトの15〜120℃の水溶液による抽出物、糖類及び/又は糖アルコール類、食塩からなる調味料組成物を添加し、製品保管時の経時的な発酵によるヨーグルトの味上昇を抑制する方法。例文帳に追加

There is provided the method for suppressing a rise in the sourness of the yoghurt by fermentation with time during storage of a product including adding a seasoning composition comprising an extract from a dry tomato with an aqueous solution at 15-120°C, saccharides and/or sugar alcohols, and common salt before the storage of the product. - 特許庁

発酵工程を経ていない大豆または大豆皮を原料とすることで、分子量が2,000以上であること、水溶性であること、および、pH4以下のまたは濃度5%以上の食塩水に溶解することを特徴とする抗アレルギー剤を得る。例文帳に追加

Soybeans or soybean hulls not subjected to a fermentation process is used as a raw material to obtain the antiallergic agent having a molecular weight of ≥2,000, soluble in water, and capable of dissolving in an acid of a pH≤4 or saline water of a concentration of5%. - 特許庁

D−フルクトース製造を、本発明のFAD−SLDHを利用した発酵で行うと、多くの隘路をかかえているグルコース異性化法によるD−フルクトース製造法を、D−フルクトース収率、製造効率、製造価格の低廉性において、はるかに凌駕できるD−フルクトース製造法を達成できる。例文帳に追加

This new method is greatly superior to the conventional glucose isomerization method having many shortcomings in terms of D-fructose yield, production efficiency and production cost. - 特許庁

植物処理物、中でもアスパラガスを処理したものを含有する培地に、乳菌、中でもラクトバチルス・ブレビス(Lactobacillus brevis) UAS−4(FERM P−20710)又はUAS−6(FERM P−20711)を接種し乳発酵して得られる培養物からなることを特徴とする、乳菌の免疫調整作用を相乗的に高める組成物。例文帳に追加

A composition comprises a culture which can be obtained by inoculating the lactobacillus, particularly Lactobacillus brevis UAS-4 (FERM P-20710) or UAS-6 (FERM P-20711) to a medium containing a processed plant, particularly a processed asparagus for lactic fermentation, and which synergistically enhances the immunoregulatory functions of the lactobacillus. - 特許庁

例文

ヤムイモを主原料とし、クエと、アラントインと、を含有してなる食酢およびヤムイモを主原料とするアルコール溶液に酢菌を添加して原料液を調製する工程と、前記原料液を、35〜40℃で10〜14日間発酵させる工程と、を有する食酢の製造方法により解決する。例文帳に追加

The method for producing vinegar comprises the step of preparing a raw liquid by adding acetic acid bacteria to vinegar comprising Dioscoreas as a principal material, citric acid, and allantoin, and an alcohol solution made from Dioscorea used as a principal material, and the step of fermenting the raw liquid at 35-40°C for 10-14 days. - 特許庁

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