小窓モード


プレミアム

ログイン
設定

設定

Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > ライフサイエンス辞書 > おおむぎぞくの英語・英訳 

おおむぎぞくの英語

ピン留め

追加できません

(登録数上限)

単語を追加

ライフサイエンス辞書での「おおむぎぞく」の英訳

オオムギ属


「おおむぎぞく」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 140



例文

無菌発芽小麦ないし大麦及びその製造方法並びに無菌発芽小麦ないし大麦を用いたパンその他の飲食品例文帳に追加

GERM-FREE GERMINATED WHEAT OR BARLEY, METHOD FOR PRODUCING THE SAME AND BREAD AND OTHER FOOD AND BEVERAGE USING GERM-FREE GERMINATED WHEAT OR BARLEY - 特許庁

大麦のレトルト食品及びその製造方法例文帳に追加

RETORT FOOD OF BARLEY AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME - 特許庁

外国産小麦粉に比べて、食感や粘弾性が劣る国産低タンパク小麦粉にオオムギ粉を混合して製麺することで、食感や粘弾性が優れた麺を製造し、国産小麦・国産大麦の利用を促進し、小麦・大麦の自給率の向上を計る。例文帳に追加

This method for producing the noodles is provided by mixing the barley flour with domestic low protein wheat flour inferior to foreign wheat flour in view of the eat feeling and viscoelasticity and producing the noodles excellent in the eat feeling and viscoelasticity to promote the utilization of the domestic wheat and domestic barley for improving self-sufficiency ratio of the wheat and barley. - 特許庁

本発明の機能性食品原料の製造方法は、(a)麦種子または大麦種子を催芽させる段階と、(b)催芽させた麦種子または大麦種子を春化処理する段階と、(c)春化処理した催芽麦種子または大麦種子を加工する段階とを含んでなる。例文帳に追加

The method for preparing a raw material for functional foods includes: (a) pre-germinating wheat or barley seeds; (b) vernalizing the pre-germinated wheat or barley seeds; and (c) processing the vernalized, pre-germinated wheat or barley seeds. - 特許庁

牛乳、卵、大麦麦芽、内臓肉、酵母、葉野菜などに含まれる。例文帳に追加

it is found in milk, eggs, malted barley, organ meats, yeast, and leafy vegetables.発音を聞く  - PDQ®がん用語辞書 英語版

春化処理された催芽麦種子または大麦種、春化処理された催芽麦種子または大麦種子を栽培して得る幼芽、または春化処理された催芽麦種子または大麦種子の乳酸菌による発酵物を用いた機能性食品原料の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for preparing a raw material for functional foods using vernalized, pre-germinated wheat or barley seeds, plumules cultured from the pre-germinated, vernalized wheat or barley seeds, or a material resulting from the fermentation of vernalized, pre-germinated wheat or barley seeds with lactic acid bacteria. - 特許庁

例文

香ばしくて美味しく、手軽に摂取できる大麦であって、大麦に含まれる栄養成分等(食物繊維、マグネシウム、カルシウム)の損失割合が小さい、換言すれば、栄養成分等が豊富に含有されている麦飯用大麦を提供できる、大麦の製造方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing savory and delicious barley easy to take in, slight in the loss of nutrient components and the like (dietary fibers, magnesium, calcium) contained therein, in other words, rich in such nutrient components and the like, and intended for boiled rice and barley. - 特許庁

>>例文の一覧を見る


調べた例文を記録して、 効率よく覚えましょう
Weblio会員登録無料で登録できます!
  • 履歴機能
    履歴機能
    過去に調べた
    単語を確認!
  • 語彙力診断
    語彙力診断
    診断回数が
    増える!
  • マイ単語帳
    マイ単語帳
    便利な
    学習機能付き!
  • マイ例文帳
    マイ例文帳
    文章で
    単語を理解!
  • その他にも便利な機能が満載!
Weblio会員登録(無料)はこちらから

日英・英日専門用語辞書での「おおむぎぞく」の英訳

オオムギ属


「おおむぎぞく」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 140



例文

麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATMENT OF BARLEY TO BE USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED BEVERAGE - 特許庁

麦芽発酵飲料の製造に用いる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATING BARLEY USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED DRINK - 特許庁

麦芽発酵飲料の製造に用いられる大麦の前処理方法例文帳に追加

METHOD FOR PRETREATING BARLEY USED FOR PRODUCING MALT-FERMENTED DRINK - 特許庁

嫌味成分の除去、抑制された大麦糠の製造方法及び該製造方法により得られた大麦糠例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING BARLEY BRAN FROM WHICH BITTERNESS COMPONENT IS REMOVED AND SUPPRESSED, AND BARLEY BRAN PRODUCED BY THE PRODUCTION METHOD - 特許庁

大麦リポキシゲナーゼ−1遺伝子、大麦の選抜方法、麦芽アルコール飲料用原料及び麦芽アルコール飲料の製造方法例文帳に追加

BARLEY LIPOXYGENASE-1 GENE, METHOD FOR SELECTING BARLEY, RAW MATERIAL FOR MALT ALCOHOLIC BEVERAGE AND METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOLIC BEVERAGE - 特許庁

醸造原料用加工大麦の製造方法、醸造原料用加工大麦、麦汁の製造方法、麦芽アルコール飲料の製造方法及び麦芽アルコール飲料の真性発酵度を向上させる方法例文帳に追加

METHOD FOR PRODUCING PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, PROCESSED BARLEY FOR BREW RAW MATERIAL, METHOD FOR PRODUCING WORT, METHOD FOR PRODUCING MALT ALCOHOL DRINK AND METHOD FOR IMPROVING TRUE FERMENTATION DEGREE OF MALT ALCOHOL DRINK - 特許庁

大麦リポキシゲナーゼ−1遺伝子第5イントロンのスプライシング供与部位のグアニンが他の塩基に変異しているか否かにより大麦リポキシゲナーゼ−1欠失大麦を判別することを特徴とする大麦リポキシゲナーゼ−1欠失大麦の選抜方法とこの選抜方法によって得られた大麦のみに由来する麦芽アルコール飲料用原料を用いた麦芽アルコール飲料の製造方法。例文帳に追加

A method of selecting a barley variety lacking barley lipoxygenase-1 characterized by distinguishing a barley variety lacking barley lipoxygenase-1 by examining whether or not guanine at the splicing donating site in the intron 5 of barley lipoxygenase-1 gene has mutated into another base; and a process for producing a malt alcoholic drink by using a material of malt alcoholic drinks derived from the barley variety obtained by the above selection method. - 特許庁

例文

α−アミラーゼ存在下、大麦又はその粉砕物を20〜65℃で分解する分解工程を備える、大麦シロップの製造方法。例文帳に追加

The method for producing barley syrup includes a decomposition step of decomposing barley or its crushed material at 20-65 °C in the presence of α-amylase. - 特許庁

>>例文の一覧を見る

「おおむぎぞく」の英訳に関連した単語・英語表現

おおむぎぞくのページの著作権
英和・和英辞典 情報提供元は 参加元一覧 にて確認できます。

   
ライフサイエンス辞書プロジェクトライフサイエンス辞書プロジェクト
Copyright (C) 2024 ライフサイエンス辞書プロジェクト
日中韓辭典研究所日中韓辭典研究所
Copyright © 2024 CJKI. All Rights Reserved

ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。

こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

このモジュールを今後表示しない
みんなの検索ランキング
閲覧履歴
無料会員登録をすると、
単語の閲覧履歴を
確認できます。
無料会員に登録する
英→日 日→英
こんにちは ゲスト さん

ログイン

Weblio会員(無料)になると

会員登録のメリット検索履歴を保存できる!

会員登録のメリット語彙力診断の実施回数増加!

無料会員に登録する

©2024 GRAS Group, Inc.RSS