意味 | 例文 (95件) |
きし麺の英語
追加できません
(登録数上限)
英訳・英語 noodles made in flat strips
「きし麺」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 95件
適度な固さを麺体に付与でき、しかも、製麺用生地を製麺する際の省力化を図れる製麺装置を得ることが目的である。例文帳に追加
To provide an apparatus for producing noodles capable of imparting a moderate hardness to noodle materials and saving energy when producing a dough for producing the noodles. - 特許庁
本発明は、例えばパスタ(スパゲッティー、マカロニーあるいはきし麺、うどん麺、そう麺、そば麺)等の麺製造に当たり、複数の色彩を有する麺製品を非常に簡単な工程により作成することができる彩色麺材の製造技術を提供する。例文帳に追加
To provide a method for producing a colored noodle having plural colors in producing, e.g. pasta (spaghetti, macaroni or flat wheat noodles, wheat noodles, thin wheat noodles, buckwheat noodles), etc., in a very simple process. - 特許庁
この麺生地から得た麺線をα化処理および酸液処理して、酸性域の麺線pHを呈する麺線を調製し、次いで、必要に応じて、麺線を水洗する。例文帳に追加
Long strips obtained from the noodle dough are pregelatinized and treated with an acid to give long strips showing noodle pH in an acidic range, which are, if required, washed with water in mass production of noodles. - 特許庁
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「きし麺」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 95件
直線状の乾麺であっても、麺同士の癒着を防止できる乾麺調理用容器、及び容器付き食品を提供すること。例文帳に追加
To provide a container for cooking rehydratable noodle capable of preventing noodles from being stuck to each other even when the rehydratable noodle is straight, and a food product having the same. - 特許庁
麺の生地に練り込んで使用するのに適した麺類用ほぐれ改良剤を提供する。例文帳に追加
To provide a loosening improving agent for noodles, suitable for using it by kneading into noodle dough. - 特許庁
更に、前記麺類が、うどん、そば、そうめん、冷むぎ、きし麺、中華麺、冷麺、スパゲッティー、ギョウザの皮、ワンタンの皮から選ばれた1種であることが好ましい。例文帳に追加
Further, the noodles are preferably one selected from Japanese wheat noodles, buckwheat noodles, thin wheat noodles, iced noodles, flat wheat noodles, Chinese noodles, spaghetti, Chinese pastry cases, and thin pastries. - 特許庁
ヒドロキシプロピルセルロース、或いは、ヒドロキシプロピルセルロースと水溶性へミセルロースを1:10〜10:1(重量比)の割合で含む麺質改良剤を、麺原料に配合するか、当該改良剤を用いて生麺または加熱処理麺を処理する。例文帳に追加
The modifier is mixed with a noodle raw material or used for processing raw noodles or heat processed noodles. - 特許庁
(1)穀物粉を主体とする粉体を加水ミキシングして得た麺生地を製麺し、厚さ1.3〜3.6mmの麺とし、麺を95℃以上の水でゆで調理する。例文帳に追加
(1) A noodle dough in which a powder mainly comprising a grain powder is performed with hydration mixing to be obtained is performed with noodle-making to make a noodle having a thickness of 1.3-3.6 mm, and the noodle is boiled and cooked by a water of at least 95°C. - 特許庁
麺生地から脱気した良質な麺を、略均一長さで連続的に製造するおことが可能で、あり、しかも、麺生地をノズルから押し出すときの負荷を低減して麺質をより向上させることができ、かつ、機械への負担も少なくした製麺機を提供する。例文帳に追加
To provide a noodle making machine continuously producing quality noodles from deaerated noodle dough with nearly uniform length, and improving noodles by reducing loads in extruding the dough from nozzles together with reducing load to the machine. - 特許庁
茹麺を効率よく水洗及び冷却することができ、しかも装置の洗浄が容易な、茹麺の水洗冷却装置を提供する。例文帳に追加
To provide a washing and cooling apparatus for boiled noodles capable of efficiently washing and cooling boiled noodles and also easily being cleaned. - 特許庁
手打そばが地域資源となっており、また乾麺も生産されている。例文帳に追加
Hand-made noodles are the local resource of the area and dried noodles are also being produced.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
|
意味 | 例文 (95件) |
|
きし麺のページの著作権
英和・和英辞典
情報提供元は
参加元一覧
にて確認できます。
This page uses the JMdict dictionary files. These files are the property of the Electronic Dictionary Research and Development Group, and are used in conformance with the Group's licence. |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
-
1unmet
-
2destiny
-
3consider
-
4present
-
5while
-
6appreciate
-
7prowl
-
8whether
-
9provide
-
10experience
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |