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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > JST科学技術用語日英対訳辞書 > グルタミン加水分解の英語・英訳 

グルタミン加水分解の英語

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英訳・英語 glutamine hydrolysis


JST科学技術用語日英対訳辞書での「グルタミン加水分解」の英訳

グルタミン加水分解


「グルタミン加水分解」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

食品素材として広く使用可能であり、グルタミンおよびグルタミン酸を豊富に含有するカゼイン加水分解物の製造方法を提供する。例文帳に追加

To provide a method for producing a casein hydrolyzate extensively usable as a foodstuff material and abundantly containing glutamine and glutamic acid. - 特許庁

グルタミン含有栄養組成物において、グルタミンを30〜50質量%、グアーガム及びその加水分解物から選ばれる少なくとも一種、並びに増粘性多糖類(グアーガム及びその加水分解物を除く)を含有し、経口剤又は経腸剤として構成されることを特徴とする。例文帳に追加

The glutamine-containing nutrient composition includes 30-50 mass% glutamine and at least one kind selected from guar gum and a hydrolyzate thereof, and a thickening polysaccharide (excluding the guar gum and the hydrolyzate thereof) and is constituted as an oral agent or an enteral agent. - 特許庁

1種以上のプロテアーゼを用いてグルテンを酵素的に加水分解して加水分解物を得;該加水分解物をpH4〜5の酸性とし;該加水分解物をろ過し、ろ液としてグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチドを得る工程からなるグルテン蛋白からのグルタミンに富んだグルテン・フリー・ペプチド調製物の製造法を提供する。例文帳に追加

This method for producing the gluten-free peptide preparation rich in the glutamine from a gluten protein comprises a step for enzymatically hydrolyzing the gluten by using one or more kinds of proteases to provide a hydrolyzate, allowing the hydrolyzate to have acidity of pH 4-5, filtering the acidified hydrolyzate to provide the objective gluten-free peptide rich in glutamine as a filtrate. - 特許庁

植物性の蛋白質や動物性の蛋白質を、蛋白加水分解酵素や無機酸が持っている分解力で加水分解して得られた蛋白加水分解物において、蛋白加水分解物の呈味成分中、旨味(umami)成分の主体を成すグルタミン酸ナトリウム(L-sodium glutamate)を一定濃度になるように除くことによってこく味(濃厚風味、kokumi )を強く発現させる天然調味料を製造する。例文帳に追加

A natural seasoning developing strong Kokumi can be produced by hydrolyzing a vegetable protein or an animal protein by a decomposition power of a protein hydrolase or an inorganic acid, and removing L-sodium glutamate constituting the main constituent of Umami (deliciousness) components in the taste components of the hydrolyzed protein so as to have a specific sodium glutamate concentration. - 特許庁

野生型アノマー保持型糖加水分解酵素の求核触媒残基のアスパラギン酸残基またはグルタミン酸残基をシステイスルフィン酸残基及び/又はシステイスルホン酸残基で置換したアノマー保持型糖加水分解酵素変異体。例文帳に追加

The anomer retention type sugar hydrolase variant is obtained by substituting an aspartic acid residue or a glutamic acid residue of a nucleophilic residue of a wild anomer retention type sugar hydrolase with a cysteinesulfinic ccid residue and/or a cysteinesulfonic acid residue. - 特許庁

小麦蛋白質の加水分解物、好ましくは小麦グルテンの加水分解物、特に好ましくはL−グルタミン含有量が15〜60質量%であり、平均分子量が200〜100,000ダルトンであるペプチドを含有する筋力維持および関節機能改善組成物。例文帳に追加

The composition for maintenance of muscle force and improvement of joint function comprises a wheat protein hydrolyzate, preferably, a wheat gluten hydrolyzate, and especially preferably, a peptide having an L-glutamine content of 15-60 mass% and an average molar weight of 200-100,000 daltons. - 特許庁

例文

アルギニン-X結合、リジン-X結合、チロシン-X結合、メチオニン-X結合及びグルタミン酸-X結合(但し、Xはアミノ酸を表す)を加水分解するセリンプロテアーゼの提供を課題とする。例文帳に追加

To obtain serine protease for hydrolyzing an arginine-X bond, lysine-X bond, tyrosine-X bond, methionine-X bond and glutamic acid-X bond (X is an amino acid). - 特許庁

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日英・英日専門用語辞書での「グルタミン加水分解」の英訳

グルタミン加水分解


クロスランゲージ 37分野専門語辞書での「グルタミン加水分解」の英訳

グルタミン加水分解


「グルタミン加水分解」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 13



例文

製品全体に対し食用油脂が60%以上、および乳化材として少なくとも卵黄が配合され、粘度が100Pa・s以上である酸性水中油型乳化食品において、グルタミン酸ソーダの添加量が製品全体に対し0.05%以下であって、蛋白分解酵素により加水分解した卵白加水分解物が添加されている酸性水中油型乳化食品。例文帳に追加

In the acidic oil-in-water type emulsified food comprising60% of an edible oil and fat based on the whole product and at least egg yolk as an emulsifying material and having ≥100Pa s viscosity, the acidic oil-in-water type emulsified food comprises ≤0.05% of sodium glutamate based on the whole product and an egg white hydrolyzate hydrolyzed with a protease. - 特許庁

当該方法は、前記タンパク質加水分解物において、該加水分解物の乾燥重量に対するアミノ酸含有量が35重量%以上であること及び、ニンヒドリン法で測定した場合に、前記アミノ酸のうち50重量%以上がグルタミン酸及びアスパラギン酸であり且つ前記グルタミン酸とアスパラギン酸との合計重量に対するロイシンの重量の割合が8%以下であることを特徴とする。例文帳に追加

The method is characterized in that the protein hydrolysate has an amino acid content of not less than 35 wt.% based on the dry weight of the hydrolyzate; and when measured by the ninhydrin method, not less than 50 wt.% of the amino acid is constituted of glutamic acid and aspartic acid and the ratio of the weight of leucine to the total weight of the glutamic acid and the aspartic acid is not more than 8%. - 特許庁

当該方法は、前記タンパク質加水分解物において、該加水分解物の乾燥重量に対するアミノ酸含有量が35重量%以上であること及び、ニンヒドリン法で測定した場合に、前記アミノ酸のうち50重量%以上がグルタミン酸及びアスパラギン酸であり且つ前記グルタミン酸とアスパラギン酸との合計重量に対するロイシンの重量の割合が8%以下であることを特徴とする。例文帳に追加

The protein hydrolysis product has an amino acid content of35 wt.% in terms of the protein hydrolysis product dry weight, and according to ninhydrin assay, ≥50 wt.% of the amino acid is glutamic acid and aspartic acid and the ratio of the leucine weight to the total weight of the glutamic acid and aspartic acid is ≤8%. - 特許庁

前立腺特異的膜抗原のニューロカルボキシペプチダーゼ活性に対する阻害剤を含有する薬学的組成物の使用であって、N-アセチルアスパルチルグルタミン酸(NAAG)の加水分解によるグルタメートの放出を阻害するための使用。例文帳に追加

There is provided use of the pharmaceutical composition comprising the inhibitor for neuro-carboxypeptidases activity of prostate-specific membrane antigen, comprises the use of the same for inhibiting release of glutamate by hydrolysis of N-acetyl aspartyl glutamic acid (NAAG). - 特許庁

(A)コラーゲン、コラーゲン誘導体および加水分解コラーゲンからなる群から選ばれる1種以上、好ましくは、アテロコラーゲンおよび/又は加水分解コラーゲン、(B)ポリオキシエチレンソルビットミツロウ、(C)N−アシルグルタミン酸塩、(D)脂肪酸エステル型非イオン界面活性剤を含有してなる皮膚用乳化組成物とする。例文帳に追加

The skin care emulsified composition comprises (A) one or more substances selected from the group consisting of collagen, a collagen derivative and hydrolyzed collagen, preferably atelocollagen and/or hydrolyzed collagen, (B) polyoxyethylene sorbit cerabellina, (C) an N-acylglutaminic acid salt, and (D) a fatty acid ester-type nonionic surfactant. - 特許庁

例文

グルタチオンを固形分に占める割合で1重量%以上含有する食品素材からの、該グルタチオンのグルタミン酸残基とシステイン残基との結合を含水状態で加熱により加水分解しまたはγ−グルタミルペプチド加水分解酵素で加水分解し、そしてシステイン残基とグリシン残基との結合をペプチダーゼにより加水分解することを特徴とするシステイン高含有食品素材の新規な製造法。例文帳に追加

The objective new method for the production of a food material rich in cysteine from a food material containing ≥1 wt.% glutathione in solid basis is characterized by the thermal hydrolysis of a bond between the glutamic acid residue and the cysteine residue of the glutathione in hydrated state or the hydrolysis with γ-glutamylpeptide hydrolase followed by the hydrolysis of the bond between the cysteine residue and the glycine residue with a peptidase. - 特許庁

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