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Weblio 辞書 > 英和辞典・和英辞典 > 日英対訳辞書 > 苦渋するの英語・英訳 

苦渋するの英語

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EDR日英対訳辞書での「苦渋する」の英訳

苦渋する

読み方 クジュウスル

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「苦渋する」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 42



例文

不快な苦渋味を有効に抑制し得る苦渋味抑制剤を有効量添加することによる、苦渋味成分含有組成物の苦渋味抑制方法を提供する例文帳に追加

To provide a method for inhibiting the astringent taste of an astringent component-containing composition through addition of an effective dose of an astringent taste inhibitor effectively inhibiting unpleasant astringent taste. - 特許庁

これにより、茶ポリフェノールの苦渋味を緩和することができる。例文帳に追加

As a result of this, it is possible to relieve bitter and astringent taste of the tea polyphenol. - 特許庁

本発明の苦渋味が抑制された口腔適用対象物に用いる苦渋味抑制剤は、CFを有効成分としたこれまでにない全く新しい苦渋味抑制剤であり、苦渋味を有する飲食品をはじめとする各種の口腔適用対象物に幅広く応用できる汎用性が高いものである。例文帳に追加

The bitterness suppressant usable for bitterness-suppressed oral cavity objects is a conventionally unexisting all-new bitterness suppressant comprising a cyclofructan (CF) as an active ingredient, is widely applicable to several oral cavity objects such as bitter foods and drinks, and is high in versatility. - 特許庁

従来の技術で知られていない新たな物質を有効成分とした、苦渋味を有する飲食品をはじめとする各種の口腔適用対象物に幅広く応用できる汎用性が高い苦渋味抑制剤を用いて苦渋味が抑制された口腔適用対象物を提供すること。例文帳に追加

To provide an oral cavity object suppressed in bitterness by using an bitterness suppressant composed of a new material, unknown in prior art, as an active ingredient, widely applicable to various oral cavity objects such as foods and drinks having bitterness, and high in versatility. - 特許庁

苦渋味が抑制された紅茶抽出液を含有する容器詰め無糖紅茶飲料例文帳に追加

PACKAGED SUGAR-FREE TEA BEVERAGE CONTAINING TEA EXTRACT WITH REDUCED BITTER AND ASTRINGENT TASTE - 特許庁

旨味を強化し、苦渋味を低減した酵素処理茶抽出物の製造方法と、さらに、茶本来の旨味が増強され苦渋味が低減された、嗜好性の高い酵素処理茶抽出物を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing an enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness and reduced in astringent taste, in addition, to provide the enzyme treated tea extract enhanced in deliciousness inherited to the tea and reduced in the astringent taste and highly satisfying one's taste. - 特許庁

例文

本発明の苦渋味の低減化方法は、ポリフェノールを高濃度で含む飲料において、飲料の甘味を強くすることなく、ポリフェノールの苦渋味を低減することができるため、該飲料は、甘味を感じることなくポリフェノールの苦渋味だけを低減した、飲料本来の香味を生かした飲みやすい容器詰め飲料として提供することができる。例文帳に追加

Since this bitter taste-decreasing method decreases the bitter taste of polyphenol without strengthening the sweet taste of the drink which contains polyphenol at high concentration, it is possible to offer the drink as the easily drinkable packaged drink which is decreased only in the bitter taste of polyphenol without feeling of sweet taste, and makes use of the original flavor of the drink. - 特許庁

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「苦渋する」の部分一致の例文検索結果

該当件数 : 42



例文

本発明の課題は、苦渋味が抑制された、茶を原料とするマンガン含有物を提供することである。例文帳に追加

To provide a manganese-containing substance which has an inhibited bitter and astringent taste and is produced from tea as a raw material. - 特許庁

高ポリフェノール含有飲料の苦渋味の低減された、飲みやすい高ポリフェノール含有容器詰め飲料を提供すること。例文帳に追加

To provide an easily drinkable high polyphenol-containing packaged drink decreased in the bitter taste of a high polyphenol-containing drink. - 特許庁

茶ポリフェノールを多量に含んだ紅茶飲料の苦渋味を、環状オリゴ糖を添加せずに、緩和する例文帳に追加

To provide black tea beverage relieved in bitter and astringent taste of black tea beverage containing a large amount of tea polyphenol without addition of circular oligosaccharide. - 特許庁

ウーロン茶特有の花香成分を多く含み、かつ苦渋味成分が抑えられ、液劣化も生じないウーロン茶飲料を製造せんとする例文帳に追加

To provide a method for producing oolong tea beverage highly containing a component of flower scent peculiar to oolong tea, suppressed in a bitter taste component and causing no liquid deterioration. - 特許庁

苦渋味および収斂味が抑制されていて低刺激でやさしく感じられる、新たな酸性紅茶飲料を提供せんとする例文帳に追加

To provide a new acidic black tea beverage suppressed in bitter and astringent tastes and having low irritancy and mild feeling. - 特許庁

本発明に係る紅茶飲料は、単体で混入された場合には苦渋味を感じる程度の茶ポリフェノールと、当該苦渋味を緩和する程度の高甘味度甘味料もしくは糖アルコールのいずれかまたは両方と、を含有する例文帳に追加

The black tea beverage contains tea polyphenol to an extent allowing to feel bitter and astringent taste in the case of mixing as a single body, and either or both sweetening with high sweetness and sugar alcohol to an extent allowing to relieve bitter and astringent taste. - 特許庁

茶本来の香味を保持しつつ、茶葉に含まれるポリフェノール由来の苦渋味を減少させ、該茶葉或いは該茶葉の抽出液を用いて、苦渋味の抑制された、高香味の容器詰め茶飲料或いは茶入り食品を製造する方法を提供すること。例文帳に追加

To provide a method for producing a fine-flavor packaged tea beverage with suppressed bitter and astringent tastes, or a tea-containing food by reducing the bitter and astringent tastes derived from polyphenol contained in tea leaves while retaining an original flavor of tea, and using the tea leaves or a liquid extracted from the tea leaves. - 特許庁

例文

飲料100ml当たり、ポリフェノールをタンニン量として80〜200mgの濃度で含む高ポリフェノール含有飲料において、飲料当たり、マルトヘキサオース及び/又はマルトヘプタオースを1.5〜6重量%の範囲で配合することにより、高ポリフェノール含有飲料の苦渋味を低減させ、ポリフェノールの苦渋味の低減された容器詰め飲料を提供する例文帳に追加

This packaged drink containing polyphenol at a concentration of 80-200 mg as a tannin quantity per 100 ml of drink is mixed with 1.5-6 wt.% of maltohexaose and/or maltoheptaose per a high polyphenol-containing drink which so as to decrease the bitter taste of the high polyphenol-containing drink and to provide a packaged drink decreased in the bitter taste of a high polyphenol-containing drink. - 特許庁

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