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「鰹風味」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 8件
鰹節、魚類煮干し、昆布、椎茸及び畜肉から選ばれた1種以上の風味原料と、該風味原料から抽出されただし、鰹節エキス、魚類煮干しエキス、昆布エキス、椎茸エキス、及び畜肉エキスから選ばれた1種以上のエキス類と、食塩とを含むだしの素において、海洋深層水成分を所定の配合割合で添加したもの。例文帳に追加
In an instant bouillon containing one or more of flavor source materials selected from dried bonito, boiled and dried fishes, tangles, mushrooms and meat, one or more of extracts selected from extracts from the flavor source materials, dried bonito extracts, boiled and dried fish extracts, tangle extracts, mushroom extracts and meat extracts and common salt, a marine deep water component is added in a predetermined blending ratio. - 特許庁
調味漬けの梅干しには、シソ(赤じそ)の葉とともに漬けて赤く染め風味をつけたしそ梅、コンブとともにつけて昆布の味をつけた昆布梅、鰹節を加えて調味した鰹梅、蜂蜜を加えて甘くしたはちみつ梅などがある。例文帳に追加
Seasoned umeboshi include shiso-ume, which are dyed red and flavored by being pickled with the leaves of shiso (perilla) (akajiso (red perilla)); konbu-ume, which are given the flavor of konbu (kelp) by being preserved with konbu; katsuo-ume, which are seasoned with katsuobushi (dried bonito); and hachimitsu-ume, which are sweetened with hachimitsu (honey).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
上記は最も発祥当初の原型に近い作り方であるが、風味やコクをつける為に「煎り米」、「鰹節」、「コンブ」などを加えて煮詰める作り方もある。例文帳に追加
The above is a recipe closest to that of the original form of the seasoning, but there are other recipes which include steps such as the addition of irigome (parched wheat or rice), dried bonito and kelp before reducing in order to add flavor and body to the sauce.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
だし様調味料として満足しうる「あつみ」や「こく」を付与し、熱安定性、品質の良好な鰹節だし様の風味調味料素材の製造方法に得る。例文帳に追加
To provide a method for producing a dried bonito stock-like seasoning material, affording 'concentration' and 'body' satisfactory as a stock-like seasoning, having thermostability and excellent qualities. - 特許庁
発酵工程により鳥獣畜肉発酵加工食品を製造し、その発酵工程で糖類の存在下に鰹節菌を含む微生物を作用させることにより前記目的とする風味、呈味が改善した鳥獣畜肉発酵加工食品を製造することができる。例文帳に追加
A fermentation processed food of bird, animal or livestock meat can be produced by a fermentation step and a microorganism containing a Katsuobushi mold, especially a microorganism of the genus Aspergillus or Penicillium can be made to act thereon in the presence of saccharides in the fermentation step to thereby produce the objective fermentation processed food of the bird, animal or livestock meat improved in flavor and taste. - 特許庁
成分として重量比で乳酸を100として、ヒスチジンを20〜200、イノシン酸を5〜50、グルタミン酸を0.5〜100、塩化ナトリウムを5〜150、塩化カリウムを5〜100、エタノールを5〜2000の比率で含有する溶液に、液体または超臨界炭酸ガス抽出により調製した鰹節風味を有する抽出物を配合する。例文帳に追加
A solution containing, by weight ratio, 100 of lactic acid, 20-200 of histidine, 5-50 of inosinic acid, 0.5-100 of glutamic acid, 5-150 of sodium chloride, 5-100 of potassium chloride and 52,000 of ethanol is formulated with an extract having a dried bonito flavor prepared by extraction, with a liquid or supercritical carbon dioxide gas. - 特許庁
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