意味 | 例文 (12件) |
nama-fuとは 意味・読み方・使い方
追加できません
(登録数上限)
意味・対訳 生麩、生ふ、生麸
「nama-fu」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
Nama-fu and kazari-fu (decorative gluten cakes) are produced in Kyoto City and Kanazawa City.発音を聞く 例文帳に追加
生麩や飾り麩は京都市や金沢市 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Age-fu are made by deep-fat frying nama-fu.発音を聞く 例文帳に追加
また、生麩を油で揚げると揚げ麩になる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Nama-fu and yaki-fu are sometimes used to make confectioneries in addition to being used in cooking.発音を聞く 例文帳に追加
生麩や焼き麩は、料理以外に、菓子として用いられる事がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Age-fu is made by deep-fat frying nama-fu that has been formed into small balls in oils such as canola oil.発音を聞く 例文帳に追加
団子状に丸めた生麩を、菜種油などで揚げて作る。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
A type of nama-fu (fresh gluten cakes) with the chikuwa shape.発音を聞く 例文帳に追加
-ちくわ型をした生麩の一種。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
When starch in the dough has flowed out into the water, the remaining gluten is steamed to make nama-fu (or mochi-fu).発音を聞く 例文帳に追加
デンプンが流出した後に残ったグルテンを蒸して生麩(もち麩)が作られる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Fu are available in various forms including the chewy nama-fu (fresh gluten cakes), the crisp yaki-fu (toasted gluten cakes) and age-fu (deep-fat fried gluten cakes) used in Chinese cooking.発音を聞く 例文帳に追加
モチモチした食感をもつ生麩(なまふ)と、サクサクカリカリした食感の焼き麩(やきふ)、中華料理などで使われる揚げ麩(あげふ)がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-
履歴機能過去に調べた
単語を確認! -
語彙力診断診断回数が
増える! -
マイ単語帳便利な
学習機能付き! -
マイ例文帳文章で
単語を理解!
「nama-fu」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 12件
They fill nama-fu with red bean jam to make fu-manju pastries while they add food colorings and sugar to the dough of yaki-fu to make confectioneries such as fugashi.発音を聞く 例文帳に追加
生麩は小豆餡を包んで麩饅頭、焼き麩は生地に着色して砂糖を練りこみ、麩菓子などの駄菓子とする。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Nama-fu are available in various flavors and colors that are made by adding other materials such as sesame seeds, mugwort leaves and safflower.発音を聞く 例文帳に追加
生麩には、ゴマ、ヨモギ、紅花などの素材を加えて、風味や色をつけたものもある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Also, "Fudengaku," which is prepared by frying nama-fu (fresh gluten cake), a famous product of the mid-southern part of Owari region, and coating it with red miso, is included in the local cuisine of Tsushima City in Aichi Prefecture.発音を聞く 例文帳に追加
また同じ愛知県の津島市には、尾張地方中南部の名物でもある生麩を揚げて赤味噌を塗った「麩田楽」がある。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
Funori, starch paste, etc., are commonly used, with Funori being used for Meisen silk cloth, etc., and Nama-fu (a fresh gluten cake), cornstarch or rice starch being used for white fabrics, etc.発音を聞く 例文帳に追加
ふつうはふのり、デンプンのりなどが用いられ、銘仙などにはふのり、白地などには生麩、またはコーンスターチ、あるいは飯糊である。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
For use per an approximate tan of fabric (cloth for one kimono), 4g of Funori is dissolved in 1-2 liters of water, or Nama-fu or cornstarch is simmered and 4-5g of the product is diluted in about 1 liter of water.発音を聞く 例文帳に追加
おおよそ1反当たり、ふのりであれば4gを1~2リットルの割合で溶かし用い、生麩、コーンスターチは4~5gのよく煮たものを水1リットルくらいにのばして用いる。 - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
意味 | 例文 (12件) |
ピン留めアイコンをクリックすると単語とその意味を画面の右側に残しておくことができます。 |
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |
「nama-fu」のお隣キーワード |
weblioのその他のサービス
ログイン |
Weblio会員(無料)になると 検索履歴を保存できる! 語彙力診断の実施回数増加! |